USKORO NOVA HITNA

 


Prilikom otvaranja novog hitnog prijema u karlovačkoj bolnici početkom prosinca prošle godine, ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić, najavio je ulaganja i u ogulinsku Opću bolnicu.

CT uređaj, za koji je Ministarstvo osiguralo 5 milijuna kuna, trebao je stići početkom godine ali je zbog poništenja prvog natječaja, taj rok je prolongiran. S ponovljenim natječajem sve je u redu, tako da će novi CT uređaj, pacijentima ogulinske bolnice biti na raspolaganju za oko dva mjeseca. Kako je za "Ogulin u srcu" rekao ravnatelj dr. Kruno Cindrić, novi ultrazvučni aparat koga je također obećao ministar Ostojić, već se naveliko koristi. I tu investiciju od 750 tisuća kuna, „pokrilo“ je Ministarstvo zdravlja.

Reorganizacijom hitne medicinske službe u Hrvatskoj, planirano je uređenje 21-og bolničkog prijema, gdje će se na jednom mjestu obavljati kompletna obrada pacijenata. Uređenje Hitne u ogulinskoj bolnici pri samom je kraju. Građevinski radovi koji su stajali 2,9 milijuna kuna završeni su. Sada se čeka nova oprema i topli hodnik, koji bi povezivao novi i stari dio bolnice, a u to je uloženo 5 milijuna kuna. Uz Ministarstvo zdravlja, sredstva su osigurana od Svjetske banke i EU fondova. U dogovoru s dr. Majom Grba – Buljević, ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i županom Ivanom Vučićem, otvaranje hitnog prijema ogulinske bolnice, planirano je za početak petog mjeseca.

 

5. 4. 2013.

Nebojša Magdić

Komentari  
#11 ? 2013-04-08 12:08
Jeli vi kada dođete u bolnicu pitate liječnika u kojoj je stranki ili molite Boga da vam pomogne. E jeste jadnici u svojim glavama. Umjesto da budemo sretni što se nešto kreće naprijed, neki to koriste za stranačku promociju. Zato nam tako i je u gradu i u državi.Žalosno.
Citat
#12 Ljige 2013-04-08 12:40
Da, upravo tako. Ljiga je onaj tko se pokušava promovirati na ovome, a svjestan je da ničime nije doprinjeo.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi