KOŠARKA - PRVA ŽENSKA UTAKMICA 1949. GODINE.

Kategorija: PRICE

Kada sam počeo pisati o košarci u Ogulinu, namjera mi je bila orjentirati se samo na mušku košarku, i to moju generaciju. No već na prvi post reagirala je naša Ogulinka Zorica Rukavima, koja, za razliku od mene, duže pamti. Ovo je njena mala priča o ženskoj košarci i prvoj odigranoj tekmi u Ogulinu, 1950. godine. Međutim, postoje i drugi podaci koji se razlikuju i o datumu prve utakmice i o mjestu odigravanja. A sve je zapravo počelo 1949. godine. Zorica o tome kaže:

VEČERNJI LIST - PRIČA O LUKI

Kategorija: PRICE

Luka Cindrić u 27 godina igranja puno je postigao u rukometu. Osvojio je Ligu prvaka s Vardarom, a s Hrvatskom ima dvije medalje s europskih prvenstava u Poljskoj 2016. i Švedskoj 2020. godine. Nedostaje mu jedna svjetska i jedna olimpijska medalja. No i za to ima vremena. Možda ih osvoji već sljedeće godine kada bi se trebale održati Igre u Tokiju, te Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

PROFESOR - KRAVE - GITARA I MLIKO SA ŠKRALUPOM PO KEM MORE I MAČKA POJTI.

Kategorija: PRICE

Kolega Mario Pušić iz Jutarnjeg lista, pravi je umjetnik u pronalaženju sasvim običnih životnih tema. Majstor u pronalaženju priča o ljudima, koji se svojim životima razlikuju od nas. Ovo je priča koju trebate pročitati do kraja. Podsjetila me na moje dječaštvo. Pred godinu dana napisao sam post sa sličnom temom – krave, paša, klepka, brunza, klisanje.......ali sam ga negdje zagubio. Zato za sada, pročitajte ovo. Neke će podsjetiti na mladost, neki će nešto naučiti a svi će Matiji, sasvim sigurno – skinuti kapu. 

KRUNOSLAV DUJMIĆ - POLA STOLJEĆA U SKUPLJANJU STARINA

Kategorija: PRICE

Naš Ogulinac Krunoslav Dujmić, po broju primjeraka, jedan je od najvećih kolekcionara u Hrvatskoj. Pola stoljeća Kruno skuplja uglavnom sve ono što se tiče Ogulina. Sada ima nekoliko tisuća eksponata. Dijelom su složeni a veći dio čeka da se obradi.

MATURANTI - 2019.

Kategorija: PRICE

Još jedna generacija maturanata odlazi. Ni svjesni nisu da napuštaju najljepše godine života. I uvijek im tom prilikom želim napisati nešto lijepo, nešto što će pamtiti zajedano s ovim slikama. Jednom sam tako nešto napisao, pa sada ovako lijen, samo ponovim tekst, malo ga prepravim, dotjeram i to je to. Evo ga još jednom, za još jednu generaciju, i još jednu, i još puno njih.