PROFESOR - KRAVE - GITARA I MLIKO SA ŠKRALUPOM PO KEM MORE I MAČKA POJTI.

Kategorija: PRICE

Kolega Mario Pušić iz Jutarnjeg lista, pravi je umjetnik u pronalaženju sasvim običnih životnih tema. Majstor u pronalaženju priča o ljudima, koji se svojim životima razlikuju od nas. Ovo je priča koju trebate pročitati do kraja. Podsjetila me na moje dječaštvo. Pred godinu dana napisao sam post sa sličnom temom – krave, paša, klepka, brunza, klisanje.......ali sam ga negdje zagubio. Zato za sada, pročitajte ovo. Neke će podsjetiti na mladost, neki će nešto naučiti a svi će Matiji, sasvim sigurno – skinuti kapu. 

KRUNOSLAV DUJMIĆ - POLA STOLJEĆA U SKUPLJANJU STARINA

Kategorija: PRICE

Naš Ogulinac Krunoslav Dujmić, po broju primjeraka, jedan je od najvećih kolekcionara u Hrvatskoj. Pola stoljeća Kruno skuplja uglavnom sve ono što se tiče Ogulina. Sada ima nekoliko tisuća eksponata. Dijelom su složeni a veći dio čeka da se obradi.

MATURANTI - 2019.

Kategorija: PRICE

Još jedna generacija maturanata odlazi. Ni svjesni nisu da napuštaju najljepše godine života. I uvijek im tom prilikom želim napisati nešto lijepo, nešto što će pamtiti zajedano s ovim slikama. Jednom sam tako nešto napisao, pa sada ovako lijen, samo ponovim tekst, malo ga prepravim, dotjeram i to je to. Evo ga još jednom, za još jednu generaciju, i još jednu, i još puno njih.

MIRO BROZOVIĆ - ŽUPANIJSKA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

Kategorija: PRICE

Još 26. travnja, svečano je obilježen Dan Karlovačke županije. Dan ko dan. Sabere se politička elita, malo se drže govori,  malo se hvale rezultati, nešto se malo popije i popapa, i to je to.

GIMNAZIJA DAVNOGA VREMENA. KAKO SAM KRVAVO NA SVOM PISANJU, ZARAĐIVAO BAKLAVE.

Kategorija: PRICE

Godina je školska 1961/62.  Prošlo stoljeće. Dobro, nemojte se zgražati.  Znam i sam da je to davno ali nekako mi je ostalo u sjećanju.  Gimnazijalci se iz stare, dostojanstvene zgrade, sele u novi prostor. Suvremen. Svijetao. Blistav. Moderan. A tada mi je to zapravo bilo tako malo važno. Sada, nakon prohujalih godina,  mislim da je to bio krivi potez. Ta selidba. I nekako mi žao zbog toga.