GIMNAZIJA DAVNOGA VREMENA. KAKO SAM KRVAVO NA SVOM PISANJU, ZARAĐIVAO BAKLAVE.

Kategorija: PRICE

Godina je školska 1961/62.  Prošlo stoljeće. Dobro, nemojte se zgražati.  Znam i sam da je to davno ali nekako mi je ostalo u sjećanju.  Gimnazijalci se iz stare, dostojanstvene zgrade, sele u novi prostor. Suvremen. Svijetao. Blistav. Moderan. A tada mi je to zapravo bilo tako malo važno. Sada, nakon prohujalih godina,  mislim da je to bio krivi potez. Ta selidba. I nekako mi žao zbog toga.

"KORONA" - KAFIĆ S DUŠOM

Kategorija: PRICE

Ogulin je oduvijek bio pun raznih ugostiteljskih objekata - birtija, bertija, kavana, gostionica, krčmi i sl. A onda se polako, u taj ugostiteljski pejsaž, uvukao zapadnjaški štih. Počeli su se otvarati kafići. I dan danas su mjesto društvenog, a ako baš hoćete, i političkog života.

PLAVI MOST - MALO NOSTALGIJE I SJEĆANJA

Kategorija: PRICE

Biti će tome skoro četvrt stoljeća, a možda i je, slab sam s pamćenjem, kada je stari Plavi most odvučen u povijest. Nekako mi ga bilo žao. Navikao na njega kao mnogi Ogulinci, jednostavno nisam želio sam sebi priznati da je njegovo vrijeme prošlo. Za druženja na njemu, za sjećanja, za pogleda s njega u nabujalu Dobru, ostalo mi je samo nekoliko rečenica. Onako za oproštaj. Jer odlazio nam je prijatelj. Evo što tada napisah:

PRIČA O EDI - II DIO

Kategorija: PRICE

O Edi Grdiću, čovjeku koji je za života ušao u legandu, pisao sam ono najosnovnije. Što je tako važno radio ? Ništa posebno a ipak tako važno. Ravnao ljudima kosti. Kako to jednostavno izgleda kad čitate. Ravnao kosti, pa što je tu čudno. Ništa, osim što je on u tome bio gotovo pa umjetnik. Čovjek za kojega se znalo na prostorima čitava bivše države. Ovo je priča koja to potvrđuje.

ROBINZON KOVA I NJEGOV PETKO

Kategorija: PRICE

Razočaran svakodnevnim urbanim životom, poznati ogulinski „šaptač psima“, Dalibor Kovačić - Kova, odlučio se je za Robinzonsku avanturu. Poput J.J. Roussova, vraća se prirodi. Već preko 40 dana boravi dan i noć na lijevoj obali jezera Sabljaci.