SRETAN USKRS A ETO, SJETIH SE I OBLJETNICE RADIJA

Kategorija: PRICE

ONI SU BILI PRVI. Sjedi sa slušalicama Zdravko Goldner, uz odašiljač stoji Željko Kosanović a za stolom sjede Josip Dubić i dama kojoj ne znam ime. Moja isprika.Vijesti čitaju na mikrofon magnetofona Grundig. 

 

Ono što piše "zaprito", vrijedi i dalje. Samo sam napravio kratku iznimku da bih vam čestitao BLAGDAN USKRSA  i prisjetio e još jedne stavari - OBLJETNICE RADIJA. U par navrata sam pisao o tome a ovdje sam sve spojio u jedan post. Kaj je za reč, reč je. Dugačko je. Probajte pročitati i izdržati do kraja teksta. Ako vam je Ogulin u srcu, biti će vam zanimljiv ovaj detaljčić njegove prošlosti i nekog projujalog vremena.

BLIŽE SE IZBORI. PODSJETIMO SE "TRNOVITOG" PUTA KOJIM JE SDP DOŠAO NA VLAST.

Kategorija: PRICE
Polako ali sigurno, u gradu se lagano diže predizborna atmosfera. Navijači dva vodeća kluba, već po društvenim mrežama bruse svoja novinarska pera. Lažni, a već mnogima poznati profili,  na startnim su pozicijama i polako treniraju za glavnu utrku. Nagledati, odnosno načitati ćemo se, svega i svačega. I istina, i laži, i neuljudnosti, i prostota i ....... wink.  Udarci ispod pojasa, već je dobro znana i uhodana taktika u političkoj borbi tako da će ih i sada, siguran sam, biti u izobilju. A kako se do sada igralo, kako je SDP uspio nadmudriti HDZ i oduzeti im gradski tron, pisao sam o tome na današnji dan, pred dvije godine. Pošto me pamćenje ( vjerujte da sam ozbiljno zabrinut ) svakim danom sve više napušta, ovaj post od pred dvije godine, podsjetio me na stvari koje sam zaboravio. A možda su zaboravili i neki od vas ondašnji izborni Gordijski čvor ali bolje rečeno izborni showe, pa evo i vama kao podsjetnik. Da će se izborna priča s malim nijansama, i ovaj puta ponoviti, u to sam siguran. Tko će u uvjeravanju  građana u svoju sposobnost i poštenje biti uspješniji, to ćemo vidjeti. Evo što tada napisah:

VLADA - ŠAKA JADA. SVI SMO MI dr. BOŽO PETROV, ODNOSNO, NJEGOVI PACIJENTI.

Kategorija: PRICE

Lutajući danas malo po bespućima neta, naletih na fejsu na opciju Uspomene, gdje me taj iritantni face podsjeća što sam to tobože pametno, napisao na današnji dan, pred određeni broj godina. I dok je to za normalne korisnike fejsa isto tako normalna stvar, za mene tutleka, to je znanstvena fantastika. Ali zgodno je vidjeti, pogotovo ako zaboravljaš poput mene, što se to onda događalo. Post sam naslovio - VLADA - ŠAKA JADA. A bome nisam ni pogriješio. Iz nečijeg šešira izvučen je čudnovati Tim Orešković i sastavio svoj Dream team. Tim snova, da ti pamet stane. I onda je Tim, iz šešira izvukao svoj tim. I to je valjda patentirao kao model kadroviranja u vrhu države, jer priča sei danas ponavlja. Iz šešira se ponovno izvlače neki novi ljudi, onda ti novaci zaseru stvar, dobiju nogom u guzicu, pa se u šeširu traže drugi genijelci. Čitajući to napisano pred pet godina i uspoređujući s ovim što se sada događa, stanje je klasika - status kvo. Čak nije ni to, jer svjedoci smo činjenice, kako, polako ali sigurno, padamo na zadnje mjesto u EU. Ne znam do kada će gospoda ili drugovi zajebavat ovaj siroti narod. Evo te pričice.

NEMA VIŠE ONIH ZIMA

Kategorija: PRICE

Ludo neko vrijeme. Munjevite promjene  po sistemu toplo – hladno. Zalutala negdje godišnja doba, zagubila se, nestala. Nema ih onakvih kakve pamtimo. Veljača, kojom je u neko prošlo vrijeme carevala hladnoća a snjegovi lomili krovove, neki nas je dan „počastila“ s proljetnih čak 17 stupnjeva.

NAŠ MILIJUNAŠ. STIPE ODUSTAL A MOGAL JE ZET BAREM 250 ILJAD. UF KAKO MI KRIVO.

Kategorija: PRICE

Naš Stjepan Stipetić zapeo na 250 tisuća kuna. Tako ispada da je osvojenih 125 tisuća, zapravo Pirova pobjeda. A svi smo mu u Ogulinu držali palčeve.