PUČE LJUBAV. E BAŠ JE DUGO TRAJALA

 

A sve je tako lijepo počelo. No što je lijepo - kratko traje.Nije vijest kad pas ugrize čovjeka, već obratno, kad čovjek poludi pa ugrize sirotog pesa. Ni krivog, ni dužnog. Shodno tome, nije za Ogulince bila vijest da je „pukla koalicija SDP-a i HNS-a, već je vijest bila, stvaranje te koalicije.

Navodno su tom, za Ogulin čudnovatom koalicijom, bili iznenađeni i mnogi članovi i simpatizeri SDP-a, jer ona je u gradu pod Klekom spadala u sferu znanstvene fantastike. HDZ-ovci i njihovi partneri na sve su se mudro smijali a ogulinski blogeri i komentatori „razvalili“ su taj savez, napravivši od svega opću smijuriju. Naime, HNS je odavno u Ogulinu prošlo-svršeno vrijeme i rejting im je na razini mora. Možda i niži, jer u politici je sve moguće. Svojedobno su se novinari sprdali s blagopočivajućim DC-om, govoreći kako svi DC-ovci mogu stati u zrakoplov DC 9, jer upravo ih toliko i ima. Za ogulinske HNS-ovce mogao bi onako u šali reći slično. Oni mogu stati u Cessnu s četiri sjedala. I eventualno jednom pomoćnim.

I što onda bijaše, pitali su se mnogi, iskusnom političaru Ivanu Vukoviću, da je krenuo u takvu koaliciju. Kao da mu ništa nisu značili opstrupcijski potezi koje su na razini države HNS-ovci uporno i bahato vukli, i time SDP-u i premijeru Milanoviću, umjesto političkih partnera, bili uteg u nogama. Mogu samo pretpostaviti da je postojala preporuka s više razine da se ide u koaliciju radi „mira u kući“, jer u Županiji je takva koalicija već funkcionirala. Da Ogulin u ovom slučaju diše drugačije nego li Županija, nitko u SDP-u valjda nije imao tri čiste reći. I zato je u Ogulinu umjesto dobitne lijeve opcije, stvoren svojevrsni politički kiks, isključivo na štetu SDP-a. A kada se već u SDP-u nisu snašli, pomažu HNS-ovci koji vuku za SDP „spasilački“ potez. Ničim izazvani, onako iz čista mira, izlaze u javnost bez konzultacija s političkim partnerom, sa svojim projektom čudnovatog željezničkog stajališta Sv. Petar. Pri tome taj SF projekt opravdavaju prilično nesuvislim argumentima, osim ako se argumentom ne smatra da je željezničko stajalište upravo pred kućom čelnika „narodnjaka“. Time stvaraju SDP-u idealan izlaz da se elegantno izvuku iz situacije u koju su ušli kao grlom u jagode, i pružaju im šansu da začuđenom puku objasne razlog zbog kojeg je njihova ljubav bila rekordno kratkog trajanja:

„Učinili smo to zbog HNS-ovog plana za izgradnju željezničkog stajališta u Svetom Petru. Bez razgovora i dogovora s nama kao koalicijskim partnerom, predložili su projekt stajališta, što je, u najmanju ruku, nekorektno. Najprije valja razgovarati, pa onda djelovati, a ne najprije izaći s neprihvatljivim projektom – stajalištem na otvorenoj pruzi, dva kilometra od željezničkog kolodvora u gradu“, obrazlažu ogulinski SDP-ovci zašto su raskinuli koalicijski brak s HNS-om. O.K. Samo su nam zaboravili reći, zašto su u taj brak uopće ulazili.

 

28. 3. 2013.

Nebojša Magdić

Komentari  
#21 Viva Piva 2013-04-03 11:12
ni mi jasno zač svi o Tončekovoj pameti
aj budite vi kaj ste pametniji na funkciji i u tulko odbori
Citat
#22 Viva Piva 2013-04-03 11:48
ili na primjer,svi se sprdaju s onim komunalnim redarom iz susjedne općine a čovjek je dokazano pametniji od svih jalnuša koji se sprdaju s njim
obnaša funkciju komunalnog redara
ni orao ni kopao dobio lijepu kuću u centru selu
član nadzornog odbora vodovoda i kanalizacije (1000 kn mjesečno)
član sportskih klubova
i još puno tega
Citat
#23 Veritas 2013-04-03 12:04
Ovdje svi mlate o nekakvoj politici a o plaći od 32 tisuće u našoj bolnici gotovo ništa. Tri godine za radom liječnik u Ogulinu dobiva plaću veću od svih doktora u županiji i od premijera i predsjednika države a bolnica u rasulu. Tko god uhvati bilo kakvu vezu bježi u Zagreb ili Karlovac da bi sačuvao zdravlje. To što si Banana i Bego tu i tamo trgnu koji viskić malo je važno a ovdje kada je zdravlje u pitanju,nikome ništa.Ma dobro nam i je kakvi smo.
Citat
#24 ki je ki 2013-04-03 15:01
Bravo Veritas. Pun pogodak. Samo od doba Tripla i HSP-a , niti jedan Doktor neće u politiku. Očito je zašto....
Citat
#25 * 2013-04-03 17:47
sad kad ste tu na blogovima spomenuli tu najveću doktorsku plaću sad če, možD, napokon, za to saznat i predsjednik upravnog vijeća bolnice koji uvijek nešto o firmi koju vodi "dozna putem medija". Sad kad je saznal sad će on nešto sigurno učinit.
Citat
#26 dario 2013-04-05 13:11
Već je učinjeno inspakcijom ! Di je utvrđeno hrpun nepravilnosti vezanoh za koeficijente i dežutva! Tako npr. ravnatelji sa svojim dežurstvima ima plaću 32 oookn! Ali utvrđeno je da si je ravnateljski koeficijent pisao i za vrijeme dežurstva kada bi trebao imati koeficijet specijaliste...tako svi liječnici u ogulinskoj bolniic su imali koeficijet šefova odjela u dežurstvma! Pa su im dnevna dežurstva od 700 - 1100 kn!
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi