OŽIVJELI SABLJACI

Sigurno su mnogim Ogulincima još uvijek u svježem sjećanju "Jezerske igre", koje je organizirao neumorni Darko Pribanić i "OG-list". Na jezeru se znalo okupiti više od tisuću i pol, neki kažu i dvije tisuće ljudi, koji su tijekom ljeta uživali majstorijama momčadi iz mjesnih odbora. Navijalo se je,  bodrilo, pjevalo, plesalo. Prava narodna fešta.

I svake godine posjetitelja je bilo sve više. Ne samo iz Ogulina, već i okolnih mnjesta. Ako se dobro sjećam, mislim da sam vodio program, a sudačka ekipa bili su uglavnom ljudi s radija. Ta manifestacija je počivala isključivo na entuzijazmu organizatora. Manifestaciju je sponzorirala HOC Bjelolasica i Grad Ogulin. No čini mi se da onda u Gradu nisu u potpunosti shvatili važnost jedne ovakve zabavne priredbe za promidžbu Ogulina, tako da su "Jezerske igre" sponzorirali, koliko sam upućen, skromnim sredstvima. Nedovoljnim da bi se igre održavale i zadržale kvalitetnu razinu. I Darko je gurao koliko je mogao ali jedan ovakav događaj, nekoliko nedjelja tijekom srpnja i kolovoza, iziskuje neizbježne troškove. Tako da je jednostavno, morao odustati.

 

I od tada, na jezeru imamo samo prelijepu sliku prirode. A  Bogu hvala, ipak i sve više kupača. Ali sadržaj, koji bi trebalo imati jedno gradsko kupalište, jadan je. Zapravo, nikakav. Uz postojeće molove iz vremena izgradnje brane i formiranja jezara prije više od pola stoljeća, imamo još dva - tri drvena molića, kabinu za presvlačenje i tuš s pitkom vodom. I to je sve. Čudo jedno od ponude. Danas moderni turisti ipak traže nešto više. U Ogulinu, kada je u pitanju jezero Sabljaci, možemo samo reći -  za razvoj turizma –  NISMO SPREMNI.

Ni sadržajima u gradu baš se ne možemo pohvaliti. Osim s Festivalom bajke, koji napuni grad djecom, djedovima i bakama. A nekada smo imali Fankopanske ljetne večeri, s bogatim programom,  gdje je svatko mogao naći nešto po svom ukusu. Više ih nema. Zašto ? Pitanje za milijun kuna.

Imamo doduše neka mala zgodna događanja, na kojima se, osim rijetkih zainteresiranih, okupe uglavnom oni koji dolaze po službenoj dužnosti. Za širi krug građana – ništa.

A u našem najbližem susjedstvu, događaja, uprkos koroni, koliko voliš. U Dugoj Resi, muving.  U organizaciji Turističke zajednice, imaju  „Grin fest“. Razna događanja i koncerte. Tomislav Bralić i klapa Intrade napunili su  dugoreški amfiteatar. Bez ikakvih covid putovnica i ostalih korona zajebancija. Bilo je i dosta Ogulinaca.  Isto je učinio i Massimo a u Dugoj Resi nastupili su i Let 3, Zaprešić Boysi i domaći sastavi.

Karlovac pak ima „Zvijezdano ljeto“ - čak 150 raznih sadržaja od staroga grada Dubovca, preko legendarnog košarkaškog igrališta Šanac i Foginovog kupališta, do Trga Josipa bana Jelačića. Od umjetničkih eventa, do rock koncerata.

Evo spominjem kao primjer i Fužine, malo goransko mjesto s 1.500 žitelja. Poput nas, imaju umjetno jezero. Ali za razliku od nas, maksimalno iskorišteno. I ovog ljeta organiziraju tamo niz zbivanja i bogatu turističku ponudu. Od vožnje kajakom, turističkim vlakićem, ili turističkim brodom, do raznih igara na vodi. Sve to možete vidjeti na slikama uz ovaj tekst.

Pa se čovjek mora zapitati - kako to ovi drugi mogu sve, a mi, barem kada su u pitanju ljetni sadržaji, građanima ne pružamo gotovo ništa. Kažem – gotovo ništa. Jer nešto ipak imamo. I to zahvaljujući ogulinskom ugostiteljskom genijalcu, Božidaru Boži – Buliću. Nikakva gradska instutucija nego Božo sam, sa svojom ekipom udahnuo je malo nekadašnjeg štiha jezeru Sabljaci. Ponovno je, kao i prošle godine, postavio Beach bar Snoopy, malo ga ušminkao i proširio a nudi zaista bogatu ponudu jela i pića.

Ali Božo ne bi bio Božo, kada bi s time bio zadovoljan. Ove godine priprema neka zgodna zbivanja. Već u ovu nedjelju, 18. srpnja u 20,oo sati, nastupiti će popularni bloger Krule.

Nastupiti će i poznati hrvatski stand up komičar Goran Vinčić, novi ogulinski bend – La-la trio, DJ-evi tijekom dana i večeri, a Boži je želja, ako ikako uspije, prirediti u kolovozu inačiću nekad tako popularnih Jezerskih igara.

I za kraj priče samo da kažem, da sve izvođače, Božo PLAĆA SAM.

Ako se napijete i padnete s ljuljačke, trava je mekana.

Naše ogulinsko more i Božine stolice i stolovi. Dobra kombinacija.

Nedjeljno popodne.

Krulu svakako pogledati. Jebeno dobar, samo malo prost.laugh

Bralić u Duga Resi. Bez ikakvih covid putovnica ili potvrda. Mi nismo te sreće. Kažu, ima love u gradskoj kesi, ali nitko da je rezriješi za ovako nešto.

I Massimo u Duga Resi. Kažu, napunio amfiteatar i oduševio.

Malo Karlovca i Korane.

Popularno karlovačko kupalište Foginovo.

Tečaj ronjenja na Korani.

Bajer - umjetno jezero u Fužinama. Turistički brod Sv. Anton.

Oko jezera vozi Turistički vlakić.

Detalj s nekadašnjih Jezerskih igara.

Pobjednička ekipa Prapuća. Godinu me pamtim.

Foto by - malo Nešo Skorašnik, malo internet.

13. 7. 2021.

Nebojša Magdić

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari  
#31 Bixby 2021-07-26 00:45
Citat Boy:
Gradske SDP vlasti prikopcale se na Bozinu ideju o revitalizaciji Sabljaka i nabavili puhanac. Ma bravo.Mogli su nabaviti kondome za napuhavanje pa bi ih jos manje kostalo.

Koliki je ono proracun. 100 miliona. E jesu se isprsili,svaka cast.


Da ti je mama rabila kondome bilo ni nam sada svima lakše
Citat
#32 Boy 2021-07-26 12:24
Citat Bixby:
Citat Boy:
Gradske SDP vlasti prikopcale se na Bozinu ideju o revitalizaciji Sabljaka i nabavili puhanac. Ma bravo.Mogli su nabaviti kondome za napuhavanje pa bi ih jos manje kostalo.

Koliki je ono proracun. 100 miliona. E jesu se isprsili,svaka cast.


Da ti je mama rabila kondome bilo ni nam sada svima lakše




O Bixby lako te je prepoznati. Ti si ljubitelj ovog napuhanog proracuna u kome se izbjegavaju objaviti pojedinosti njegova punjenja.

A sto se odnosi na ideju Boze Bulica o dogadjanjima na Sabljacima, svatko posten reci ce BRAVO BOZO. Evo sinoc na Kruletu posjetitelja ko u najboljim danima Jezerskih igara.

A sto je tome pridonio Grad.

JEDNO VELIKO NAPUHANO NISTA.
Citat
#33 Bixby 2021-07-26 13:59
Ooo baybi boy, bilo je svega dok restoran ni zapaljen. Ki ga je zapalil i zač u našoj državi sve atraktivno mora izgorit? Aaaa? A sve smo imali...
Citat
#34 Boy 2021-07-27 00:03
Citat Bixby:
Ooo baybi boy, bilo je svega dok restoran ni zapaljen. Ki ga je zapalil i zač u našoj državi sve atraktivno mora izgorit? Aaaa? A sve smo imali...



O duboke misli Bixvya. Sv mora izgorit. Kaj bi to trebalo znaciti.
Vazno je da sada na jezeru nemamo nista atraktivno a ipak smo se jucer okupili u velikom broju. Sto ne zna vlast uciniti, zna Bozo. :sad:
Citat
#35 Katja 2024-01-29 14:56
Ten Things You Learned In Kindergarden That Will Help You With Local Accident Attorney Accident attorneys: [censored]en.easypan me.com/board/bbs/boa rd.php?bo_table=mast er&wr_id=704419
Citat
#36 Eve 2024-02-06 22:40
11 Creative Ways To Write About Accidents Attorney Near Me Accidents attorney near me: [censored]www.health ndream.com/gnuboard5 /bbs/board.php?bo_ta ble=qna_heartsine&wr _id=767158
Citat
#37 Soila 2024-03-08 13:37
This application is designed to work with multiple
card types, but it is limited to writing only and it cannot currently emulate different saved cards.
1.pdf All you really need to know is here : - Not all of the buttons do much
, here are the key ones you need to know - The game changer is that each jukebox has a
preset PIN code ranging from 000-255 which must be set on the remote in order
for it to work. As in 20ish years since I’ve written serious C
code. NFC means Near Field Communication. Near field communication (NFC) signals, used in bank cards and building
access cards. flipper zero wifi
dev board putty knife set: https://theflipperzerozone.com/Flipper-Zero-Device-Empower-Enthusiasts.html Zero can easily hack any NFC card including bank and key card.

This means you can read and transmit data from simpler key cards and even simulate so-called iButtons,
those little round metallic keys used in some security gates.
I did use ST processors eons ago, so I was little bit surprised to see an ST
processor in it. Charge or discharge a capacitor through a resistor and
you'll find the voltage across the cap rises slowly; it doesn't snap to a new value like a sweet little logic circuit.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi