JOŠ JEDAN USPJEH MLADIH OGULINACA

Uvijek se radujem kada netko, iz ovog, najdražeg nam grada,  postigne u poslovnom ili sportskom svijetu uspjeh, na koji smo onda svi ponosni. Ili bi barem trebali biti. Kada postigne nešto u životu zahvaljujući svom radu, trudu i pameti. Netko naš negdje daleko u bijelom svijetu traži i nalazi svoj komadić znanstvene sreće, a netko tu, nadomak Ogulina, u Zagrebu ili Rijeci, dokazuje da i među Ogulincima ima mudrih glavica.

Tako sam već pisao o Stjepanu Stipetiću sa FER-a, dobitniku državne nagrade, zatim o mladoj znanstvenici, dr. sc. Nikolini Udiković - Kolić,  također dobitnici godišnje nagrade „Zaklade prof. dr. sc. Branimir Jernej“, o vizažistici Petri Sušanj, čiji su make-up kistovi među najboljima u svijetu, te o Eduardu Dolušiću koji je s „Ruđera Boškovića“ od strane Belgijaca „ukraden“ i tamo bilježi zapažene znanstvene rezultate. A o Luki Cindriću, da i ne govorim. Možda sam nekog o kome sam pisao i propustio, ali što ćete. Godinice čine svoje. U pričici što slijedi, bilježim još jedan uspjeh mladih Ogulinaca. U glavnim ulogama ovaj puta su Marija Tonković i Matija Vidoš.

U prostoru RiHuba održan je nedavno  Demo dan 12. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka.  Najuspješnijim timom proglašen je MM Epoxy Solutions: Proizvodnja unikatnog, modernog i luksuznog epoxy namještaja. A taj pobjednički tim čine naši, Marija i Matija. Za one koji će sigurno zapitati „ a ka su to dica, čija“, odmah rješavamo nepoznanicu. Marija je kći vlasnika automahaničarske radionice, Marijana Tonkovića, a Matija je sin ogulinskog poduzetnika, Slavka Vidoša. Marija je pred tjedan dana završila pravni fakultet u Rijeci i već ima ponude za posao u struci, a Matija je ing. strojarstva.

Startup inkubator Rijeka integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, a djeluje kao centar za podršku osobama koje timski ili samostalno žele razviti svoju poslovnu ideju i postati poduzetnici. Sve svoje usluge, kao i infrastrukturnu podršku, Startup inkubator svojim korisnicima pruža potpuno besplatno. A to su Marija i Matija iskoristili na najbolji mogući način – osvajanjem prvog mjesta i lijepom svoticom od 100 tisuća kuna, što je zapravo subvencija za pokretanje vlastitog biznisa. Reče mi Marija da uskoro namjeravaju otvoritit i vlastitu firmu.

A što oni zapravo rade. Bave se izradom namještaja od epoksidne smole u kombinaciji s drvom. Za razliku od drugih proizvođača sličnih rješenja, njihov projekt izdvaja se po specijaliziranoj, strojnoj i visokokvalitetnoj proizvodnji za pripremu i obradu drva, što se obavlja u proizvodnom prostoru Slavka Vidoša, koji se nalazi  u bivšoj Pilani našeg „blagopočivajućeg“ DIP-a, te po korištenju smole koja je proizvedena isključivo za rad s namještajem. Isto tako jedini u Europi nude široki asortiman namještaja: stolove, gazišta, kuhinjske plohe, ormare, stolice, zidne panele i druge unikatne komade, do kojih kupci mogu doći direktno ili putem dizajnera interijera i arhitekata, od kojih su mnogi već prepoznali njihova rješenja kao kvalitetna i prilagodljiva mnogim različitim stilovima. E sada, ako vam se prohtije doći do nekog od tih unikatnih komada namještaja, morati ćete malo dublje posegnuti u džep. Kao što je to uradio naš poznati pjevač Žak Houdek, za koga su izradili prelijepi stol a nisu, na sreću, morali za Žaka raditi stolicu.

Na predstavljanje svojih poduzetničkih projekata, u finale je ušlo šest timova, koji su u svega tri minute, pred tročlanim žirijem, morali prezentirati te projekte a potom i odgovarati na dodatna pitanje stručnjaka.

Preuzimajući lijepu nagradu od 100 tisuća kuna, Marija i Matija su sretni i oduševljeni rekli:

„Želimo se prije svega zahvaliti još jednom Gradu Rijeci i Odjelu za poduzetništvo na kvalitetnom startup programu. Posljednjih osam mjeseci bilo je uzbudljivo, ali kvalitetno provedeno, obogatili smo svoja znanja i iskustva te mrežu kontakata s prekrasnim ljudima. Nagrada od 100.000,00 kn će, naravno, puno pomoći u poslovanju MM Epoxy Solutionsa, međutim, sve ovo prije navedeno je ključno i glavni benefit cijelog ovog procesa. Preporučujemo svima koji imaju neke ideje neka se prijave te iskoriste podršku Startup inkubatora Rijeka i sigurni smo da će ideje brzo biti realizirane“.

Malo čavrljajući s Marijom, rekla mi je da u pripremi imaju i projekt, s kojim će, biti prvi u svijetu. O čemu se radi ni uz moje uporno inzistiranje, nije htjela otkriti.

Mogu na kraju poželjeti im puno sreće te da im se plan ostvari.

Marija Tonković i Matija Vidoš.

Stol kao iz bajke.

Još jedan lijep primjerak.

Ako ga slučajno kupite, ne prekrivajte ga stolnjakom.......laugh

Marija radi i kod kuće.

Još jedan deteljčić.

Tri najbolja tima.

Marija i Matija. Zadovoljni i sretni. I ja bi bil, da mi nike rine 100 iljad kun.surprise

10. 7. 2021.

Nebojša Magdić

Komentari  
#41 Lauri 2021-09-09 09:44
I every time emailed this website post page to all my contacts, for
the reason that if like to read it next my links will too.


Also visit my blog post Situs slot joker terbaru: [censored]212.71.232 .73/index.php/Menget ahui_Provider_Judi_S lots_Online_Joker_Ga ming
Citat
#42 Gayle 2021-09-28 14:22
My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the expenses.
But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on a number of
websites for about a year and am anxious about switching
to another platform. I have heard great things about blogengine.net.
Is there a way I can import all my wordpress content into it?
Any help would be greatly appreciated!

Feel free to surf to my webpage ... situs Slot
pasti Menang: [censored]www.hyipzo ne.net/goto.php?url= https://soundation.c om/user/tesla338
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi