BJELIN RADI U ZONI PUNOM PAROM

Kada je vlasnik tvrtke „Pervanovo Invest AB“ Darko Pervan, švedski poduzetnik hrvatskih korijena, odlučio je u Hrvat­skoj, točnije u Ogulinu, izgraditi novu, najsuvremenije opremljenu tvornicu drvnih podnih obloga i uložiti milijardu kuna, bila je to, ne samo za Ogulin, prvorazredna vijest.

U ovu tvornicu, koja će, prema najavama, biti najveća svjetska tvornica podnih obloga, prema zadnjim informacijama kako mi kaže Stjepan Vojinić, CEO tvrtke „Pervanovo d.o.o.“ te direketor svih aktivnosti Pervanovo grupe za Hrvatsku,  uložit će se i više od spomenute milijarde kuna. Točnije, 200 milijuna eura.

Pervan je u Ogulin došao 2016.  godne. Tadašnji dogradonačelnik Željko Stipetić, bio je svojevrsna veza između gradske vlasti i novih vlasnika Tehnodrva i bio im je stalno na raspolaganju. Po njegovim riječima Pervan je,  odlučivši ulagati u Hrvatsku, nakon detaljne analize, izabrao Ogulin, gdje je od riječkog tajkuna Joze Kalema kupio ogulinsko „Tehnodrvo“ na prostoru bivše DIP-ove pilane, te Česmu iz Bjelovara, i sve preimenovao u „Bjelin“, što je izvedenica od Bjelovara i Ogulina. „Bjelin“ je nastavio s proizvodnjom troslojnih par­keta, koje je radio general Pavao Miljavac, te peleta, briketa, lamela i eleme­nata, ali njihova želja i cilj, uvijek je bio u Hrvatskoj pokrenuti tvornicu novih vrsta podnih obloga Woodura i Nadura.

Upravo zbog toga kupili su i tvornicu furnira u Otkou kraj Vinkovaca i proizvodnju namjeravali locirati u Vukovar, kamo su poslali pismo namjere. No tu ( na našu sreću )  slijedi stara „hrvatska priča“.  Administracija ih je rastezala od vrata do vrata i kada im je bilo dosta tih peripetija, dolaze u Ogulin i 2017. kupuju zemljište 330 tisuća kvadratra u našoj Poslovnoj zoni. Nakon godine i pol dana isprojektirali su sve što željeli ali su još morali pričekati da se prostorni planovi industrijske zone prilagode nekim njihovim zahtjevima. Prvu su lopatu, kako se običava kazati, zako­pali 1. rujna 2020., a uskoro će u dvije hale koje su pred završetkom, bit spremno centralno-logističko skla­dište od ukupno 15 tisuća kvadrata. Nastavak gradnje, točnije, sada tri proizvodne hale, nastaviti će čim uspiju ishoditi potrebne dozvole. Vojinić se nada da će to bito do početka jeseni a nakon toga će graditi još dvije hale, čime bi zaokružili svoju investiciju u našoj zoni. Nada se da će do 2027. godine završiti sve investicijske cikluse osim u Ogulinu, i u Bjelovaru i Otoku.

„Želimo da Pervanovo Invest do 2027. ima punu proizvodnju u Ogulinu od 18 mili­juna kvadrata podnih obloga Woodura i Nadura te dva milijuna kvadrata trosloj­nog parketa. Mi imamo potencijale, a želja nam je da budemo prvi i najveći proizvođač drvenih podnih obloga u Europi“, rekao je Vojinić.

Bjelin sada zapošljava 900 ljudi a od toga od 34o u Ogulinu. Daljnje zapošljavanje, a obećano je 500 novih radnih mjesta, ići će prema tempu gradnje novih proizvodnih hala.

Betoniranje hale logističkog skladišta

Zemljanih radova koliko voliš

Ravnanje deke

Temelji za logističku halu.

Biko kuda - Gavan svuda.

Obije skladišno logističke hale pred zavšetkom.

Bjelinov pogon na prostoru bivše DIP-ove pilane.

Uvijek na raspolaganju novinarima - Stjepan Vojinić, direketor svih aktivnosti Pervanovo grupe za Hrvatsku.

17. 7. 2021.

Nebojša Magdić

 

 

 

 

Komentari  
#11 & 2021-07-19 19:28
Malo je off topic ali me zanima sto je to Kondukter mislio spominjuci radio Ogulin kad o njemu u postu ni rijeci. Molim te pojasni.
Citat
#12 Đebedaja 2021-07-20 16:14
Citat Agata:
Sportska zajednica ima novog predsjednika.

Miljan je dobar dečko. I voli sport-prije svega. A do sad su se volile parice i sport. Mislim da će biti puno bolje
Citat
#13 Đebedaja 2021-07-20 16:34
Citat Kondukter:
Opet Radio Ogulin..delam struju u fusu i od 1300 prasi svirka samo takva. I neki novi glas. Valjda je konacno dosao netko ko se razumi u svoj posao.
A Zaposljavanje u Bjelinu ide po potrebi sluzbe. Koga firma treba, od inzenjera do pravnika, firma raspise natjecaj. Javis se. I molis Boga da si ti taj. Usput imas i natjecaj za vatrogasce. I zidara, tesara se trazi..


Možda nešo u fušu praši ku paricu za crne dane, a i ti vidim fušaš. Lipo. Ja dam 3 sata instrukcija dici za kikiriki pa me sused dobri prijavi. To je uredu, zapalil budem mu štalu uskoro..rekli su zatopljenje u 8 misecu, pa malo čekam da prigodno zagrije. Nego, i ti pripazi da da ne prosvitliš-da ti FIDovka ne iskoči kad kazna dojde. Si platil poreza? Jesi kitu, to je uredu..nebi niti ja
Citat
#14 Nešo 2021-07-22 10:56
Citat Đebedaja:
Citat Kondukter:
Opet Radio Ogulin..delam struju u fusu i od 1300 prasi svirka samo takva. I neki novi glas. Valjda je konacno dosao netko ko se razumi u svoj posao.
A Zaposljavanje u Bjelinu ide po potrebi sluzbe. Koga firma treba, od inzenjera do pravnika, firma raspise natjecaj. Javis se. I molis Boga da si ti taj. Usput imas i natjecaj za vatrogasce. I zidara, tesara se trazi..


Možda Nešo u fušu praši ku paricu za crne dane, a i ti vidim fušaš. Lipo. Ja dam 3 sata instrukcija dici za kikiriki pa me sused dobri prijavi. To je uredu, zapalil budem mu štalu uskoro..rekli su zatopljenje u 8 misecu, pa malo čekam da prigodno zagrije. Nego, i ti pripazi da da ne prosvitliš-da ti FIDovka ne iskoči kad kazna dojde. Si platil poreza? Jesi kitu, to je uredu..nebi niti ja



Đebedaja ne zajebavaj. Kakav fuš. Već sam jednom rekao, da kako sam u penziji, ne da nisam bio na radiju nego nisam ni jedan jedini put otvorio 96,6. Prema tome nikakav fuš.

Ovo dalje ne kužim. A i jebe mi se. :lol:
Citat
#15 Sory 2021-07-24 12:35
Ovaj Debedaja je dobar ali imam osjecaj da cesto puta ni sam nezna o cemu pise. Pa daj covjece ako moze bez zagonetki.
Citat
#16 Đebedaja 2021-07-24 16:19
A bipolar poremećaj...nezna glava kadi joj guzica i obratno. Komentiral sam dakle rad u fušu, potencijalni rad u fušu. Kako se nekom isplati, nekom ne. Ovaj Kondukter ( pretpostavka je da obitava u vlaku cvikajući iarte) dela struju, kako sam veli..Nešo je penzioner, a
kao, pušta mjuzu na radio ogulinu-to je fikcija naravno, moja konstrukcija metakognitivna, koja nebi bila loša. Jer na radiju su od njegove ere ostali samo amateri, loši oponašatelji novinarskog posal. Ja s druge strane, komentirao sebe, dam instrukcije u fušu narsvno-a sused prijavi neprijavljeni rad u fušu. Pouka ne delajte u fušu, došla su takva vremena da ti ni brat nije brat...kad te svatko projavit može, iz zavisti se razme. Pokenja tvoju namjeru da egzistencijalno preživiš. Ja ko učo-a nisam učo, nešo kao DJ na radiju-a penzioner, kondukter kao strujić u slobodno vrime-a inače štrekar. Dal me razumite, jebe mi se dal me razumite - ja sam jebeni A.Worhol, jebeni Concord..visoko se leti prijo, zrak je rijedak, opasna atmosfera al pogled, pogled je zamjetljiv. Pusa
Citat
#17 Deny 2021-07-26 11:46
Đebedaja je jedan od rijetkih suvislih ne samo na ovom blogu. Malo ga je teže ponekad razumijeti ali on se onima koji ne razumiju i ne obraća. Oni za Worhola misle da je igrač američkog nogometa ili eventualno kriketa.
Citat
#18 Bady love 2021-08-01 10:43
Prvi put pisem i ako sam mislio da to necu nikada

uciniti. Zelim samo reci da je ovakav blog koristan

i potreban jer usprkos tome da je 90 % komentara

izpod svake kulturne razine, onih 10 % opravdava

njegovo postojanje. Uz komentare koji imaju glavu

i rep mozemo saznati i neke stvari koje se u

sluzbenim patrijskim medijima /radio i Ogportal/ ne

mogu ni slucajno procitat.


One komentatore koji se javljaju po partijskoj liniji,

cesto puta krajnje prosto i vulgarno, treba

jednostavno ignorirati. Takvih su pune drustvene mreze

pa od njih ni ovaj blog nije imun.
Citat
#19 Zagreb 2021-09-01 21:51
Citam sve te komentare i mislim si koji ste vi svi glupani. Nacin razgovora i stil izražavanja vam je poput čobana koji su bili u bunaru nekoliko godina! Zgadi mi se vas grad i sve kada vidim vase komentare, imam osjecaj da u ogulinu zive zaostali i trknuti ljudi! Pozdrav iz Zg!
Citat
#20 qeqlutulwexm 2023-07-24 05:36
Ukrudeej Olaviaki cta.wywk.ogulinusrcu .com.zew.rw [censored]slkjfdf.ne t/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi