TJEDAN KOŠARKE IV. ZIMSKO PRVENSTVO ZAGREBA.

 

Dok jos nismo nastupali u službenim natjecanjima, jer se sve svodilo na razne turnire ili nekakve sletove, imali smo privilegiju sudjelovali na Zimskom prvenstvu Zagreba.

Na tom prvenstvu KK „Jedinstvo“ bilo je jedini klub izvan današnje metropole. Najbolji nismo mogli biti jer je bili još mlada ekipa a nastupili smo i nekompletni. Tada je u Zagrebu daleko iznad nas bila Lokomotiva, današnja Cibona, sa dva reprezentativca Jugoslavije – Petričevićem  i Kovačićem. Ali smo zato od novinara proglašeni za najsimpatičniju momčad. A i publiku smo dobro zabavljali. Kad nas je u jednoj tekmi Lokomotiva stisnula da nismo mogli ni disati, mi bi krenuli u napad, i kao nešto najnormalnije, u nemogućnosti da zabijemo na glavni, zabili bi na pomoćni koš sa strane, i mirno se, kao da je to najnormalnija stvar, vratili u svoju polovicu igrališta. Publika se valjala od smijeha.

Nešto me je na toj tekmi baš išlo. Par puta sam izfintirao reprezentativca Kovačića, i sakrio mu loptu na opće veselje publike, a on mi je na kraju, na što me je podsjetio Toco, (dr. A. Stipetić), jer ja imam slabo pamćenje, dobacio:

 „ Zabio si Lokomotivi 30 koševa. Mali, da si malo ozbiljniji, bio bi veliki igrač“. A ta ozbiljnost bila je zapravo naš glavni problem. Jer mi smo toliko voljeli košarku, da nismo košarku igrali, nego smo se - igrali košarke.heart

Sa Zimskog prvenstva Zagreba imam samo ovu fotkicu. 

U gornjem redu: Tomica Stipetić, Stipe Matijašić, Anton Dušek, Josip Porubić, Anton Stipetić, Nebojša Magdić, Joško Jurašić, Željo Čavrak.

Donju red: Mile Miljenović i Ivica Blažina

Evo još nekih sličica.

Malo šljakamo. Dosta nam je bilo "Crvenog", pa delamo svoje igralište. Nikoga ne prepoznajem osim sebe s lopatom crying. Godina je 1962.yes.

Godina 1966. Slet "Bratstva-jedinstva". 

Fotkica s našim curama. Gornji red: Perke, Tomica, Rude, Stipe, Nešo, Mile, Joško, Duško, Braco.

Cure donji red: preoznajem Radu, Ivku, Đipi, Gogu, i Ivanku. Drugima se ne mogu sjetiti imena.crying

Treba svakako spomenuti, da su košarku u Ogulinu, prve igrale žene. Evo i fotke te prve momčadi iz 1949. godine:

Na slici - gore s lijeva na desno: B.Kuzmanić,Z.Bićanić, B.Turković, Asja Volović,B.Škrtić, B.Tonković.

Dolje: Z.Magdić, Mara Vidnjević, Kača Markuš, Mirjana Manojlović. Sve je bilo skromno, pa i rezultati.

Nebojša Magdić

Komentari  
#11 Dakota 2023-10-30 17:04
I visited several blogs except the audio quality for audio songs existing
at this web page is in fact superb.

Feel free to surf to my blog ... Perfume store: [censored]sharkbay.c o.kr/gnuboard/bbs/bo ard.php?bo_table=fre e&wr_id=984915
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi