KONVENCIJA SDP-a

 

Ogulinski SDP-ovci održali su svoju godišnju konvenciju. O radu stranke u minulih godinu dana, govorio je predsjednik Ivan Vuković a nedavno osnovan SDP-ov „Savjet za Ogulin“, koji nije isključivo stranački već prvenstveno stručan, predstavili su Daniel Vukelja i Dalibor Domitrović. Obzirom da nisam imao čast nazočiti tom događaju, koristim se informacijom, koju je o tome objavio radio Ogulin.

Autorica D. Vuković


O samoj konvenciji predsjednik Ivan Vuković za Radio Ogulin izjavio je kako SDP svake godine održava izborne konvencije kojima obično daju jedno obilježje, temu kojom se bave. Ne ide to samo taksativno nabrajanje razultata rada, sabiranje sjednica, itd., nego damo si jedan cilj i onda taj cilj kroz konvenciju obradimo. Cilj ove konvencije bio je ponuditi alternativu lokalnoj vlasti, dakle, politika kao mogućnost i perspektiva, SDP-ova politika kao mogućnost razvoja grada Ogulina. Drugi dio je bio izborna konvencija na kojoj smo birali delegate za državnu konvenciju. SDP jedini u Hrvatskoj bira svoje vodstvo putem jedan čovjek- jedan glas i u tom sklopu, taj proces je malo tehnički zahtjevan gdje to treba odraditi kao lokalne izbore. Tematski dio počivao je na činjenici da svaka politička stranka ima smisao ako ima i cilj. Cilj je da predstavi ideje, principe koji odražavaju interese i vrijednosti određene grupe građana. Mi se u političku stranku ne udružujemo da bi lovili ribe i da bi bili lovci, nego se udružujemo da provedemo neke ideje za koje za koje mislimo da bi mogli omogućiti bolji život u ovom gradu. Imali smo 3 prezentacije kroz koje smo pokušali dočarati kako funkcionira lokalna vlast, koji su načini kontrole i nadziranja lokalne vlasti i koji su izvori financiranja lokalne vlasti. Ponovno smo istaknuli da bez većine u predstavničkom tijelu nema ni mogućnosti utjecaja na izvršnu vlast. Dakle, mi jednostavno bez rezultata na izborima, bez podrške građana za našu politiku, ne možemo provoditi u djelo naše ideje. Da bi se to desilo, mi se moramo baviti i gospodarskom politikom ovog grada i mogućnostima da te procese, koji se odvijaju u gradu nadziremo kako bi bili učinkovitiji jer više novaca sa strane nema, nego jednostavno iz onoga što odradimo možemo očekivati neki rezultat, rekao je Vuković.

 

17.4.2012.

OG u srcu

Komentari  
#21 dario 2012-04-19 14:36
Njega je vlast kupila poticajima, isto kao i ostale koalicijske partnere. Ovo na radiju je predstava za naivne i malu djecu. Banana i on su HDZ-ovi igrači.
Citat
#22 pametno moje 2012-04-20 09:49
Ova dvojica sdpovih igrača po kojima pljujete imaju po dvadest godina škole. Dvadeset i više godina radnog iskustva na rukovodećim mjestima. I hvala Bogu još nisu utekli iz Ogulina.
Za poticaje pitajte u općini. Tko je dobio i koliko, pa ćete vidjeti da tisuću dvije kuna za par oraqha ili krušaka ne možete uspoređiovati sa stotinama tisuća kn poticaja npr. Bore Ilovače iz Oštarija i sličnih HDZovaca. Ili milionima kn poticaja Brcka i njemu sličnih.
Citat
#23 . 2012-04-20 11:57
Ako su ovi momci 20 godina na rukovodećim položajima vjerujem da imaju dobre plaće pa što onda oduzimaju tu crkacicu od poticaja onima kojima bi to pomoglo u životu. Nego hvataju se oni politike jer tu je lova. Toliko o dobrtim namjerama i poštenju.
Citat
#24 Interesantno 2012-04-25 11:00
Interesantno: Pljuvanje po SDP-u u vrijeme radnog vremena u gradskoj upravi, od svega nekoliko komentatora pod različitim nikovima.
Istovremeno pohvale na račun HDZ-a i Bokulića.
Citat
#25 a 2012-05-01 09:50
Baš si se ti, sav dobronamjeran, našal brinut o tome. Da svoj posao radiš kako se brineš o tuđem gdje bi nam bio kraj.
Citat
#26 ? 2012-05-01 12:02
A molim te reci, kakvo je zlo u mom pitanju ?.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi