PROSVJED - "DOSTA JE ".

Koalicija „Rijeke pravde“ i stranka „Možemo“, u subotu su,  mjesec dana uoči izbora, održali prosvjedne skupove pod nazivom „Dosta je“, istodobno u pet gradova - Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Varaždinu. Prosvjedni skupovi, koji su zapravo već predizborna kampanja, po brojnosti okupljenih, uvelike su zakazali. Neki, neskloni njima, nazivaju to pravim debaklom.

Retorika sa skupova je uglavnom bila ista. Već prilično izlizane i mnogo puta rečene fraze. Govornici su isticali, kako se bez obzira na postojeće razlike među njima, svi slažu da treba srušiti HDZ-ovu vlast na parlamentarnim izborima, a više je puta s govornice poručeno “ili HDZ ili Hrvatska.”

 U SPLITU, na prosvjednom skupu lijevo-liberalne oporbe, gdje su „glavne zvijezde“ bili supružnici Ivica i Marijana Puljak, bilo je kako kažu, više transparenata i zastava nego prosvjednika. Ali obitelj Puljak ne brine brigu. Oni su uvjetovali, da ne kažem ucjenjivali, i dobili svoja mjesta na listama, usprkos nezadovoljstvu splitskog SDP-a. Ali je..ga. Politika je kurva.

RIJEKA nije pocrvenjela

U Rijeci je prosvjed „Dosta je“, organiziran na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, a govorila je, uz Daliju Orešković i još nekih, meni nepoznatih likova, politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović. U, kako je običavaju nazivati „Crvenoj Rijeci“,  koja broji preko 100 tisuća stanovnika i bastion je SDP-a,  okupilo se svega nekoliko stotina ljudi. U najmanju ruku, malo čudno.

 

U VARAŽDINU se na prosvjedu ukazao i „reformist“ Radimir Čačić, čija stranka ima rejting oko 1% a silom se želi ugurati pod krilo SDP-a. Nekada „glavni igrač“, nekad uljudbene koalicije Budiša - Račan, danas je klasični politički aorist, koji  to uporno ne želi biti. Zapravo, tužno ga je gledati. I tu se okupilo nešto više od 200 prosvjednika, što se ocjenjuje, fijaskom.

 

U OSIJEKU uz Biljanu Borzan, potpredsjednicu SDP-a, koja je pozvala građane „da se na izborima opredijele za državu u kojoj će se moći dostojanstveno živjeti od plaća i mirovina“, pojavio i već poznati kradljivac autoradija Krešo Beljak, čovjek koji je uništio nekad veliku stranku HSS. Beljak se poput notornog Čačića, sa isto tako bijednim rejtingom, nastoji ugurati na listu, a glavni adut mu je – HDZ-banda. Daj Krešo. Možeš ti i bolje.

 

U ZAGRABU su se prosvjednici okupili na Tomislavcu, a onda lagana šetnjica Gajevom do Europskog trga, na kojem su se nazočnima obratili čelnici GLAS-a i Možemo! Anka Mrak Taritaš i Sandra Benčić, te lider SDP-a Peđa Grbin.

Grbin, koji je abdicirao u korist pravoga gazde, Milanovića, udara „klasiku“  i ponavlja isto – „Evo nas opet jer nam je dosta. Dosta je laži, lopovluka, kriminala i dosta je HDZ-a“.

Grbin opovrgava tvrdnju da je bilo nekoliko stotina ljudi. On kaže da je vidio nekoliko tisuća. I ako je istina vjerojatno negdje u sredini, za Zagreb je to promašen skup. Gazda Milanović to je dobro osjetio, tako da se na prosvjedu nije ni pojavio.

 Photo by Večernji list 

24. 3. 2024.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#51 Student 2024-03-27 14:34
Prije cu ja postat papa nego GROMFEK vidi Sabor, a nece ga sj... biraci nego njegove rijeke, isto ko Bananu na proslim izborima....
Citat
#52 007 2024-03-27 17:35
Citat Oprez radijacija:
Trebal je ukrast barem milijun euri ko svi hadezejci koji su obnasali bilo kakvu drzavnu funkciju e onda bi bil dobar,kao drugo dosal je nakon hdz sanadera kojemu je bacic nosil novce u torba, kao trece bila je svjetska kriza, kao cetvrto metnili ste sator i aktivirali plinske boce.

Dok recimo Plenkovic ima na raspolaganju 25 milijardi eura iz EU fondova i jos 5 milijardi eura iz fonda solidarnosti , koje je dobio nakon portresa.pola od tega su vec ukrali.....

Dakle serete ko grlice,upravo vi koji ste plinskim bocama rusili vlast sada se kao pijan plota drzite notornog Sheksa ustava, uopce ne branim milanovica ali ovo izjednacavanje notornih krimosa sa covjekom koji nikada nista nije ukrao ili mu bar nije pronadjeno jest pomalo degutantno.

Pa logicki iđe se Miki izborit za svoj dio dok ni kasno :eek:
Citat
#53 Hdz prokurista 2024-03-27 18:38
Logicno je da ce hdz pomest na ovim izborima sve redom jer ove rijeke pravde su sve samo ne pravedne. Dakle zapamtite ovaj komentar - hdz dobiva sa apsolutnom vecinom i sa mozemosima slaze vlast. Steta kaj ne postoji ured bivseg predsjednika sdp-a da peđa i stipe mesić zajedno kartaju belu. Prije maja je sve rešeno.

A grunf,u sabor morda i zajde. Sto vise tamo da bude i da dela. Andelka je 5. na listi. Ne besnite,sve ce dobro biti kao i do sada.
Citat
#54 Stari komentator 2024-03-27 20:03
Tko više, nakon svih opasnih ludovanja Milanovića i Grbina može povjerovati da bi birači, Grbinovoj-Milanoviće voj ekipi ili ti garnituri dali povjerenje da vladaju državom kao i pridodajućom im skupinom aktivista NEmožemo. A baš ova skupina aktivista NEmožemo kojih ima sve skupa u Zagrebu za na preste nabrojati i nigdje ih više nema. Kada bi došli na vlast, zavladali bi cijelom Hrvatskom. To nikako ne mogu osim ako se žurno ne kloniraju do izbora u radnom vremenu od 00,00-24,00. I štoviše, aktivistička populistica Benčić, također želi biti premijerka svim Hrvatima. Pa zemljo otvori se!
Citat
#55 007 2024-03-27 21:33
Onaj tko RH smatra slucajnom državom,
pa onda dokaže da je tako i mislio nepoštivajući Ustav RH, zatim da je u RH bio građanski rat i da se u njemu borila sirotinja neškolovana itd.i svi takvi njemu slicni koji dijele taj i takav svjetonazor, nje vrijedan ni spomena a kamo li mijesta na bilo kakvoj listi.AMEN
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi