VRTIĆ - TREĆE MIRENJE USPJEŠNO

Jučer je u Ogulinu održan treći krug mirenja djelatnika dječjeg vrtića Bistrac i osnivača Grada Ogulina, koga predstavlja gradonačelnik Domitrović, a vezano za plaće odgojiteljica.

Iz Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju, na njihovoj službenoj stranici, o tome ni riječi. U najmanju ruku i neodgovorno i neozbiljno, jer sindikat je bio taj, od koga se očekuje, da kao sudionik mirenja, o svemu obavijesti javnost.

Onako, iz neslužbenih izvora, saznajem da je mirenje konačno postignutu, ma što to značilo.

A što se, osim mirenja događalo, ni iz vrtića ni riječi. Vlada neka čudna ogulinska OMERTA. Tišina. Tiha misa. Nemoj da tko nešto pisne.

A narod k'0 narod - znatiželjan. Što je bilo na sastanku. Jesu li se odgojiteljice izborile za svoja prava. Jesu li na kraju mirenja pale pusice. Ili zajednička fotkica. Jesu li se odgojiteljice ispričale gradonačelniku zbog komentara na društvenim mrežama. Je li bio možda domjenak. Je li pala pjesma. Je li kolo igralo. Pa shvatite, ljudi znatiželjni, a nitko da im objasni kako je završila afera s plaćama u vrtiću, koja je mjesec dana zabavljala svekoliki ogulinski puk.

O svemu nigdje ni slova. Gledam gradonačelnikov fejs profil. Ništa. Na stranici vrtića – ništa. Na stranici Grad – ništa. Na OGportalu – ništa. Doduše tamo čitam, da je u ponedjeljak vrtić Bistrac slavio 67. rođendan. O tome portal piše:

„ Slavljenicima se danas  pridružio i rođendan čestitao i gradonačelnik Dalibor Domitrović sa  zamjenikom Danielom Vukeljom“.

To je baš lijepo. Evo i ja im čestitam rođendan. A što je bilo na dugo čekanom sastanku osim mirenja, nigdje ni slova. I onda će ulica opet „iskopati“ neku svoju istinu, pa će krenuti „kreativni“ komentari po birtijama, i onda će na kraju krajeva, svi biti krivi. Narod bi rekao – drž gaće.

 

15. 11. 2023.

Nebojša Magdić

Komentari  
#41 Joel 2023-12-10 18:29
I do not know whether it's just me or if perhaps everybody else
encountering issues with your blog. It appears like some of the written text
in your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know
if this is happening to them as well? This may be a issue with my browser because I've had
this happen before. Thank you

my site glasses for round oval face: [censored]c95024m3.b get.ru/user/JerePeth ard830/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi