VIŠE O MIRENJU

Sa malim zakašjenjem, i iz središnjice Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, objavili su rezultate mirenja između Grada i DV Bistrac. Prenosim sa njihove službene stranice.

USPJEŠNO JE ZAVRŠENO MIRENJE IZMEĐU GRADA OGULINA I RADNIKA DV BISTRAC, Ogulin

Nakon tri održana sastanka uspjeli smo postići dogovor i što je najvažniji - otvoriti put prema daljnjoj kvalitetnoj suradnji 
Grad Ogulin ulaže posljednjih godina u plaće i podiže kvalitetu predškolskih ustanova kojima je osnivač.
Sada napokon radnici DV Bistrac imaju ukupnu bruto plaću u zakonskoj visini bez da se ona dostiže neoporezivim isplatama.
TO i jest cilj- da plaća bude u najmanju ruku u potpunosti usklađena sa zakonom - a sve što ugovorimo i dogovorimo iznad toga uspjeh je koji radnici postižu kroz sindikalno udruživanje. 
 
U DV Bistrac poštuje se Državni pedagoški standard i uvjete rada, a najnovijim potezima napokon se uspostavlja se i zakonski okvir u odnosu na plaće i materijalna prava radnika.
 
⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑ ⯑⯑⯑ ⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑ ⯑ ⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑ ⯑⯑ ⯑̌⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑ ⯑⯑ ⯑́⯑ ⯑⯑ ⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑ ⯑⯑⯑⯑ ⯑⯑⯑⯑ ⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑ ⯑ ⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑ ⯑⯑⯑⯑ ⯑́⯑ ⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑ ⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑⯑!
 
KOLEKTIVNI UGOVOR KOJI JE NAJVIŠI OBLIK SOCIJALNOG PARTNERSTVA RADNIKA I OSNIVAČA -financijera I VJERUJEMO DA ĆEMO GA KAO TAKVOGA I POTPISATI U 2024.toj godini.
 
 
BRAVO ZA ČLANOVE DV BISTRAC - DVA KORAKA NAPRIJED ZA NAS i JOŠ MNOGO ZAHTJEVNOG POSLA U SKOROJ
BUDUĆNOSTI!
 
 
UZ VELIKU PODRŠKU ČLANOVA - NEMA STRAHA ZA USPJEŠNOST U BUDUĆIM PREGOVORIMA!
 
17. 11. 2023.

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.

Komentari  
#21 Frenky 2023-11-22 23:31
Citat Mrki:
Citat Copy paste:
Lp,
Sto se tiče teta u vrtiću Bistrac... Nigdje ne piše da je dogovor postignut tako što je tetama: skinuo koeficijent, ukinuo dodatak za topli obrok i ukinuo prijevoz, tj prijevoz im sada plaća po kilometru, nekih 15 ili 16 centi po kilometru.
Tako da tete u vrtiću nisu dobile apsolutno NIŠTA
Znači zajebao ih ali baš pravo!
I nigdje nije sindikat rekao, mislim i da sindikat je u debelom dogovoru sa gradonačelnikom... Nije rekao da će im se samo poboljšati materijalna prava kad za mirovinu, znači :imat će samo malo veću mirovinu!

U kratko: svi u vrtiću su jebeno i debelo nezadovoljni
Jer plaća im nakon što im je skinuo koeficijent i UKINUO naknadu za topli obrok i smanjio prijevoz ostala faking jebeno ista, ili možda možda porasla nešto jako malo.... Lupam bzvz 20 30 eura....

Znači jedno veliko ništa!
Evo ti malo materijala pa istrazi

Sve je sad po zakonu kako su tete htjele i zašto su se bunile. Tražile su usklađivanje i dobile ga . Sad je problem što su im ukinuti benefiti koje su imale samo one i nitko drugi. E pa kad ste htjeli mak na konak istjerale ste i dobile onu stvar na batini.

Drage tete tjerajte vi i dalje mak na konak.Niste ga po ovom svemu još istjerale.Ne obazirite se na ove uvrede,izdrzite osvećivanje a gosp.gradonačelnik neka vidi da ima i neko iznad njega.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi