PRIZNANJE NAŠEM OGRANKU MATICE HRVATSKE.

Ogranak Matice Hrvatske Ogulin, kao što je već pisano, nagrađen je srebrnom poveljom Matice, za svoje najnovije izdanje povijesne drame „Zulejka“. Osjećam zadovoljstvo, kao vjerujem i svaki Ogulinac, čitajući priopćenje našeg ogranka Matice:

„Na Glavnoj skupštini Matice hrvatske održanoj 28. listopada 2023. godine u Zagrebu predsjednik MH Miro Gavran dodijelio je našemu Ogranku ovu nagradu za historijsku tragediju „Zulejka“, treće izdanje drame temeljene na legendi o nesretnoj ljubavi Zulejke i Milana koju je još davne 1910. godine svojim perom ovjekovječio Milan Hanžek. Urednica ovoga izdanja je profesorica Marija Trdić Ćuk, a svojim ga je izvrsnim ilustracijama obogatila maturantica ogulinske Gimnazije Leona Kirasić. Zvonko Trdić istražio je i sastavio biografiju autora dok se za lekturu i korekturu pobrinula Monika Juričić“.

 

„Zulejka“ je uprizorena mnogo puta, a u jednoj predstavi, 1976. godine, bio sam i sam sudionik, zadužen za glazbenu kulisu. Koliko pamtim, predstavu je uz pomoć našega Jaše Luića,  režirao riječki redatelj Anđelko Štimac, a predstavu smo davali preko 10 puta.

U sjećanju mi je i predstava iz 2008. godine koju je režirao Nikola Otržen. Plakat mi se posebno dopao, pa sam ga sačuvao.

Čestitke našim vrijednim „matičarima“.

 

Najnovije iz radionice MH - ogranak Ogulin - treće izdanje Zulejke.

Plakat predstave Zulejka, iz 2008. godine.

 

9. 11. 2023.

Nebojša Magdić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi