PROPAO DRUGI MIRENJA ODGOJITELJICA I GRADA.

Prema informaciji na stranici Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju, jučer je u Ogulinu održan drugi krug mirenja djelatnika dječjeg vrtića Bistrac i osnivača Grada Ogulina, koga predstavlja gradonačelnik Domitrović, a vezano za plaće odgojiteljica. Postignuto očito nije ništa, jer kako vidim na stranici Sindikata, za idući utorak, 14. 11. zakazan je novi, treći termin mirenja. U slučaju da se ni tada ne postigne nikakav dogovor,  slijedi štrajk, što svakako nikome nije u interesu. Ova tema izazvala je veliko zanimanje u gradu, i burne reakcije, pa su iz Sindikata u Zagrebu, našli za shodno obratiti se javnosti mejlom, u kome se kao sindikat ograđuju od po njima, neprimjerenih komentara.

U mailu koji sam dobio stoji:

SINDIKAT RADNIKA U PREDŠKOLSKOM ODGOJU

I OBRAZOVANJU HRVATSKE

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

SINDIKAT RADNIKA U PREDŠKOLSKOM ODGOJU I OBRAZOVANJU HRVATSKE JAVNO SE OGRAĐUJE OD IZNOŠENJA BILO KAKVIH MIŠLJENJA ILI STAVOVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, PORTALIMA I SVIM JAVNIM GLASILIMA U KOJIMA SE DIREKTNO VRIJEĐAJU I PROZIVAJU, NA OSOBNOJ, POSLOVNOJ ILI FUNKCIJSKOJ RAZINI SVE STRANE ODNOSNO DIONIKE PREGOVORA ZA BOLJA PRAVA RADNIKA U DJEČJIM VRTIĆIMA.

 

Osuđujemo svaku objavu na svim medijima koji prenose informacije i šire sadržaje u kojima se piše ili govori u ime Sindikata s ciljem vrijeđanja, omalovažavanja, iznošenjem lažnih i/ili neprovjerenih informacija. Takvo ponašanje pojedinaca smatramo direktnim nanošenjem štete sindikalnom radu i trenutnim pregovorima koji traju između osnivača i sindikata oko povećanja plaća i drugih materijalnih prava radnika. Konkretno, u vrijeme pregovora između Grada Ogulina kojeg zastupa gradonačelnik g. Domitrović i Sindikata radnika predškolskog odgoja i obrazovanja Hrvatske kojeg zastupa ispred svojih članova iz Dječjeg vrtića Bistrac – Ogulin, predsjednica Iskra Vostrel Prpić iznose se u medijima neistine i zlonamjerne objave koje prvenstveno štete kako gradonačelniku tako i Gradu Ogulinu te radnicima dječjeg vrtića Bistrac. Pozivamo da se obustave zlonamjerne objave i komentari na objave te da administratori medija prepoznaju i obrišu štetne objave koje ugrožavaju već dogovorena i stečena prava radnika u Dječjem vrtiću Bistrac, Ogulin. Slijedom navedenog, ograđujemo se od svega što se objavljuje u ime Sindikata, a da pritom nije službena objava Sindikata te osuđujemo sve gore navedene postupke pojedinaca koji se u posljednje vrijeme događaju u Gradu Ogulinu.

 

Posebno nas brinu objave i komentari onih koji si daju za pravo na neprimjeren način komentirati rad odgojitelja, kao i prozivanje odgojitelja zbog legitimnog udruživanja u sindikat.

 

Svoje članove pozivamo na djelovanje sukladno Statutu Sindikata i drugih akata koji jasno definiraju obveze člana. Sindikat će kao i do sada svoje djelovanje službenih sastanaka provoditi na legitiman način, za stolom i putem službenih kanala komunikacije s gradovima i općinama. Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju je APOLITIČNA ORGANIZACIJA RADNIKA DJEČJIH VRTIĆA u Hrvatskoj i ne dopuštamo da se Sindikat spominje u bilo kojem kontekstu osim kao organizacija čiji je rad i djelovanje usmjereno isključivo na BOLJITAK SUSTAVA RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA I SVIH ONIH KOJI U NJEMU RADE.

 

U Zagrebu 06.11.2023.

Iskra Vorstel – Prpić, predsjednica -

SINDIKAT RADNIKA U PREDŠKOLSKOM ODGOJU

I OBRAZOVANJU HRVATSKE

 

Komentari  
#291 Arletha 2023-11-25 08:13
%%

Feel free to surf to my web site; https://oblako53.com/es/aviatrix-2/: https://oblako53.com/es/aviatrix-2/
Citat
#292 Merrill 2023-11-26 01:37
слово пацана 5 серия: [censored]4ey.ru/C6K sB3c0/
Citat
#293 Renato 2023-11-28 23:02
дизайн человека: https://tinyurl.com/yspewmsc
Citat
#294 Katrina 2023-12-01 00:43
id="firstHeading" class="firstHeading mw-first-heading">Se arch results

Help

English


ToolsTools
move to sidebar hide

Actions

General

My blog post :: мега дарк нет: [censored]afcantarel le.org/index.php?tit le=User:WillisIlling wort
Citat
#295 Andres 2023-12-02 10:30
Слово пацана 9 серия: https://tinyurl.com/ype9g4n6
Citat
#296 Wilson 2023-12-04 17:10
human design расшифровка: [censored]ih9.ru/011 HZhWb/
Citat
#297 Dannie 2023-12-07 21:36
Слово пацана 8 серия: [censored]4ey.ru/HKS 629u3/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi