JEL' GRUMFEK POGRIJEŠIO ?

Svaka sjednica Gradskog vijeća, na veselje građana, donese poneki „biser“, kojim se onda zabavljamo neko vrijeme. Na zadnjoj sjednici, to je otpis dugova.

Riječ je o dugovanjima za porez na tvrtku ili naziv, za porez na potrošnju, za porez na korištenje javnih površina, za porez na kuće za odmor,  za naknadu za uređenje voda, za komunalni doprinos, te za spomeničku rentu. Nema te jedinice lokalne uprave, u kojoj se godinama ne gomilaju dugovi, i onda, kada dođe do zastare, jednostavno se otpisuju.  I tako nismo, kako to pišu „zločesti dečki“ iz VGPK, uspijeli od pojedinaca naplatiti 2.752.828,36 kuna poreza, već su porezne obveze puštene u zastaru, a zatim obrisane.

A onda su se, te točke dnevnog rada, da se vidi da i oni nešto rade, malo uhvatili i HDZ-ovci. Njima je zapela za oko dodjela spomeničke rente, i to tvrtki, koja je, vidi vraga, bliska baš SDP-u. Krivac kažu – gradonačelnik.

 

Na svojem FB profilu  pišu slijedeće:

 

„Gradonačelnik je dodijelio 108.000,00 kuna spomeničke rente firmi bliskoj SDP-u koja ima dug po toj osnovi, odnosno mimo samih uvjeta natječaja za dodjelu sredstava za spomeničku rentu:

 „Prilikom odlučivanja o zahtjevima za dodjelu sredstava Proračuna za sufinanciranje očuvanja i obnove objekata zaštićene spomeničke baštine, Povjerenstvo i Gradonačelnik će uz kriterije utvrđene u članku 9. Odluke o načinu i uvjetima raspodjele sredstava za obnovu objekata zaštićene spomeničke baštine (Glasnik Karlovačke županije, br. 37/07, 45/09 i 42/17) voditi brigu i o naplati spomeničke rente za objekt za koji se traži sufinanciranje. "

Ovakva Odluka gradonačelnika Domitrovića  zapravo je pljuska svima onima koji redovito plaćaju svoje obveze prema Gradu, među kojima je i obveza za spomenički rentu te je izazvala i niz negativnih reakcija naših građana, a naročito poduzetnika.

Naravno da  sve ovo dovodi u sumnju i sve ostale javne pozive i natječaje i po kojim se to kriterijima dodjeljuju sredstva naših poduzetnika i svih naših građana“.

 

P.S.

Od danas sam od supruge preuzeo vođenje financija. Prvi moj potez je neplaćanje računa. Osim TV i struje, jer to mi mogu isključiti. Kada mi dođu računi za vodu, smeće, komunalni doprinos i sl,, jednostavno ću ih baciti u koš. Natočiti si pivčugu, pa mirno čekati zastaru i otpis. Jer kako vidim, to prolazi.

 

8. 4. 2022.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  
#51 Boy 2022-04-21 15:08
Tema je sramotno dodjeljivanje sredstava spomeničke rente simpatizeru SDP.a. Ne puštajte maglu i ne skrećite s teme. Ovo ob se trebalo malo bolje ispitati. Ogulinski Putin uzeo sve u svoje ruke i svojima dijeli šakom i kapom. Bravo Grunfe.
Citat
#52 Podne 2022-04-22 07:42
Citat karijes iz bolnice:
Citat Njonjo:
Citat Podne:
Citat ...:
Citat Pero:
Gledam svaki dan dva puta /na posao i sa posla/ kako napreduju radovi u Nazorovoj ulici na izgradnji jos jednog kafic kluba kojemu je gradonacelnik dodijelio nase pare po osnovi spomenicke rente. A po toj osnovi su duznici prema Gradu.
Zasto pare bas za taj objekat. Citam ovdje kako je razlog sto su gazde bliski Sdp.u.
Demokracija i etika, odnosno moral, ovoj su vlasti strani pojmovi. A celniku Domitrovicu strani potpuno .

Bezskrupulozni su u svojim postupcima barem duplo od onih starih Hdz.njara.

ahahahah blisli SDP u a nalaze sa na listama HDZ a za MO Sveti Jakov
Žalosno ali istinito
malo se bolje informirati prije pisanja ovako laprdate i pišate uz vjetar pa budete POPIŠANI.


Gospođa iz Nazorove je član odbora za financije u općini ispred redova SDP-a. Ako to ne pokazuje da je bliska SDP-u ne znam šta više je...


Pa i Bitunjac je bil clan zup odbora za branitelje pa kaj :D :DKi je taj Bitunjac???? :-? Taj ni iz Ogulina!!!??....dotepenac :lol:
Ja sam čuo samo za neku koju su uhljebili u Šumama s tim prezimenom; da joj je lakše diliti rožice na štandu za Katarine( tako se sad zove HDZ :D :D )
I da može slikati sa sunčanim naočalama u radno vrime :lol: :lol:


Nisu ni jedan ni drugi iz Ogulina, dotepenci su ko i Melita Salopek Šumonja.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi