BLAGDAN SVETOGA JAKOVA

Mještani MO Sveti Jakov, danas su obilježili blagdan Svetoga Jakova, jutarnjom misom koju je predvodio župnik Župe bl. Alojzija Stepinca, dok je večernju misu predvodio župnik Župe SV Križa, vlč. Nikola Prša.

Za večernje sate,  ispred svog doma, priredili su zanimljiv program koji je  okupio lijepi broj mještana i gostiju. Predjednica MO  Anđelka Salopek, pozdravljejući nazočne, ukratko je govorila o apostolu Sv. Jakovu, te spomenula da je crkva na mjesnom groblju, najstarija građevina u Ogulinu.

Na ovoj maloj svečanosti, spred Grada, nazočio je dogradonačelnik Danijel Vukelja koji se kratko obratio skupu, te neki gradski vijećnici. Kažem neki, jer dosta njih koji sjede u Gradskom vijeću i koji su pozvani, nisu našli za shodno,  odazvati se kulturnom pozivu. Žalosno je što se pozivu nisu odazvali ni neki prijašnji predsjednici Mjesnog odbora i još neki „ugledniji“ Ogulinci.  Njima na čast. Nomina sunt odiosa.

Najljepši dio programa bio je izvanredan nastup Mješovitog pjevačkog zbora Gimpl, iz Ravne Gore, koji spada među najbolje zborove Hrvatske. Predstavljajući ih, predsjednica MO Sv. Jakov, Anđelka Salopek, istaknula je svoje zadovoljstvo što se je renomirani zbor odazvao na  njihovu proslavu blagdana Svetoga Jakova. Zbor je osnovan 1994. godine, kako bi unaprijedili  kulturno-umjetnički (glazbeni i scenski) amaterizam, te kulturno djelovanje i očuvanje hrvatskih tradicija na području Općine Ravna Gora, Gorskog kotara , Primorsko – goranske županije i Republike Hrvatske. Osvojili su mnoge nacionalne i međunarodne nagrade, bili su iznimno uspješni u HTV-ovu glazbenom spktaklu „Do posljednjeg zbora“, a  posljednja osvojena nagrada je zlatna plaketa na međunarodnom natjecanju „Lege artis“.U zboru djeluje i vokalna ženska skupina a članovi su iz Ravne Gore, Moravica, Skrada, Lokava i Delnica.

Svojim nastupom, zbor Gimpl, oduševio je prisutne posjetitelje, koji su mahom izrazili željenje što nastup nije potrajao i duže. Toliko su bili zadovoljni njihovim pjevanjem.

Domaćini su im se zahvalili skromnim poklonom, uz nadu, da će se ova lijepa suradnja nastaviti.

Ovo skromno obilježavanje današnjeg blagdana, završeno je zajedničkom pjesmom članova zbora Gimpl i nazočnih mještana. U toploj ljetnoj noći, tihano je iz srca krenula „Moja domovina“.

Susret je završen malim zajedničkim druženjem.

U očekivanju nastupa.

Foto Miro mogao je doći i sa štapom, dok se druga pozvana gospoda nisu odazvala. Njima na čast.

VIP loža. Pogled odličan.

Predsjednica MO Anđelka Salopek, vodila je program.

Nazočne je poidravio i dogradonačelnik Daniel Vukelja.

Kada vide da sikam, svi se odjednom uozbilje.laugh

Mlade Goranke i poneki nešto stariji Goranin, jamče zboru lijepu budućnost. Malo zaželimo što je zborno pjevanje u našem gradu zamrlo. Šteta.

Lijep ugođaj u toploj ljetnoj većeri.

Da mi je znati kaj Željko mudruje. Možda "grunta" kako bi skinil koju kilicu. laugh

Stari n novi kadar u Gradskom vijeću.

25. 7. 2021.

Nebojša Magdić

Komentari  
#1 Bixby 2021-07-26 00:39
Eee drugi su na Kruletu, tamo je bilo kulturno uzdizanje. Tko jebe Sv. Jakov i te folklore. Svaka čast ekipi koja je prepoznala prave istinske vrijednosti. Vidimo na slikama da su to naši vrli stručnjaci :D
Citat
#2 Deny 2021-07-26 10:34
Koncert je bio predivan. Repertoar brižljivo odabran kako bi odgovarao svačijem ukusu. Izvedbe sjajne. Sa sjetom pomislim kako smo i mi dugo vremena imali zbor medju najboljima u Hrvatskoj. Zasto jedan grad s tradicijom zbornog pjevanja takvu kulturnu ponudu vise nema pitanje je na koje nema odgovora. Zahvala organizatoru na jadnom iznimnom kulturnom dogadaju. Sve mislim kako bi tako nesto izgledalo u nasem gradskom parku.
Citat
#3 Hvala 2021-07-26 14:00
Hvala vrijednim mještanima mjesnog odbora Sv. Jakov na predivnom druženju.
Citat
#4 Kalci 2021-07-26 14:01
Kojim pravom komentator Bixby vrijedja vjernike. Ovo

ga nije zanimalo jer je njegov svjetonazor drugaciji i

nije dosao na koncert. To je njegovo pravo. Ali ne

vjerujem da u njegovu svjetonazoru postoji obicaj

vredjanja nekih koji su po necemu drugaciji. Biti ce

da ipak nije u pitanju svjetonazor vec obicni

primitivizam.
Citat
#5 DP 2021-07-26 14:22
Lijepo da se tako nešto događa. Usput napomena i jednom i drugom događaju, ljudi poštujte minimum epidemioloških mjera.

p.s. Zagy budi svoj, ne kopiraj Hasanbegoviće i slične .....
Citat
#6 Dr. Irčanin 2021-07-26 18:35
NICE

Al' čudno mi da ovi drugi og novinari nisu napravili par svojih selfija da zabilježe to. Događaj jedinsteveni od desetljeća 40-og, stoljeća prošlog.
Znam, zauzeti su bili, možda su gledali i čekali da trava naraste u ne tako dalekom, sjevernoistočnijem MO, pa da slikaju košnju.
Ili možda nisu našli atresu. Nama više table Ulica Viktora Bubnja.

A možda su i ....

:P


PS
"Da sam ja netko"

PS2
Ne bi meni ovce tako blejale po cesti
u tor s njima treba
i na dalekovidnici puštati revolucionarne pjesme
da se ovce nauče pjevati
a na radiju puštati ex Yu muziku
da se ovce u prošlosti drže
i da čuvaju bratstvo i jedinstvo
ko zjenicu oka svoga


... ups, pa nešto se i događa od toga,
godinama već


PS3 U jebemti što ova polarizirana demokracija od stada napravi,
Svi pjevaju ja nečujem.
Citat
#7 Đebedaja 2021-07-26 23:44
Ki je pjeval to? Na Sv.Jakov caruje Katarina, i drugw Katarine. A vi Brajki, se hebite. Slušajte Draganu Mirković. Amen..amen maša kažem.
Citat
#8 Marjana-brajkica 2021-07-26 23:57
Pišite dragi prijetelji što želite ali jedno je jasno. Bio je ovo prelijep događaj. Čestitke organizatorima a VELIKI MINUS GRADSKIM VIJEĆNICIMA koji su ovo ignorirali. I lijevi i desni. Lijevi doduše više. Jer njima ovakav blagdan ne znači ništa. Više ni riječi jer poštujem ono Nešino, Nomina sunt odiosa.
Stara latinska mudrost.
Citat
#9 Bixby 2021-07-27 00:58
Drug Hasanbegović je presretan
Citat
#10 Gsp. 2021-08-13 11:02
Citat Bixby:
Drug Hasanbegović je presretanKoja si ti budala. Kakve veze Hasanbegovic ima s ovime.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi