SOCIJALNA SKRB U NOVIM PROSTORIMA. NO VALJA MALO PRIČEKATI.

Na inicijativu zamjenice županice Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar,  u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u Zagrebu, održan je sastanak na temu rješavanja prostora za potrebe Centra za socijalnu skrb Ogulin, piše na službenoj stranici Karlovačke žuapnije.

Kako ova ustanova radi u neuvjetnom prostoru u Ogulinu, Karlovačka županija je na zahtjev Centra pokrenula inicijativu za rješavanje ovog problema. Kao moguće rješenje predložena je zgrada bivše vojarne – zapovjedništva u Ogulinu, u ulici Bernardina Frankopana, koja je u vlasništvu države, odnosno pod ingerencijom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Sastanku u Ministarstvu su, uz zamjenicu županice, nazočili i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević, zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina Danijel Vukelja, a u ime Ministarstva državna tajnica Marija Pletikosa, sa suradnicima.

Na sastanku je dogovoreno da predmetna zgrada udovoljava potrebama Centra za socijalnu skrb Ogulin te da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u svojim proračunima za 2022. i 2023. godinu osigurati sredstva za njenu obnovu i privođenje svrsi. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dodijelit će zgradu Gradu Ogulinu na upravljanje, temeljem čega će započeti njena obnova za potrebe Centra za socijalnu skrb Ogulin, objavljeno je na stranicama Županije.

I da dodam ovom županijskom izvješću još samo jedan detalj. Spomenuta zgrada jedina je preostala u staroj jezgri grada,  u Frankopanskoj ulici, devastirana i zapuštena. Osim što će Centar zasocijalnu skrb dobiti adekvatan prostor, i samo središte grada, izgledati će ljepše.

 

7. 7. 2021.

Izvor: Karlovačka županija

Komentari  
#11 LEPOSAVA 2021-07-08 19:05
Nisam znao da je Dragan Kovačević član HDZ-a, tamo je navodno u Slavonskoj naden brojac, dok je zoki jel ostatke hrane,2X
Citat
#12 Kneja 2021-07-09 20:47
Kako god bitno da se zgrada vise uredi, ali grad nema love pa ce sigurno odbit taj prijedlog jer koliko vidimo po statusu dogradonacelnika grad nije zainteresiran.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi