GIMNAZIJA SLAVI 101. ROĐENDAN

Danas Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, slavi svoj Dan.  Čitavo stoljeće i još jedna godina, prošlo je od vremena, kada su u klupe naše  Gimnazije, sjeli prvi učenici.

Čestitke za 101. obljetnicu Dana škole, Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana uputili su zamjenica župana Karlovačke županije, dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnik Grada Ogulina, gosp.Dalibor Domitrović, ravnatelji ogulinskih i karlovačkih škola, ( gđa. Anđelka Salopek, gosp. Zvonko Ranogajec, gđa. Zrinka Ceranić Jurković, gđa. Anđelina Božičević i gđa. Snježana Štranjgar), predstavnik roditelja, gosp. Stipo Barišić, učenici i djelatnici Učeničkog doma Ogulin te predstavnica Vijeća učenika, Gabrijela Ivanjko!

„Početak novog razdoblja u povijesti ogulinske Gimnazije nije mogao proći dinamičnije, stresnije i neizvjesnije“, istaknuo je ravnatelj prof. Hrvoje Magdić.

„Epidemija koronavirusa donijela je cijelom svijetu, pa i školi, nove izazove, funkcioniranje u drugačijim okolnostima, nastavničke, ali i ljudske izazove.  Nakon perioda nastave na daljinu i, možda i prvi put u povijesti škole, da je kraj školske godine prošao bez učenika u razredu, početak nove školske godine donio je organizaciju rada prema strogim epidemiološkim mjerama. Nema kabinetske nastave, učenici su uvijek u istom razredu, obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski, postoji raspored ulazaka u školu i korištenja odmora. Novo normalno ili novo nenormalno“.

Prof. Magdić pobrojao je sve što se radilo u prošloj godini koja je bila bremenita teškoćama ali i unatoč tome, mnogo je učinjeno, puno se radilo i postignuti su lijepi uspjesi.

U novoj školskoj godini puno toga su planirali, a koliko će uspjeti  realizirati, ovisi o situaciji s koronavirusom i  financijskim mogućnostima.

Ravnatelj Gimnazije prof. Hrvoje Magdić, u svom obraćanju u povodu Dana škole je istaknuo:

„Zahvaljujem svim profesorima, administrativnom i tehničkom osoblju, roditeljima i učenicima škole na „zajedničkom putovanju nemirnim morem 2020. godine“.

Zahvaljujem i Osnivaču, Karlovačkoj županiji, na brizi za školu, za rad na pripremi projektne dokumentacije za buduću energetsku obnovu zgrade, a posebno zamjenici župana Vesni Hajsan Dolinar i pročelnici Upravnog odjela za školstvo Mariji Šćulac.

Zahvaljujem i Gradu Ogulinu, kao i svim kolegama ravnateljima ogulinskih škola, ali i županijskih, i Učeničkog doma, na pomoći i suradnji.

Život piše nevjerojatne priče. Da nam je netko prošle godine rekao kakva će nam biti 2020. godina rekli bismo mu da pretjeruje. Kad budemo na ovu godinu gledali s vremenske udaljenosti i samima će nam se činiti nevjerojatno i poput lošeg sna. No, 2020. nam je ponudila i mogućnost da do izražaja dođu stvari koje u normalnom funkcioniranju ni ne vidimo, razmišljanje o pravim vrijednostima života koje smo, možda, na trenutak zaboravili. Kao da smo dobili priliku da preispitamo svoje svakodnevne navike, sami sebe i ljude oko sebe. Samo da ostanemo zdravi i da zajedno stavimo svoje znanje na raspolaganje za boljitak naše škole i našeg grada Ogulina“, rekao je prof. Magdić.

 

Čestitke učenicima i profesorima.

 

13. 10. 2020.

Nebojša Magdić

Komentari  
#1 Bono 2020-10-13 14:12
Prošlo 38 godina auuuu . Ljepo je bilo :D
Citat
#2 Marko 2020-10-13 19:43
Citat Bono:
Prošlo 38 godina auuuu . Ljepo je bilo :D


A memi prošla 21-a. A da je bilo lijepo, je.
Citat
#3 Mia 2020-10-15 10:48
Da li će se izdati knjiga u povodu 100. obljetnice. Obećana je ali ne znam je li tiskana i ako je gdje se može nabaviti.
Citat
#4 Đebedaja 2020-10-16 11:29
Neka škole kadi je. Fala bogu da je završila. Bome sam se naužival straha. Profe vole da ih se štuje, oće i oni društveni status primjeren tituli, fakultetu. Bilo je tu svega, štobiono rekli, kaišali su nas. Ali neka, pomoglo je da postanemo ljedi kakvi sad jesmo - hrpa ničeg. Jer teško je lovit životne ideale kad ti šukolega dojede u školu sa Mercedesom SL500 Kompressor a ti u đepu imaš 5 kn za sendvič (tada je još Bog išal po zemlji). Pitaš se ku p.m. moji doma delaju...eto tako vam to. Traume su to
Citat
#5 Boy 2020-10-16 11:33
Ti Đebedaja izgleda imaš traume iz Gimnazije. Tvoj problem. Mene samo zanima ko ji to došal u školu s Mercedesom SL500. :sad:
Citat
#6 Đebedaja 2020-10-16 12:50
Život je pjesma, štobionorekli. A ima jedna pjesma od Pušenja - Guzonjin Sin...e guzonjin sin je došal.hahah. Ne vodi brigu stari, koja gimnazija..sve je to fikcija
Citat
#7 Admin 2020-10-17 11:06
Dva dana nisam gledal komentare i odmah se nakupilo onih koji nemaju veze s postom. Tema je GIMNAZIJA. Sve drugo je brisano.

P.S.
Che se može sa svojim komentarom obratiti na fejsu radiju koji je objavio ifnformaciju a Dinić može komentirati kada tema bude ViK.

Sa EU-om se slažem ali ali ono što piše je daleko od teme posta.
Citat
#8 EU 2020-10-17 11:22
Admine, moj komentar je odgovor Đebedaji i Boy-u,koji lamentiraju o nekakvim Mercedesima SL 500, koliko se ja sjecam svi smo nosili iste kute a profesori su vozili jugice,stojadine,fic eke,warthburge,pezej ce,renolice 4,a mnogi su dolazili na posal biciklima ili cipel cugom.
Mercedesom je u skolu krajem 80 -tih dolazio jedan ucenik, otac mu je radio u Svicarskoj i za 18. rodjendan mu kupio Mercedesa, eto samo toliko istine i korektnosti radi.

Dakle ako brises off topice,onda brisi sve,jer imas blago receno cudne kriterije sto je u temi a sto van teme.
Citat
#9 medo 2020-10-17 20:11
Jelenko je imal Mercedes, al C klasa, kakav SL
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi