ŽUPANIJA ULAŽE U OGULINSKO ZDRAVSTVO

Projekt obnove Doma "Biskup Srećko Badurina" vrijedan je 6,89 milijuna kuna.

Energetska obnova Opće bolnice Ogulin te rekonstrukcija, uređenje i nadogradnja objekta i okolišnog prostora Doma za starije i nemoćne "Biskup Srećko Badurina" bile su teme sastanka koji je danas održan u Uredu župana Karlovačke županije, javili su iz Županije.

Uz nazočnost predstavnika OB Ogulin, na čelu s ravnateljem dr. Josipom Zorkom te ravnateljice Doma za starije i nemoćne "Biskup Srećko Badurina"  Nataše Vučković Ivošević, sa suradnicima, kao i predstavnika Karlovačke županije, koje su predvodile zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Martina Furdek Hajdin (putem video veze) i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, raspravljalo se o ovim temama koje će u narednom vremenu generirati nova zanačajna ulaganja u ogulinsko zdravstvo i socijalu.

Na sastanku je zaključeno da se energetska obnova OB Ogulin te energetska obnova zgrade stare bolnice u kojoj djeluje Dom Srećko Badurina razdvoje kao dva zasebna projekta. Također će ove dvije ustanove potpisati međusobni ugovor o davanju na uporabu dijela parkirališnog prostora Bolnice, kako bi se dio parkirališta mogao urediti kroz projekt Doma. Projekt obnove Doma "Biskup Srećko Badurina" vrijedan je 6,89 milijuna kuna i obuhvatit će kompletnu rekonstrukciju prostora Doma, zelenog prostora i parkirališta, koje je u vlasništvu OB Ogulin.

Također je predloženo da Dom od OB Ogulin otkupi prostor u kojem djeluje, uz suglasnost osnivača. Za to je prethodno potrebno napraviti procjenu prostora koji se planira otkupiti.

5. 10. 2020.

KAportal

Komentari  
#1 Dr. Irčanin 2020-10-06 16:02
PRIJEVOD:

Znači ovako,
bolnica je prevelika i preskupa i neće se na nju ljepiti stiropor i nova fasada, nego će se uz pomoć župana, županije, HDZ-a i crkve urediti samo Dom za starije i nemoćne.

eto tzako, jednostavno
Citat
#2 POS 2020-10-07 07:29
Citat Dr. Irčanin:
PRIJEVOD:

Znači ovako,
bolnica je prevelika i preskupa i neće se na nju ljepiti stiropor i nova fasada, nego će se uz pomoć župana, županije, HDZ-a i crkve urediti samo Dom za starije i nemoćne.

eto tzako, jednostavno


Viš viš!!! Opet smo navučeni? Al bitno da se falu a ustvari bolnicu će odjebat.
Koda se Toma slikal prošli put a sad ga ni? Sve kaj obeća za dva miseca ode u pm...... Fasada, POS uređaj u šumariji, obilaznica (Plenković i famozne milijarede obećane u Karlovacu)....... samo da retencija ne stane
Citat
#3 Dux 2020-10-07 23:29
Citat POS:
Citat Dr. Irčanin:
PRIJEVOD:

Znači ovako,
bolnica je prevelika i preskupa i neće se na nju ljepiti stiropor i nova fasada, nego će se uz pomoć župana, županije, HDZ-a i crkve urediti samo Dom za starije i nemoćne.

eto tzako, jednostavno


Viš viš!!! Opet smo navučeni? Al bitno da se falu a ustvari bolnicu će odjebat.
Koda se Toma slikal prošli put a sad ga ni? Sve kaj obeća za dva miseca ode u pm...... Fasada, POS uređaj u šumariji, obilaznica (Plenković i famozne milijarede obećane u Karlovacu)....... samo da retencija ne staneLupetanja. Energetska obnova škola se ne spominje. Ni doma zdravlja. Spominje se obilaznica. Košta 200 milijuna kuna. Njenagradnja je odgovđena. Blagajna je zbog korone sve praznija pa se neki projekti odgađaju. Iz proračuna su se osigurale plaće za radnike i firme koje zbog korone nisu poslovale. I ljudi su dobili plaće. Sada nas bojim se čeka još gora situacoija. I umjesto da zajedno prolazimo kroz to, naši vrli "komentatori" koriste tešku situaciju da napadaju Vladu.
Čudim se dr. Irčaninu. Do sada je bio prilično realan a sada.......što će te. I doktori oboljevaju. Ima li za to cjepiva.
Citat
#4 POS 2020-10-08 07:34
Dux,

Cista politicka demagogija. Pricas o krizi, dobro da nisi o ustasama i partizanima. O Klubu nisi i Rimcevki i drugima, tamo love ima. Samo na Ogulinu treba stedit.
Priznajte da nas Karlovcani izigravaju gdje stignu. Ako hoces pusit to pusi al ne vredaj ljudima zdravu logiku.
Citat
#5 Neven C. 2020-10-08 17:25
Dok se ulaze u bolnicu ne ulaze se u vodovod. Dreznica bez vode. Jasenak bez vode. Pola grada Ogulina bez vode. Bitno da se naslikavaju po birtija i trose gradske novce na popravak automobila. Na gradilistu radnici piju pivu, i nek piju. Valjda jer nemogu slusat rukovodstvo koje je nemarno i nestrucno. Milijuni cure zaustaviti se nemogu. Kada ce tema biti gradske firme pa da popljujemo. Banana jos nije onu cijev od kanalizacije maknul iz dobre. Ni nece nikad,on je ogulinski todoric. Jal i bjeda siroti narode ogulinski.
Citat
#6 Boy 2020-10-09 13:50
[quote name="Neven C."]Dok se ulaze u bolnicu ne ulaze se u vodovod. Dreznica bez vode. Jasenak bez vode. Pola grada Ogulina bez vode. Bitno da se naslikavaju po birtija i trose gradske novce na popravak automobila. Na gradilistu radnici piju pivu, i nek piju. Valjda jer nemogu slusat rukovodstvo koje je nemarno i nestrucno. Milijuni cure zaustaviti se nemogu. Kada ce tema biti gradske firme pa da popljujemo.


Jesi li ti slijep, jesli li uopce procitao post. Pa vidis da je problem sto se ne uaze u bolnicu vec ustaracki dom. A vodovod je posebna tema. I kaj s postom ima Bananina cijev. Lupetalo jedno.
Citat
#7 EU 2020-10-09 19:05
Sve su to projekti koje financira EU, sa minimalno 70% sredstava.HDZ vrhuska je u Karlovackoj kasi ostavila krepanog misa, isto kao u Ogulinu i citavoj RH.

Vidjeli smo nedavno kako je prosao natjecaj za energetsku obnovu obiteljskih kuca,prvi dan prijave se toboze srusio servis a u biti je novac iz fondova EU vec bio podjeljen po babi i stricevima.

53,2 milijuna kuna Ministarstvo regionalnog razvoja dodijelilo je crkvama, pretezno katolickim zupama, a samo 4,8 milijuna kuna svim ostalim korisnicima koji su se javljali na natjecaje za sredstva iz tog programa za sanaciju i obnovu skola, vrtica, bolnica za rehabilitaciju djece i opcih bolnica, popravke na zgradama kazalista ili puckih ucilista.

Dakle od 58 milijuna kuna iz EU Fonda namijenjenih za podizanje kvalitete zivota u lokalnim zajednicama, crkva je u cetiri godine dobila 53 milijuna kuna.

O vatikanskim ugovorima necu ni poceti pisati, jer ta tema zahtjeva citav elaborat.


Zakljucak;ova drzava sa ovom vlasti i crkvom na celu, niti je sekularna niti demokratska,ovo je obican kalifat zajednicara i katolicke crkve.

Ovaj problem mi sami nazalost necemo moci rijesiti,EU mora pod HITNO poslati ljude koji ce pratiti tokove novca,odnosno natjecaje i dodjelu novca iz EU fondova,jer obican gradjanin ne vidi niti kune od tih novaca a to su ogromni novci.
Citat
#8 Dobra 2020-10-12 11:07
Zasto EU manipuliraš. Kome je to potrebno. Kazes da obican gradanjin na vidi ni kune od EU fondova. A sto ce mu gldati kune. Dovoljno je da pogleda samo Peljeski most koga se 85 posto financira iz Eu fondova. I jos niz takvih projekata izmedu ostalih i nas projekt obrane od poplave.

Manipuliras i s energetskom obnovom obiteljskih kuća.

Pobroji su a ti to sigurno znas sto je od EU fondova ucinjeno u Ogulinu a sto se sve jos planira uciniti. Gradonaclnik spominje projekte od 100 miliona.

70-ak djecjih vrtica i skola te ucenickih domova za energetsku obnovu svojih zgrada, dobiti ce100 % bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 9,5 milijuna kuna.

EU novcem gradi se 200 vrtića vrijednosti milijardu kuna a tu je povucen novac i za nas vrtic u Poredicama. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,1 milijun kuna od čega grad Ogulin financira 1,7 milijuna kuna.Ostalo EU fondovi.

Demoniziras crkvu sto ti je kao ateistu sasvim u redu.i dozvoljeno.

Lamentiras kako drzava nije demokratska a na TV i tiskanim medijima tuce se po Vladi iz svih oruzja.

Zamisli da je to bilo u Jugi. Svi bi zavrsili na Golom. Ti valjda tako zamisljas demokraciju.

Napisi posteno. Protiv sam ove drzave, ne volim je, nisam je zelio jer mi je u Jugi bilo bolje, Protiv sam crkve, protiv Hdz.a.
Citat
#9 Black Jack 2020-10-12 14:18
Zaista Karlovačka Županija ima najružnije Bolnice u hrvatskoj!
Ova u Ogulinu će me zauvijek podsjećati na Černobilsku katastrofu - koliko je ružna.
Sve titino propada.
Citat
#10 H 2020-10-15 11:21
Citat Black Jack:
Zaista Karlovačka Županija ima najružnije Bolnice u hrvatskoj!
Ova u Ogulinu će me zauvijek podsjećati na Černobilsku katastrofu - koliko je ružna.
Sve titino propada.Zaista po obicaju i bez argumenata lupetas Black Jack. Trebas vidjeti dijelove bolnice Sestre milosrdnice u Zagrebu i onu u Petrovoj. Nasa bolnica prema njima izgleda ko americka vojna bolnica Walter Reed. A Hitna je jedna od najmodernijih u Hrvatskoj..

Da propada sve Titino opet tvoje lupetanje. Gradani Ogulina sami su svojim samodoprinosom financirali izgradnu bolnice.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi