NAŠA GIMNAZIJA ODABRANA ZA REGIONALNI OBRAZOVANI CENTAR CARNET.a

Nakon što je ogulinska Gimnazija ove godine već dobila sredstva za dva vrijedna projekta (jedan Ministarstva turizma za razvoj strukovnih zanimanja, a drugi Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvannastavne aktivnosti), stigla je još jedna sjajna vijest za ovu školu, ali i za Ogulin!

Naime, nakon što se Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana u lipnju prijavila, uz suglasnost Osnivača, Karlovačke županije, na CARNet-ov javni poziv za uspostavu Regionalnih obrazovnih centara, stigli su i rezultati.

Iskustvo zaposlenih, opremljenost škole i dobar geografski položaj ključni za odabir

Kako doznajemo do ravnatelja prof. Hrvoja Magdića kod prijave na javni poziv priložena je dokumentacija u kojoj su posebno istaknuli odličan geografski položaj škole (poveznica triju županija) kao i izvrsno iskustvo škole iz ranijih faza provedbe programa „e-Škole“ te odličnu opremljenost škole. Moderna oprema i pretvaranje škole u CARNet-ov Regionalni obrazovni centar sigurno će pomoći u podizanju kvalitete nastave, ali služit će i za provođenje edukacija ili seminara brojnim izvanškolskim korisnicima, kazao je ravnatelj Magdić.

U odabranih 10 od 170 prijavljenih škola

U konkurenciji je bilo više od 170 škola iz cijele Hrvatske, a Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana ušla je u CARNet-ov izbor od samo 10 škola. Uspjeh je veći ako znamo da su među deset odabranih škola samo četiri srednje škole.

Odabrane su sljedeće škole: Osnovna škola Vidikovac (Pula), Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana (Ogulin), Osnovna škola Stjepana Radića (Brestovec Orehovički), Osnovna škola Brodarica, Geodetska škola (Zagreb), Osnovna škola Dragutina Tadijanovića (Vukovar), Srednja poljoprivredna i tehnička škola (Opuzen),  Srednja škola “Ivan Seljanec” (Križevci), Osnovna škola Petra Preradovića (Zadar) i  Osnovna škola Popovača.

U ogulinskom regionalnom centru održavat će se edukacije za šire područje u posebno opremljenoj učionici

Uspostava Regionalnih obrazovnih centara (ROC-a) dio je provedbe II. faze programa  „e-Škole“: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće. Cijeli projekt financira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. U odabranim školama CARNet će jednu učionicu opremiti modernom informacijsko-komunikacijskom opremom i multifunkcionalnim namještajem. U odabranim centrima održavat će se edukacije na razini škole, ali i grada, županije te edukacije koje provodi CARNet ili pojedine agencije na široj razini. 

1. 9. 2020

Ogulin.eu

Komentari  
#1 Boy 2020-09-02 09:11
Bravo. Rezultat stručnog rada i ljubavi prema odgovornom poslu na odgoju mladih. Čestitke i nadalje mnogo uspjeha.
Citat
#2 Dr. Irčanin 2020-09-02 11:30
Iskrene čestitke profesorima, zaposlenicima i učenicima obe, obadvije škole.
Stvarno Bravo Vama svima!

Još divnije je to da je taj projekt ostvaren u području novih tehnologija i vještina za koje je ovo društvo odavno već trebalo pripremljeno. Drago mi je da će prof. iz Ka i Gs dolaziti u Og na edukacije. To su neki novi vjetrovi.
Samo se nadam da ministar Radovan to neće opet vratiti u srednji vijek.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi