Za razliku od Hrvatske, Karlovačka županija u suficitu u robnoj razmjeni s inozemstvom - presudan veliki izvoz u SAD iz karlovačke tvornice oružja

 

Hrvatska već godinama tradicionalnu muku muči s deficitom u robnoj razmjeni - i ove godine iznosi oko 40 milijardi kuna, odnosno toliko smo robe manje izvozili nego uvozili u robnoj razmjeni sa svijetom.

Karlovačka županija, međutim, u tom segmentu stoji znatno bolje, odnosno u znatnom je plusu, koji je u pandemijskoj 2020. godini čak i porastao. Naime, tijekom prošle godine iz Karlovačke županije izvezeno je robe vrijednosti blizu 2,7 milijardi kuna, dok je vrijednost uvezene robe nešto manja od 2 milijarde kuna. Unatoč vrlo nesigurnoj situaciji diljem svijeta, prošle godine iz Karlovačke županije izvezeno je gotovo 500 milijuna kuna više nego godinu ranije, dok je uvoz ostao na otprilike istoj razi

 Presudan u cijelom tom odnosu svakako je izvoz u Sjedinjene Američke Države, u koje je iz Karlovačke županije izvezeno robe u vrijednosti od čak 816 milijuna kuna. Iako u podacima nema razrade nesumnjivo je riječ o poslovnim ugovorima i uspjesima HS Produkta na američkom tržištu, a izvoz Karlovačke županije u SAD tako je među najvećima u Hrvatskoj općenito.

Nakon SAD-a najviše smo izvozili u Njemačku (240 milijuna kuna robe), ali s deficitom, jer uvezeno je 332 milijuna kuna robe. U plusu smo zato s Italijom, u koju smo poslali robe u vrijednosti 232 milijuna kuna, a primili robe u vrijednosti 198 milijuna kuna.

Od država s kojima se pojačano uvozi i izvozi, Karlovačka županija u plusu je i sa Švicarskom te Bosnom i Hercegovinom, a u minusu sa Slovenijom. Najveći plus, osim onog s Amerikancima, imamo pak u robnoj razmjeni sa Švedskom (84 milijuna u plusu), a najveći minus u poslovanju s Austrijom (71 milijun kuna). 

Kao i uvijek, ima i statistički zanimljivih sitnih podataka pa smo tako u 2020. godini najmanje izvozili (dakako, od zemalja u koje jesmo izvozili) u Bangladeš - robe u vrijednosti oko tisuću kuna. Isto toliko smo uvezli iz Estonije, a još manje iz Saudijske Arabije i Malezije, iz kojih je uvezeno robe u vrijednosti manjoj od 500 kuna.

 

12. 3. 2021.

KAportal

Komentari  
#1 Michell 2022-09-20 10:25
Uzun dilli am porn; lick feet; sana; truck bus; sicak
sarişin; am akıtma; ponu seksi 13 yaş; yoga hocam; kız kıza öpüşme ve sikişme; anelka’ya sanger; gerçek kanamalı bakire gerdek gecesi izle; hd
porbo; sekreter lezbiyenler videosu; seksi zenci kızlar tecavüz ediyor;
samantha lopez; shopleftry; ozgu namal parnosu.


My web blog ... ruj sürtük porno pic: https://sondertraveller.com/community/profile/franklincuster/
Citat
#2 MIKE 2023-01-23 23:44
Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za socijalno osiguranje uputila me da se obratim odvjetniku Mikeu Andersonu kako bih dobio osigurani zajam koji će me provesti kroz godinu bez stresa. Nemojte ponovno biti prevareni ove godine, slijedite pravi izvor i nabavite pravi zajam za sebe. Obratite se odvjetniku Mikeu Andersonu i on će vas provesti kroz sve financijske poteškoće. Kontakt putem e-pošte:

WhatsApp: +447467670833 .
Citat
#3 Ashely 2023-03-28 03:45
Best deals on Januvia online Januvia for diabetes,
where can I buy on the dark web?
Where to buy diabetes medication online without a prescription and with fast delivery?

top diabetes meds online pharmacy

Also visit my blog; Best online pharmacy for diabetes medication: [censored]www.bjmeta l.co.kr/bbs/board.ph p?bo_table=free&wr_i d=9075
Citat
#4 Vicky 2023-04-02 15:21
Hey there are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog
world but I'm trying to get started and create my own. Do you require any coding knowledge
to make your own blog? Any help would be really appreciated!



My homepage :: Latosha: https://useoffoodasyoumusteat.blogspot.com/2023/04/coping-with-anxiety-and-stress-during.html
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi