ZIMSKO NOVOGODIŠNJE KUPANJE


Zvonko Lipoščak, Zvonko Ranogajec, "zalutali" Jure Bičanić i Ljerko Žanić - prvi kupači na Sabljacima 2014.

Zove me Zvone ( Ranogajec ) negdje polovicom  prosinca, na "zimski performans" na Sabljacima. Kaže, "kupam se ma koliko hladno bilo. Dođi i slikaj".  Znao sam da se ne zaj....va, jer taj što zacrta, ostvari. Ali je problem što ja za prvi dan Nove godine, obično ne znam ni  gdje sam ni kako se zovem. I zato me tamo nije bilo. I ako ni meni, u stanju u kakvom sam bio, ne bi škodilo jedno takvo kupanje. No neke su kolege bili pravi "profići" i zabilježili taj događaj. A ja, što je najlakše, i ako mi to nije običaj, prepisujem od njih. Članak je sa stranica radio Mrežnice. Trebao sam ga objaviti već prvi dan Nove, ali sam po običaju nešto prčkao po računalu, i izgubio mogućnost "dizanja" fotki na net. Sada sam to ispravio ( zapravo ispravio je Pepino ), pa evo tog događaja koji je svakako zavrijedilo zabilježiti:


Zvonko Ranogajec, ravnatelj 1. Osnovne škole Ogulin, zajedno sa još dvojicom svojih prijatelja, Zvonkom Lipošćakom i Ljerkom Žanićem, okupao se prvog dana 2014. u jezeru Sabljaci i tako pokrenuo novu atrakciju u Ogulinu.

Sva trojica kupača u srednjim su pedesetima. Da su u dobroj formi dokazali su kupanjem u jezeru nakon kojeg su se, kažu, osjećali još i bolje.

"Smatram da je ovo naše podneblje, s ovim predivnim jezerom, sa relativno surovim klimatskim uvjetima malo ipak atraktivnije za takav događaj na Novu godinu, pa sam smatrao shodnim da započnem jednu praksu koja bi mogla postati jedna lijepa tradicija i koja bi turistički mogla pomoći u promoviranju naših ljepota", kaže Ranogajec.

Skokom u jezero Sabljaci, koje je prvoga dana 2014. Godine imalo tek 6,5 celzijevih stupnjeva, a zrak 8, ogulinski kupači su poslali i poruku vlastima na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini da učine nešto za HOC Bjelolasicu, a posebno za obnovu restorana Sabljaci kojeg je nedavno progutala vatra.

"Da se tim činom animiraju svi važni čimbenici, da se pokuša taj restoran obnoviti", naglašava.

Ranogajec vjeruje da će kupanje u umjetnom jezeru, na 350 metara nadmorske visine, postati nova oguIinska turistička atrakcija koja će već iduće godine u grad podno Kleka privući respektabilan broj sudionika. Kupat će se prvog dana 2015. i ukoliko jezero bude zaleđeno, što zimi nije rijetkost.

"Ja se nadam reakcija sumještana neće izostati i vjerujem da kod nas ima hrabrijih ljudi koji će se iduće godine pridružiti kupanju na Sabljacima", vjeruje Ranogajec.

Radio Mrežnica

 

Ovoj maloj pričici dodajem samo jedan detelj. Zimsko kupanje tijekom siječnja, još nekih davnih godina, izvodio je danas na žalost pokojni, dr. Vlade Boban. Njemu je to bilo ko "dobar dan". Na Dobri je razbijao led i uveseljavao nas kupanjem u hladnoj vodi. Kolika je bila temperatura vode ne znam, ali vani je u to vrijeme bio "debeli minus". Šteta što to nije bilo zabilježeno i na nekoj fotografiji.


Vidi ovo. Zvone Bartol popeljal pasa, valjda da mu čuva jajca. Ako ih more najt po ovoj zimi. Jer i jajca i ono između njih, kupanjem u hladnoj vodi, postaju unutarnji organi. Znam sigurno.Jeba te pas, pa oni se stvarno kupaju.Zvone, češ ti moć izajt van.

 

 

Photo by Kristina

O-ho. I ja bi se kupal za takvo društvo.

3. 1. 2014.


Ogulin u srcu


 

 

 

Komentari  
#31 Beatris 2021-01-09 13:21
Hi there, I desire to subscribe for this web site to take hottest updates,
so where can i do it please assist.

Here is my web site - lesbian tribbing porn: [censored]nymedia.or g/__media__/js/netso ltrademark.php?d=rea llesbiantube.com
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi