GODINA "OGULINA U SRCU"

 

 

Jebo te, podsjetili me vrli komentatori da ovo sranje što pišem, traje već godinu dana. Ne mogu vjerovat. Kao da je bilo jučer. A ja zaboravio.

Čekaj, kaj sam ono zaboravil ???????.

Nekakvu obljetnicu. Godinu dana, čega ono ?.

Ej prijatelju, čega ono godinu dana ?.

Moj frend Alzheimer se dere:„Pa bloga kretenu, bloga, godinu dana bloga“.

 

Vidi vidi, pa stvarno sam zaboravio. Kako sam mogao smetnuti s uma takav značajan datum. Petak, 2. prosinca 2011. - post "Što je meni ovo trebalo".A sigurno je taj značajan događaj bio i u TV kalendaru. Sigurno.

Uglavnom, hvala svima koji su nemajući pametnijeg posla posjetili ovaj blog, i imali strpljenja čitati moje blebetanje. Sada bi netko normalan napravio mali rezime, znate ono…….u godinu dana objavio sam toliko i toliko postova, toliko i toliko kartica teksta, bilo je toliko i toliko komentara, najviše se je javljao komentator pod imenom tim i tim i tako dalje i tako dalje. Naravno da takvo nešto od mene smotanog i lijenog, niste mogli očekivati. Ja vam samo dragi prijatelji (i neprijatelji) mogu reći da mi je prošlih godinu dana druženja s vama, bilo iznimno ugodno. Stekao sam na opću radost hrpu novih mrzitelja, neki više ni ne govore sa mnom i to me psihički ubija, ali valjda sam stekao i nekog prijatelja. Onog virtualnog. Koji dijeli moj svjetonazor, moje stavove i moje bedastoće.

Ne mogu biti piz….da i reći da mi nije drago kad mi netko kaže:

„Čuj stari, baš si ono dobro napisal. Užival sam čitajući“.

Pa to je i svrha bloga. Ponuditi ljudima svoje viđenje nekog događaja ili nekog vremena, izraziti svoje slaganje ili neslaganje s nekim postupcima nekih ljudi, zabilježiti u kratkim minijaturama nešto što te se dojmilo i to podijeliti s nekim nepoznatim osobama. Zapravo, najviše volim pisati o onim prošlim vremenima. I vjerujte, zaista to pišem iz duše, iz srca. Koliko sa svojim skromnim, jadnim mogućnostima, to mogu. Drago mi je kad u komentarima pročitam da sam takvim pisanjem izazvao poneku suzu u kutu oka. To znači da nisam sam. Da je netko je još na mojoj „valnoj dužini“. Da ima nade za nas.Jer ne moramo činiti ništa veliko - samo male stvari s velikom ljubavi, rekla je za Ogulin u srcu, Majka Tereza.

A kada je politika u pitanju, oduvijek mi je bila mrska, ali bez nje se ne može. Ako se ti nećeš baviti njome, one će se baviti tobom. Znaju mi reći:

„Jeba te, jesi one namazal. Svaka ti čast. Kaj se ne bojiš“.

I onda mi na um dođe, kada je u pitanju bojiš li se ili ne, ona mudra izreka Meše Salimovića:

„Boj se ovna, boj se govna, kad ću živjet…….!

Ogulinci bi to jednostavnije rekli:

„Niš ne veliš, ni ni“.

I tako vam ja dragi moji godinama laprdam u vjetar a promijeniti ne mogu ništa. Bavim se Sizifovim poslom poput onog tipa, mislim da se zove Maks. I onog Uskoga. Žao mi je što su neki dobri dečki odustali, poprište su napustili Janjo, Rambo i Ogulin blog. Umorili se valjda. Jer, "kako ću ja ostati mlad ako svi odete, ovaj, ostarite". I zato vjerujem da će se vratiti. Jer siguran sam da i njihovo, decentno i duhovito pisanje, pridonosi identitetu grada.

Mislim da je sada dosta. Politike nam treba ljudi. PO-LI-TI-KE. Doduše, baš si  skiciram nešto drugo. O zimi. Točnije o nekadašnjim zimama u Ogulinu s fotkama grada za ovog zadnjeg snijega. Baš.......čekaj, kaj sam ono mislil reć.

Alzheimeruuuuuu, daj pomogni.

P.S.

Ovaj postić sam napisao onako, na mah, bez koncepcije. U jednom dahu. Jednostavno mi došlo. I neću ga pregledavat već samo stisnuti - objavljeno. Zato, bog i fala i nemojte kaj zamerit.

19. 12. 2012.

Nebojša Magdić

 

 

 

 

Komentari  
#31 Viva Piva 2012-12-23 18:50
El ti to prebrojavaš jajca,aaa?
Citat
#32 Marko 2012-12-23 19:07
Dodatak. Zar ti Viva piva misliš da neke individue koje ovdje pokušavaju nešto pisati, znaju za Mešu i Ahmeta Šabu i njegovu bitku s primitivcima. Ma daj. Prosipaš bisere pred svinje. Ali dobro, neki ipak kuže što si mislio reći Neši u korist. Malo ih je ali ako kuže onda i vrijede. A takvi drže i ovaj blog na kulturnoj razini pazeći što postižu svojim pisanjem.
Citat
#33 Viva Piva 2012-12-23 22:32
kad je već netko spomenul Mešu ja se sjetil Ahmeta i ove litanije:

- Zasto ne lovis ribu? Izgleda velika ludost, sto i jest, ali postane najveca strast. I brani covjeka od njegovih ludosti. Svijet se moze rusiti, a ti ces, nepomican, buljiti u vodu. Najveca mudrost u zivotu je da covjek pronadje pravu ludost. Da je vlast pametna, naredila bi svima: udicu u sake, pa na rijeku, lovi ribu! Ne bi bilo buna ni nereda. Kazem ti: lovi ribu, Ahmete Sabo!
- Ne mislim dizati bune, nije mi potrebna nikakva ludost. Miran sam, kao sto vidis.
- Isuvise. Toga se i bojim. Bojim se sta ce biti kad se probudis. Lovi ribu, Ahmete Sabo!

Smijao sam se, jer je izgledalo da se podsmijeva. A onda sam se sjetio da je on podozriv prema svemu sto nije pravilo i zakon, zato mu se nije dopadalo moje usamljivanje. Usamljenost radja misao, misao nezadovoljstvo, nezadovoljstvo pobunu.

Ja sam bio daleko od misli na pobunu; samo sam lijeno sanjario.
Citat
#34 Viva Piva 2012-12-24 13:16
Inače,mišljenje je kao šupak,svatko ga ima.
Stav imaju samo ljudi koji ga se ne boje javno izreći.
Citat
#35 Bob Rock 2012-12-24 16:27
Viva piva. Iz dana u dan me iznenađuješ. U najboljem smislu. Ti si sigurno jedan od onih koji su autoru bloga po mjeri. Bilo bi bolje da je više takvih kao ti. Da se razumijema, ne trzam na tebe samo realno cijenim ono što napišeš.
Citat
#36 Šabo 2012-12-25 18:07
Kad je dobar post, dobri su i komentari. Osim nekih individua koji ne mogu da ne pokaž svoju zlobu i zavist. Srećom u velikoj su manjini i zato na takve ne treba obražati pozornost.
Citat
#37 . 2012-12-28 10:38
Pregledajte tekst prije nego ga publicirate. Ovako se mučimo da shvatimo što ste htjeli reći.
Citat
#38 susjeda 2012-12-29 19:24
kad dođes na piće podsjetiti ću te kaj ti je ovo trebalo
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi