ZA KOGA JA NAVIJAM

Vrućina konačno danas malo pritisnula, pa mi se ne da van. Sunce žeže kao da je podne, a „tek je 12,oo sati“. Pa u takvoj dokonosti, obično izaberem neku glupu zanimaciju. Kao recimo, malo „štrakanje“ po internetu. Nisam baš redovit u pregledu pa mi se na ovoj stranici zna nakupiti vrhunski glupih komentara. Tako u postu „Vatreni - doček u Zagrebu“, objavim nekoliko slika i ništa više. A ispod toga komentari izvan svake pameti. Bez ikakve veze s temom. Ja ih inače ne brišem ali sam ove sa zadovoljstvom obrisao. Umjesto koje riječi ponosa, zadovoljstva i radosti zbog uspjeha naših dečki, u komentarima svega i svačega. Ne bi, kaj Ogulinci velidu, „pas s maslom pojil“.

Onda surfam dalje i u postu „DOBAR DOGOVOR - DRŽAVNO ZEMLJIŠTE PRELAZI U VLASNIŠTVO GRADA“, nađem ovaj komantar :

Laži 2018-07-19 13:29

Stalno ti Neso i tvoji komentatori pisete protiv nase nove vlasti. Nista vam ne valja. A o onima Kradezenjarama si pisao samo hvalospjeve. 100 postova 100 pohvala. Kao da su Bogom stvoreni. Njih nikada nisi stavio na svoj stup srama. Jer oni su bili "stručnjaci i genijalci". To je neposteno prema ogulincima koji razmisljaju svojom glavom i koji su sada konacno prepoznali prave ljude.

 

Na ovakve i slične komentare, koji uglavnom ne drže vodu,  ja načisto svršavam. Jer kada ne bi imali pametnijeg posla i kada bi imali malo više vremena po prosurfali po „Ogulin u srcu“, vidjeli bi da je i HDZ-ova vlast od moje malenkosti često puta dobivala porciju „špota“, čak možda i više od SDP-ove. Jer stvarno nemam razloga navijati niti za jedne, niti za druge. Zašto bi recimo bio fan HDZ-a. Što su mi u životu dobro učinili osim što su mi opalili kaznu zbog jednog komentara o Bjelolasici. I što mi je za njihove vladavine jedno dijete 14 godina čekalo posao a njihova su djeca posao dobivala još dok su bili u školskim klupama. Zašto bi navijao za HDZ. Valjda zbog toga što su me u političkoj sinergiji s SDP-om, poslali pod hitno u mirovinu, istog trenutka kada im je to zakonski bilo moguće.  Zar bi zbog toga navijao za HDZ ?

Ili zašto bi recimo navijao za SDP, jer sada kada su na vlasti, od njih ne mogu dobiti niti najmanju informaciju. Za njih sam nepoželjan. Klasični primjer persone non grata. Njihov sistem blokade moga pisanja je - „a ki je tebe simo zval“.

Nemam dakle razloga navijati  ni za jedne ni za druge. Ali imam pravo ukazati na neke nelogičnosti nove SDP-ove koalicije, na njihove kadrovske igrice, lažna obećanja, degutantnu samopromociju i ljigavi populizam koji zadnjih godinu dana „cvijeta poput stotinu cvjetova“.

Da skratim jer klopa mi je na stolu. Dragi komentatoru "Laži", u postu objavljenom pred četiri godine, zorno možeš vidjeti kako sam to ja „navijao“ za HDZ i od „100 postova 100 pohvala“ im davao. Evo posta koji dokazuje da baš nije tako i da „Laži“, jednostavno - LAŽE i OBMANJUJE.

Post inače nosi naziv - GRAD U KAOSU ILI SVE JE BIO U REDU ???????

Evo čitajte i prosudite kako sam je to stalno navijao za HDZ.

---------------------------------------------------------------------------------

Ničim izazvan ( zapravo izazvan odličnim postom Uskoga ), otvorih jutros, 19. dana mjeseca veljače, službenu stranicu Grada Ogulina i u nedostatku bolje litereture čitam:

 „Analizom elementarne nepogode uzrokovane ledenom kišom 2.,3.i 4. veljače 2014. godine započela je sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Ogulina. Na sjednici je analizu poduzetih aktivnosti u vrijeme nepogode dao gradonačelnik Jure Turković, istaknuvši da su sve strukture zadužene za interventno djelovanje vrhunski i korektno obavile svoj posao uz koordinaciju gradonačelnika i zamjenika na terenu, te da je na vrijeme, u zakonskom roku, zatražena i proglašena elementarna nepogoda".

Eto, puni skrušene skromnosti, pohvališe naši gradski oci , ni manje ni više, nego sami sebe. To je sada valjda in. Ili cool. Svejedno. Degutantno je.......

Evo ja, kad čitam ovo o njihovim uspjesima vrištim od zadovoljstva, ljubim vas u čestit obraz spasitelji naši i spasitelji Grada našega, obožavam vas i sretan sam što vas imamo genjalci naši, i moram s ponosom reći:

„Tako je časno živjeti s vama“. Einsteini i Minhauseni naši.

I na kraju dilema. Kako sada pišući o svemu ovome ostati dosljedan, ostati pošten, istinit, bez kalkulacija, kada ti kod zdravih očiju i ostalih osjetila za percepciju lakiraju mučnu zbilju, odnosno zaobilaze istinu u širokom krugu. Ili to možda Ogulinci žive u dva paralelna svijeta, u dva razna filma, tako da ni primjetili nisu nadčovječanske napore dragih vođa iz jednog filma, u želji da nam pomognu savladati ledenu elementarnu nepogodu, u drugom filmu.

Ovaj post, „vrhunski i korektno“, i uz koordinaciju sam sa sobom i sa svojim alter ego, napisao je sjajan bloger i novinar Nebojša Magdić.

P.S.

Malo me je sram kaj se ovako falim za niš i kaj sam se ovako potpisal, ali kaj Ogulinci velidu: „Dal sam se po njimi“.

19. 2. 2014.

Nebojša Magdić

 

P.S. Cijeli post, gdje se i SDP spominje, i to u pozitivnom smislu, možete pročitati ako u mojoj tražilici ukucate naslov - GRAD U KAOSU ILI SVE JE BIO U REDU ???????

-------------------------------------------------------------------------------------

Onda „Laži“. Vidiš da baš nije po tvojemu. Vidiš da je i HDZ-ova vlast dobivala porciju. I to u dosta navrata. Pročitaj si i post „Bogme lipa plačica“. Odmah je do ovoga. Ista priča. Pozdrav.

19. 7. 2018.

Nebojša Magdić

 

 

 

Komentari  
#31 Smogovac 2018-08-02 10:12
Citat .:
Citat Smogovac:
Bando KRADEZEOVSKA lopovska pa do kad čete više trovati ovaj napaćeni Hrvatski narod lešinari bez morala.


Hajdemo ovako. Ivica Račan, i SDP-a i HNS-a, u ljeto 2003. prodali su INA-u. Dakle, Ivica Račan (SDP), Slavko Linić (SDP), Ljubo Jurčić (SDP), Tomislav Dragičević (HNS), Stipe Mesić (predsjednik RH – HNS), Radimir Čačić (HNS) i Vesna Pusić (HNS) prodali su Inu. I to „budzašto“. Prodali su četvrtinu Ine – 25 posto + jedna dionica – za mizernih 505 milijuna dolara, ali ustvari prodali su upravljačka prava Mađarima. Time je INA postala tuđa.
I zlato su SDP-ovci prodali. Od 15,5 tona zlata koje je Hrvatskoj pripalo, po mizernim je cijenama prodano 13,1 tona. To je učonio HNB u vrijeme SDP-ove Vlade Ivice Račana samo par mjeseci nakon što smo zlato dobili.
U samo jednu godinu dana SDP.ova vlada prodala je 45 % hrvatskih banaka. Da dalje ne nabrajam.
I zbog takva rabote ne nazivam ih kradljive SDP.njare. To je rječnik Smogovca što najbolje govori o njemu i njemu sličnim.

OK, SANADER, KALMETA, ČOBANKOVIĆ,LIVAKOVIĆ ,HAC, FIMI MEDIA, REMORKER, BRODOSPLIT, ITD ITD,
Kako te samo nije sram
Citat
#32 . 2018-08-02 13:42
A ti Smogovac kao nemeš razloga za sram. U redu slažem se s ovime što si dopisao to je istina ali treba spomenuti da je SDP u samo ona dva kraća navrata kada je bio na vlasti, napravio daleko veću štetu od HDZ-a. I ako su i jedni i drugi /čast iznimkama/ i nesposobni i lopovi. Sasvim je svejedno koje su boje.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi