RESTORAN SABLJACI - KADA ?

Za par mjeseci, „proslaviti“ ćemo punih pet godina, od kada je u ponoćnom plamenu izgorio restoran na jezeru Sabljaci.  (dobro Krešo - Sabljaki ) Nešto prije ponoći 6. prosinca 2013. godine buknuo je plamen, da bi u jutro, 7. prosinca, od nekad renomiranog objekta za koga su Ogulinci bili iznimno vezani, ostalo samo zgarište. Šteta oko 1,5 milijuna eura. Time je udaren i zadnji čavao u lijes HOC-a Bjelolasica.

Jedini izlaz bio je prodaja. Prodana je upravna zgrada, hotel Jastreb u Begovom Razdolju i teren bivšeg restorana. Nakon prvog natječaja u kome nije bilo zainteresiranih, u drugom krugu cijena izgorjelog objekta s pripadajućim zemljištem, smanjena je 10 posto i iznosila je milijun i 170 tisuća kuna. Javila se je tvrtka AIR ALBATROS iz Punta na Krku. Ozbiljnost svojih namjera pokazali su uplatom jamčevine od 70 tisuća kuna. 18.8.2015.  su uplatili kompletnu svotu. Fino, „eppur si muove“, radovali smo, uskoro uvidjevši, malo prerano. Jer tada nastaje pravi rašomon. U želji da se restoran konačno izgradi, nismo ni znali, ni vidjeli, tko pije a tko plaća. Tko je vlasnik Albatrosa ? Kakve su im namjere. Pojavljuju se razna imena tih vlasnika – izvjesni g. Crnčić, pa Filipović pa dr. Marijan Sokolović. Ovaj potonji, za „novogodišnjeg kupanca“ na Sabljacima 1. siječnja 2016. godine, obraćajući se okupljenim Ogulincima  izrazio je želju da se novi restoran izgradi do Dana Grada u rujnu. Ali ostalo je sve samo na željama. U Gradu su ga držali kao kap vode na dlanu. Za njegove potrebe mijenja se urbanistički plan naselja Sabljaci. To služi kao odgovor zašto se ništa ne radi oko restorana. U međuvremenu, dr. Sokolović, kao doktor matematike, valjda je izračunao da mu se tu nešto neće isplatiti i traži novog kupca. I taj se pojavljuje. Zove se Josip Polonio i sa Krka je. Osjećam kamen u želudcu pri spomenu Zlatnog otoka jer od tamo je (iz  Punta), i tvrtka Albatros s kojom nemamo baš najbolja iskustva.  Nova tvrtka čiji je vlasnik g. Polonio, je Agropol d. o. o,  iz Vrbnika. Djelatnost: odmarališta i slični objekti za kraći odmor. Sadašnji „vlasnik“ terena bivšeg restorana Sabljaci dr. Sokolović i Josip Polonio, koje je u želji da se konačno krene s restoranom, spojio Željko Stipetić, bili su u stalnom kontaktu i pregovorima oko kupnje, dogovorili su i cijenu  ali sve nije išlo baš glatko. Josip Polonio, iznimno zaintersiran za kupnju,  krenuo je u realizaciju kredita kod Erste banke.  Očekivao je da bi se to moglo riješiti u nekoliko tjedana,  ako u međuvremenu „vlasnik“ ne pronađe novog kupca ili ne odustane od prodaje. Ma kažem, pravi rašomon. Ondašnjeg gradonačelnika Turkovića, Polonio je upoznao sa svojim namjerama  izgradnje restorana i smještajnih kapaciteta na katu i bungalovima. Da misli najbolje, Josip Polonio je dokazao  kupnjom kuće uz jezero, u Dujmićima, koju je uredio u stilu prave raskošne vile s bazenom, i bavi se iznajmljivanjem. Na Krku ima 10-ak kuća s bazenima koje također iznajmljuje. Jezero mu se iznimno sviđa, postao  je nekako vezan uz njega  i misli da jednim  kvalitetnim uređenjem tog prostora, od svega možemo stvoriti pravi turistički biser.

„Poučeni dosadašnjim lošim iskustvom imamo pravo na sumnju u povoljan ishod, ali imamo pravo i nadati se,  da će konačno  i nama krenuti“, napisao sam pred više od godinu dana. I od onda - ništa. Kako mi danas reče Josip Polonio, kontakti s dr. Sokolovićem sve su rijeđi, podigao je prije dogovorenu cijenu ali usprkos tome, g. Polonio je još uvijek zainteresiran za kupnju. Stvar je prepustio pravnicima a u međuvremenu, pojavio se je navodno i problem nekakve ovrhe. Što će biti i kada, teško je reći  jer dr. Sokolović očito ima neke druge planove. Bojim se da u tim planovima, nema gradnje restorana. A bez kvalitetnog ugostiteljskog objekta, ni ne pomišljajmo na razvoj nekog turizma. Grad, koga neki nerealno optužuju,  tu na žalost ne može učiniti ništa, jer radi se o privatnom posjedu.

Dr. Marijan Sokolocić obećava gradnju restorana do Dana Grada. A ono mućak.

Vila Josipa Polonija na Sabljacima/Sabljakima.

14. 7. 2017.

Nebojša Magdić

 

14. 7. 2017.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#1 Nostradamus 2018-07-14 07:05
Kada? Onda kad Jure kaže.
Citat
#2 ??? 2018-07-14 11:17
Koji sad Jure Nosradamus.
Citat
#3 .mg.dr.. 2018-07-14 13:33
:-)Nešo, vila Polonijeva izgrađena iz fonda za rularni razvoj (rularni se smarra općina ispod 5000 stanovnika):-)znači li to da je salopek selo općina :-)..i još nekaj dok je restoran bio u prodaji konsrantno su širene dezinformacije o cijeni restorana pa čak i na tvom portalu :-) i još nekaj, zanimljivo kako je odjednom u katastru nestalo oko 2000m2zemljišta oko restorana :-)ako griješim ispravi me
Citat
#4 Pinky 2018-07-15 05:54
Nece tu nitko graditi, kaj bi gradio i razmišljao hoce li vratiti novce, prodat ce kupljenu zemlju za par puta vecu cijenu i zarada je tu. Pozicija je vrhunska samo treba naci magarca da kupi. Tako se i zemlja u zoni prodavala pa preprodavala, bez stvarne namjere gradnje.
Citat
#5 NEŠO 2018-07-15 10:12
Citat .mg.dr..:
:-)Nešo, vila Polonijeva izgrađena iz fonda za rularni razvoj (rularni se smarra općina ispod 5000 stanovnika):-)znači li to da je salopek selo općina :-)..i još nekaj dok je restoran bio u prodaji konsrantno su širene dezinformacije o cijeni restorana pa čak i na tvom portalu :-) i još nekaj, zanimljivo kako je odjednom u katastru nestalo oko 2000m2zemljišta oko restorana :-)ako griješim ispravi me


Nemam pojma kako je vila izgrađena. Bilo bi dobro da argumentiraš svoje tvrdnje i da nas uputiš gdje to stoji o fondu.
Drugo, što se tiče cijene, ona je milijun i 170 tisuća kuna i nikakve druge cijene nisam navodio. Podatak je dobiven od Bjelolasice isto kao i podatak o cijeni upravne zgrade.
I treće - uputi nas kako provjeriti da je "nestalo" 2.ooo kvadrata oko bivšeg restorana. Bio bi ti zahvalan. Pozdrav
Citat
#6 doktor znanosti 2018-07-15 10:20
Svi politroni pogledajte ovo !

https://www.facebook.com/minut.ba/videos/764228133759384/?hc_ref=ARRKBDPCq8qwKDZKVP1ZTMSHYvDIa-pWaFICWw5KZPRugkISvHt4p__DoOpJEFK25ug
Citat
#7 Izbacivač 2018-07-17 00:17
Ovo o nestajanju zemlje je točno! Trebalo je samo kopati stanje u katastru prije prodaje i nakon prodaje zemljišta odnosno novog upu-a. Čovjek je mislio raditi kamp naselje u topoliku i to bi mu bila primarna djelatnost pa je odustao. Kome bi to išo na štetu zaključite sami. Čovjek je prevaren i odustao od svega.
Citat
#8 gruntovčani 2018-07-17 08:45
,...,a je, još bi on tel delat kampa vuTopoliku. Pa topolik je glavno mesto vu Gruntovcu za demografsku obnovu. Celi Gruntovec se začel vu Topoliku, seksića uvek bilo,..,i sad bi on tel tamo kampa. Topolik je Gruntovečki "centar za rasplod". Ak je to razlog zakaj tamo ne dela restorana onda restorana netreba.
Ima Ane med kukuruzi mesta za kampa, i nek je ona kriva kaj ovaj nemre delat kampa vu Topoliku.
Ak nam Topolik zemete, Gruntovčani se buju zatrli!
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi