NEŠU - JE LI BARON MINCHAUSEN II DIO

 

Dragi moj prijatelju Banana !

 

Baš si mislim, a kaj ti Nešo budalo jedna, sve ovo treba. Samo ćeš zajedno s Bananom, praviti veselje lajbekima, svih vrsta i boja. I lupati će malo po meni, malo po njemu, zavisi kave boje gaće nose. No kad smo već otovorli tu našu „pandorinu škatulju“, ajmo vidjeti kaj u njoj ima. Prešutio bi ovo tvoje javno obraćanje i osvrt na moj post, ali, uvijek postoji taj nesretni „ali“, zasmetalo me je nešto preko čega ne mogu prijeći a to je prijatelju sljedeća tvoja rečenica:

„Nadalje u svom Post scriptumu, dodatku komentaru, podmećete da vas je, gradonačelnik Domitrović zapitao: „A ki je tebe ovde zval“. Istina jest da Vam se Gradonačelnik niti jednom rečenicom nije obratio. ŠTO ZNAČI DA JE VAŠ NAVOD ČISTA LAŽ“.

E vidiš moj prijatelju, to me je zasmetalo. Ispalo je kako da sam lokalni Hebrang koji kaže da nikad ne laže, samo ponekad govori neistinu. To je kao pristojnije. A istina je da mi je upravo TO, tvoj gradonačelnik rekao. Postoje i svjedoci koji se naravno neće očitovati jer sigurno je sigurno, ali istina je jedna - „ A KI JE TEBE OVDE ZVAL“ - na tu rečenicu gradonačelnik punim pravom može tražit autorska prava. Jer ma koliko neuljudna bila, ta rečenica je njegova od riječi do riječi. E sada, zašto on to poriče, ne mogu objasniti. Zapravo ne mogu dokučiti što me odjednom proglasi lašćem. Prpa Grunf, prpa, ha. Zapravo, nije me briga. Inače, čovjek mi je bio simpa. Gradski dečko, dosta zgodan, planinar, skijaš, vozač auto trka. Pravi moderni gradonačelnik. Koji sada, bojim se, otkriva svoje drugo, možda baš pravo, ni malo simpa lice. Šteta. I zbog čega - ne znam. Niti jednom riječju od njegova dolaska na mjesto prvog čovjeka Grada, nisam o njemu napisao niti jednu ružnu riječ. Što mu bi, Bog će ga znati.

A sada na brzinu da pročešljamo neke tvoje navode iz priopćenja. Navodiš kako su iz Grada, HV-a i PMF-a zaključili da prezentacija oko projekta čišćenja Đulinog ponora, trebala biti zatvorena za javnost. Da riknem od smijeha. Kao da su štovani dionici te prezentacije između ostalog razmatrali Cape Kennedy ili projekt Manhattan, što je vrhunski čuvana tajna, pa ne daj Bože, da netko nešto o tome sazna. A onda su to objavili na radiju, portalu i stranici Grada. I više nije tajna.

A što je to trebalo biti tajno i o čemu javnost nije smijela ništa saznati, pišeš -„zbog delikatnosti problematike, radi neizvjesnosti same izvedbe i neizvjesnosti zatvaranja financijske konstrukcije“. Ma kakva delikatna problematika kad se o svemu već sve zna i već je objavljeno. Ma kakva Bože moj, velika tajna, kako ćemo sajlama izvući trupce iz ponora. Tajanstven tehnički zahvat. Čudo jedno. Ma kakva velika tajna o neizvjesnosti zatvaranja financijske konstrukcije, kada je to već u par navrta na raznim mjestima objavljeno i rečeno da će tu obvezu preuzeti Hrvatske vode.

Da te samo podsjetim prijatelju Banana. O svemu ovome su 1. 9. 2016. godine, na sjednici Gradskog vijeća još u onom starom sastavu, opširno izvješće o projektu Retencija Ogulin, čiji je dio i čišćenje Đulinog ponora, do u detalje prezentirali ing. Dražen Budišić i Davorka Stepinac iz Hrvatskih voda, te zamjenik direktora HV-a Dinko Polić. I sve je uredno prenošeno putem radija, tako da je svatko mogao saznati o čemu se radi. Zašto je onda ta sjednica Gradskog vijeća bila prenošena umjesto da po tvojoj logici bude bude zatvorena za javnost !!!. Nadam se da sam ti pojasnio opravdanost prisutstva novinara ovoj prezentciji, isključivo u interesu javnosti. A pogotovo nas koji barem dva puta godišnje zbrajamo štete od poplava. I koje o tome zanima i najmanja sitnica.

Ovo o Bjelinu neću komentirati jer je čista demagogija.

I na kraju malo ću se vrgnit vate i reč: Gospodine i prijatelju Vukoviću, želim Vam / ti puno sreće i lijepih trenutaka u životu. I naravno pobjedu na skorim unutarstranačkim izborima. U internoj kladionici sve dajem na Vas / tebe. Ne iznevjeri me.

Srdačan pozdrav

Bog i fala i nemoj kaj zamerit.

 

27. 10. 2017.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#51 azijegiti 2018-10-22 09:48
[censored]doxycyclin e-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy .site.ankor onlinebuycytotec.sit e.ankor
Citat
#52 Chandra 2020-02-10 23:57
Appreciate this post. Will try it out.

my blog post; cialis: [censored]ggenericCi alisle.com
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi