SDP KREĆE U OFENZIVU

Ogulinski SDP-ovci konstatiraju ono što svi dobro znamo i osjećamo - život, ako se to tako više može i nazvati, svakim danom nam je sve teži a iz svega ne vidimo izlaza. Nema svjetla na kraju tunela a rekao bi, da nema ni tunela. Rezignacija, bezvoljnost, besprespektivnost i apatija vladaju ovim gradom. U SDP-u su, kada nam već službena vlast ništa ne nudi, pokrenuli izradu strateškog plana gospodarskog razvoja. O svojim namjerama i planovima izdali su i priopćenje za javnost. Pročitajte. Utjeha i nada sada  su nam najpotrebniji. I rame za plakanje.

 

Priopćenje za javnost
Plan za Ogulin!

Poštovane/poštovani,

 

Ogulin je u gospodarskoj, političkoj i socijalnoj krizi. Model upravljanja gradom temeljen na populizmu i rasipanju novca građana stvorio je krizu. Građani više nisu spremni odricati se u korist šačice povlaštenih. Financijska i gospodarska kriza razotkrila je i uzdrmala temelje sadašnje vlasti koja nije brinula o privredi. Građani više nisu spremni gledati kako se jedna za drugom propuštaju prilike za društveni, gospodarski i politički oporavak grada.

Sadašnja vlast dovela je Ogulin u stanje socijalne i ekonomske nesigurnosti i straha od budućnosti. Građani gube utrku za zadovoljavanjem životnih potreba, nema naznaka oporavka. Oni koji ne rade, ne vide kako će se zaposliti i kada. Oni koji rade, najčešće ne mogu podmiriti osnovne životne potrebe i žive u neizvjesnosti i brizi jer ne znaju hoće li sačuvati i takvo radno mjesto. Nezadovoljni su i poduzetnici i poslodavci koje guše brojni problemi, a lokalna vlast im ne pomaže. Zatvaranje obrta i otpuštanje radnika se nastavlja. Grad ne vodi nikakvu razvojnu politiku, niti je sposoban osnažiti poduzetništvo da ono pokrene razvoj.

Opću nesigurnost i egzistencijalnu zabrinutost potencira pomanjkanje vizije, znanja i sposobnosti onih koji vode grad. Zato kriza nije samo ekonomska, niti je uvezena - ona je posljedica dugotrajne dezorijentacije u politici gospodarskoga razvitka, destimulaciji rada i stvaralaštva i populističkog trošenja novca koji ne snaže privredu nego je iscrpljuju.

 

Briga o lokalnom ekonomskom razvoju i materijalnom blagostanju građana osnovna je odgovornost lokalne samouprave, a vizija i strategija razvoja su prvi korak u ostvarenju tog cilja. Iz tog razloga su SDP Ogulin i njegov Savjet za Ogulin u veljači ove godine pokrenuli izradu strateškog plana gospodarskog razvoja.

Ovaj plan se mora temeljiti na zajednici. Ne smije uzak krug ljudi, SDP Ogulin ili Savjet za Ogulin, građanima nametnuti svoju viziju i strategiju razvoja grada. Smjer kojim će teći gospodarski razvoj grada se tiče svih koji žive u ovom gradu. U tom smislu nužno je sudjelovanje svih dionika.

Za naš lokalni ekonomski razvoj odgovorni smo najviše mi sami. Najprije si sami moramo pomoći, tek nakon toga imamo pravo tražiti i očekivati pomoć od drugih. U tom smislu molimo građanke i građane dobre volje, kojima je dobrobit grada u interesu, da se priključe ovoj inicijativi i sudjeluju u izradi plana gospodarskog razvoja. Dovoljno je popuniti radnu bilježnicu za izradu Strateškog plana, te je dostaviti na adresu navedenu niže. Radna bilježnica je dostupna za preuzimanje u digitalnom obliku na Facebook stranicama SDP Ogulin.

 

Molimo lokalne medije putem kojih objavljujemo ovo priopćenje da, ukoliko imaju tehničkih mogućnosti, na svojim Internet stranicama omoguće preuzimanje datoteke u privitku.

 

Za dodatne informacije kontaktirati Daniela Vukelju na 099 3111 162 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." target="_blank">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." target="_blank">

S poštovanjem,

 

SDP Ogulin i
Savjet za Ogulin


Ogulin u srcu

4.6.2012.

Komentari  
#21 Viva Piva 2012-06-07 15:36
BOJNIĆE
Prijedlog ti je dobar iako se HDZ prvi sjetio naplaćivati parkiranje 4kn/h a da su digli na 5kn/h mogli su nekog i zaposlit.
Citat
#22 Bojnik 2012-06-07 16:46
Da Piva i to je katastrofalno što se parkiranja tiče.Krivo mi je što i danas na toj relaciji radi se ustupak pogodnima.npr. Viđam jedan aut svako prijepodne parkiran kod crkve.I jednom pogledam parking kartu kad tamo već izbljedjela od sunca i ništa se ne vidi na parking karti. Varka za narod a sigurni ne za kontrolore.Ma neka karta bude 5 kn ali svim jednako.
Citat
#23 * 2012-06-08 20:01
Malo smo skrenuli sa teme. No možda će to SDP popraviti. Govorim malo sa sarkazmom ali je to ipak prava dilema. Jer ovi na vlasto očito malo toga dobroga čine a krajnje je vrijeme da se nešto promijeni. Zato, SDP, HSP ili netko treći ali ne nikada više ovaj HDZ odnosno ono što se iz njega izrodilo.
Citat
#24 OG 2012-06-11 12:32
Za pohvaliti je trud mladih snaga SDP-a i njihove nabolje namjere. No način na koji je to napravljeno nije dobar. Kao prvo, trebali su prije no što su se prihvatili posla, znati kome se obraćaju, koje je to biračko tijelo na koje računaju. Jer dobar dio građana je "na vagi". Ne znaju za koga bi se odlučili i upravo za njih program treba biti sažet, kratak i transparentan. Da se u njemu prepoznaju. A ovaj program je sve prije nego li transparentan. On je poput studije koju nakon par minuta nitko ne čita. Tako se to dečki ne radi. Konzultirajte središnjicu, pitajte starije i iskusnije, budite pragmatični jer ovako će Plan otići u vjetar što vam mislim nije bila namjera.
Citat
#25 BBB 2012-06-12 18:10
ma nije parkiranje skretanje s teme poskupilo je (kada??) vjerovatno s razlogom - teba još nekoga od rodbine zaposliti!
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi