BJELOLASICA NA PRODAJI - 10. JUBILARNI PUT

Dugo sam trebao razmišljati da se dosjetim koji  je ovo po redu natječaj za prodaju ostatka  nečega, što smo nekada ponosno zvali,  HRVATSKI OLIMPIJSKI CENTAR BJELOLASICA.

Vjerujem da ni vi nemate pojma koliko je puta ponuđeno na prodaju. Uglavnom, krenulo se s 50 milijuna kuna ali kupca ni u talonu. Prolazili natječaji, prolazile godine, padala cijena, propadalo ono što je još nešto vrijedilo. I nakon godine dana evo i najnovijeg, desetog !!! pokušaja „nemoguće misije“ – prodaje dijela HOC-a  u Vrelu.

Besmisleno je više da o svemu lamentiram, naprosto nemam više riječi, pa vam sada prenosim ono sa službene stranice  HOC-a Bjelolasica. Stečajni upravitelj Tomislav Đurićin, koji će ako se ovako nastavi dočekati mirovinu u Bjelolasici, raspisao je „jubilarnu“  10 dražbu. Prva cjelina je Jasenak I, a početna i minimalna cijena, to je ona ispod koje se imovina ne može prodati, za nekretnine iznosi 10.160.489,74 kn, a početna i minimalna cijena pokretnina iznosi 3.730.404,36 kn. Ukupno, početna i minimalna cijena za nekretnine i pokretnine iznosi 13.890.894,10 kn. Imovina Jasenka I se prodaje kao cjelina -  nekretnine i pokretnine.

Početna cijena za Jasenak II je 3,89o milijuna kuna a zemljište ispod brane na Sabljacima, prodaje se za 1, 377 milijuna kuna.

Kao kupac, gruntam ja onako bez veze,  mogao bi se pojaviti Grad Ogulin, kada nam početkom iduće godine, od Bjelina na račun legne 1,7 milijuna eura za zemljište u Poduzretničkoj zoni. No što bi onda s tim. Potrebna su ogromna ulaganja za što snage izgleda nemaju ni daleko veći i jači igrači. Ali možda ovoga puta netko naleti- Tko zna. Preostaje nam samo nada. A i nje je sve manje.

 

13. 12. 2017.

Nebojša Magdić

Komentari  
#11 Nešo 2017-12-14 15:44
Citat racionalist:
Slika Bjelolasice koju si stavio pripada proslosti , odnosnu vremenu diktature proleterijata , totalitarizma , boljsevizma , komunizma,mraka , straha i nije u redu da je koristis u danasnjem realnom vremenu slobode , blagostanja , demokracije , prosperiteta i nadasve neovisnosti :-x

P.S. Metni aktualnu sliku da vidimo kako danas iiizgleda bjelolasica , nema veze kako izgleda,necemo se sramit , bitno je da bjelolasica nikad nece bit belolasica hehe :-x


Slika koju sam stavio je MOJA i i nije iz nikakvog doba diktature, boljševizma, totalitarizma i sl. Slika je iz 2009. godine. A slike s uništenim zgradama, zapuštenim strojevima, polomljenim sjedalicama na žici, objavio sam već par puta. Samo treba pratiti.
Citat
#12 Pingvin 2017-12-15 10:42
Nikako ne mogu shvatiti logiku ave agonije s vec 10 puta ponovljenim natjecajem.
Pa zar se ne moze organizirati normalan tender pa tko ponudi vise, pa makar to bilo i 10kn, preuzima Bjelolasicu.
Zar postoji neka zakonska prepreka?
Ako i postoji, onda natjecaj treba objavljivati svaka 2 tjedna, a ne nakon 6 mjeseci ili godinu dana.
Na ovaj nacin imovina zbog nemara i nesposobnosti gubi brze na vrijednosti od cijene koja se polako spusta nakon svakog natjecaja.
I na kraju, svaki put se na post o Bjelolasici pitam: TKO JE ODGOVORAN ZA OVAKAV DEBAKL!?
Da li je to stecajni upravitelj, stecajni sudac, vjestak koji je ocigledno potpuno pogresno procjenio nekretninu ili netko treci?
Bez odgovornosti necemo nikad naprijed!
Citat
#13 Pingvin 2017-12-15 10:48
I ne, nije odgovoran ni komunizam ni kapitalizam.
Ni ustase ni cetnici, ni SDP ni HDZ.

Odgovorni su konkretni ljudi, u konkretnim situacijama, koji ili ne rade svoj posao, ili donose pogresne odluke, ili ih (sto je cesci slucaj) ne donose upce.
Citat
#14 . 2018-03-19 11:14
Krivi su Slovenci, Austrijanci, Talijani, Švicarci koji su stopirali Bjelolasicu jer bi im bila konkurecija.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi