ŠUŠKA SE ŠUŠKA ....... KUDA ĆE BOKULIĆ ?

 

Bivši pravaš a sada nezavisni vijećnik Željko Bokulić, već sedam godina u Gradskom vijeću kao, uz Vukovića najistaknutiji član oporbe, vodi bitku s političkim vjetrenjačama. I u načelu, gubi. Ali siguran sam, dugoročno dobiva.
Pitanja su mu neugodna kao i ostaloj oporbi, i na njih uglavnom dobiva nemušte odgovore, koji ne zadovoljavaju ni njega niti one koji prate sjednice Vijeća. Otvarao je Bokulić svo ovo vrijeme niz, za vlast neugodnih tema. Gdje je lova poreznih obveznika, pitao je, kako se troši. Po kojim priterijima. Poput pit bulla, kad jednom zagrize, ne pušta lako svoj plijen. Tako je uporno tražio čiste račune u slučaju Vukadinović te isto tako, u Športskoj zajednici Grada, kamo je pozvao nadležne službe da provjere radi li se tu po zakonu. „Iskopao“ je za vlast i krajnje neugodnu aferu oko zapošljavanja supruge dogranonačelnika Radočaja u Obrtničko – tehničkoj školi, a zajedno s Domagojem Švegarom iz Karlovca, pokrenuo je akciju u kojoj je pozvao građane da e-mailovima ukažu na nepravilnosti u svojoj sredini. Stalnim pitanjima i replikama u Gradskom vijeću, za čije se sjednice maksimalno priprema i time pokazuje kako jedan vijećnik treba raditi i politički djelovati, Bokulić je stekao simpatije ali kod mnogih izazvao i nedoumice. U Vijeće je ušao kao pravaš. Nakon što je Đapić uništio pravaše u Hrvatskoj, u“ sječi kadrova“ nastradao je Boki. Kao nezavisni vijećnik nastavlja istom praksom ali u njegovim potezima neki su prepoznali koketiranje malo s HDZ-om, malo s SDP-om pa čak i s SDSS-om. To je sasvim očekivano dovelo u pitanje njegove političke stavove. U jednom postu zapitao sam se da li je Bokulić na lijevoj ili desnoj strani političko – ideološke barikade ili je nešto treće, pa ma što to značilo. Bokulić se nije očitovao. Zašutio je. Silenzio stampa. Ni riječi. Netipično za njega. I onda jutros, od karlovačkih mi kolega stiže informacija, da se Bokulić po svemu vraća u staro jato. „Lesi se vraća kući“. Kamo. Navodno u HSP dr. Ante Starčević. I to na visoko mjesto u Županiji. Da li ta još nepotvrđena vijest iznenađuje. Mene osobno ne. Bokulić je u duši ostao pravaš. I to pravaš modernog tipa, s tolerantnom retorikom suvremenog političara. Što će to, ako se ostvari, donijeti u radu Gradskog vijeća, teško je predvidjeti. Ulaskom u stranku Bokulić dobiva političku logistiku što mu je kao nezavisnom nedostajalo, a postaje i vrlo poželjna „udavača“. Na kakav će se „brak“ Boki odlučiti, treba vidjeti. Ponavljam, ako se stvarno odluči vratiti tamo gdje ideološki pripada. Za sada se ne izjašnjava, ništa ne govori, ne potvrđuje ali i ne odbacuje bilo kakvu mogućnost. Sve će biti jasnije drugi tjedan, kada će, prema meni dostupnim informacijama, Karlovačku županiju posjetiti predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević,  Ruža Tomašić, koja mu je navodno sklona. U sferi nagađanja i političkih kalkulacija, otvorene su sve opcije. Treba sačekati i vidjeti.

 

11. 4. 2912.

Nebojša Magdić

Komentari  
#1 HDZ 90. 2012-04-11 17:36
Pametan potez. Ne odustat.
Citat
#2 . 2012-04-11 19:54
Skromnog sam političkog znanja ali smatram da će Bokulić ako uspije okupiti poštenu ekipu, na lokalnmim izborima vrlo vjetovatno dobiti dosta glasova. Pogotovo onih HDZ-ovih. Niti sam za njega niti protiv, ali sam siguran da bi ta nova opcija mogla donijeti promjene. Za razliku od sadašnje tajne koalicije Vučić - Banana, koja je materijalno obezbijedila sebe a Grad i građane prepustila stihiji.
Citat
#3 lom 2012-04-11 22:32
i ljubojević fali s pravašem
Citat
#4 . 2012-04-12 11:19
Nešo, obožavam čitati tvoje tekstove ali ovim hvaljenjem Bokulića nisi me ugodno iznenadio. Pa ZNA SE čiji je on igrač, vidjelo se na zadnjoj sjednici na Vijeću, zašto je držao kvorum HDZ -u? A kao sindikalni vođa sa plaćicom od 12 tisuća kunica može si to dopustit, ha?
Citat
#5 mamlaz 2012-04-12 22:24
Dakle, ovdje se po stoti put ponavlja teza da je Banana u dealu sa Vučićem, a naš pošteni Boki "grize ko terijer" i dostojansveno brni naše interese. Pa što onda jednom već ne kaže otvoreno sa koje satrane rijeke jest? Svojim ponašanjem drži stranu HDZ-u , drži kvorum HDZ-u kad god to treba, a retorikom pljucka po HDZ-u. Meni se čini da je on dio ekipe HDZ-a koja se ne usudi javno proturiječiti VUčiču pa onda on u njihovo ime kritizira i vrši pritisak.
Naravno, kad dođu vile očima onda se vidi kadi je Boki.... a Banana, pa on jedini nešto okuplja i čini a da to ima smisao.
Citat
#6 konj 2012-04-13 00:01
Čuj Mamlaze. Ja mislim da ni Vučić ni Banana nemaju prave ljude. Imaju ponekog ali to nije dovoljno da grad trgnu iz mrtvila. Kao vođe dobro su se obezbijedili i time je priča završena. Ni tunela ni svijetla u njemu.
Citat
#7 Jasno ko dan 2012-04-13 11:15
Kad Bokulić napada HDZ, nagriza SDP-ovo biračko tijelo. U vijeću otvorenu HDZ-u drži lojtre. Pametnom dosta.
Citat
#8 2012-04-13 21:35
HDZ 90. je u pravu. Očita je haranga protiv Bokulića. A zašto. Ako je bezveznjak o njemu ne bi pisali. Ali glasovi koje je pobrao na prošlim izborima, debelo zabrinjavaju njegove političke pritivnike. I treba ih zabrinjavati jer .................... ...................
Citat
#9 ante 2012-04-13 22:34
neka se hdz izjasni je li lijevo ili desno!!!
u hrvatskoj nema desnice. zato i jesmo tu di jesmo.
bokuliću samo napred, nedaj se smest. tresu se ko želadija pred istinom!
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi