SDP O TURIZMU I DRVNOJ INDUSTRIJI

 

Dok u ogulinskom HDZ-u vlada prava politička bonaca, kao da izbori nisu pred vratima, njihovi politički protivnici redovito, gotovo jednom tjedno, organiziraju javna predstavljanja svojih projekata. Ovoga puta objasnili su svoje viđenje razvoja turizma i drvne industrije.

Ogulinski SDP-ovci nastavljaju svojim aktivnostima. Plan razvoja turizma predstavio je Goran Magdić, dipl. oec. Objasnio je da su kratkoročni ciljevi razvoja turizma do kraja mandata - rekonstrukcija TZ Grada Ogulina, izrada master plana turizma, izgradnja auto kampa, osnivanje klastera turizma, pokretanje Internet aplikacije i kampanje, te umrežavanje subjekata u turizmu.

Srednjoročni cilj je oporavak HOC-a Bjelolasica, razvoj kongresnog turizma, uređenje hostela u gradu, razvoj adventure turizma i sportskih sadržaja. SDP Ogulin će preuzeti odgovornost za revitalizaciju kompleksa HOC Bjelolasica jer je od vitalnog značaja za turizam i razvoj Ogulina i regije. Dugoročni je cilj, istaknuo je Magdić, povećanje broja noćenja na najmanje 85 tisuća godišnje.

Plan razvoja drvne industrije predstavio je Dejan Miljenović, dipl. oec., istaknuvši značaj ove gospodarske grane koja u EU zapošljava preko 3 milijuna ljudi i ostvaruje godišnji promet od oko 380 milijardi eura. Spomenuo je pri tome problem koji traje desetljećima – izvozimo sirovinu a iz inozemstva nam se vraća finalni proizvod po 7 puta većoj cijeni. Jasno je da se moramo posvetiti finalizaciji, kao što je propali ogulinski drvni gigant DIP, radio u Tvornici masivnog namještaja.

Rješenje za drvnu industriju Republike Hrvatske i ogulinskog kraja su klasteri. Poduzeća na ogulinskom području, a i šire, moraju se međusobno povezati i zajedničkim proizvodom istupiti na tržištu. Klasteri omogućavaju veću efikasnost poslovanja, zajednički marketing, prodaju, sigurnije opskrbne lance, bolju kontrolu kvalitete, manje troškove, bolje upravljanje. Najvažnije je da konačno prestanemo izvoziti sirovinu i organizirati finalnu proizvodnju.

21. 4. 2013.

Nebojša Magdić

Komentari  
#31 lutka 2013-04-25 00:47
....a šta tebe navečer banana ne j..., kad dođe sa posla,, a ti bi šarala, sram te bilo tko god da si....

... priprili bi možda i Vučića ali banana šuti.... samo zašto ......
Citat
#32 Cico 2013-04-25 01:20
Što ga ova lutka nalupa. Ni za glavu ni za rep ne mož'š da je ufatiš. Pa govori bre srpski da te ceo svet razume.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi