CENTAR BABINA GORA, IDE PO PLANU.

Na sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik Domitrović govoreći o županijskom odlagalištu Babina Gora, izjavio da ono nema građevinske dozvole i da se neće biti dovršeno ni za 10 godina. Na to su demantijem reagirali iz  tvrtke KODOS, koja upravlja Centrom u izgradnji, tvrdeći da Domitrović iznosi neistine. Onda su se malo prepucavali na relaciji Domitrović – KODOS, a sada direktorica kaže: Sve ide po planu“.

Naime, pretovarne stanice u Ogulinu i Otočcu za budući CGO kod Karlovca spremne su za rad.

Tijekom ove godine, trebaju biti završene i druge dvije pretovarne stanice u Slunju i Karlovcu.

Iz tvrtke Kodos koja gradi regionalni Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj gori kod Karlovca, javljaju da su nakon provedenih tehničkih pregleda izdane uporabne dozvole za pretovarne stanice u Ogulinu i Otočcu. Na njihovoj stranici piše:

Na temelju provedenih tehničkih pregleda u petak, 12. travnja izdana je uporabna dozvola za pretovarnu stanicu Ogulin, a za pretovarnu stanicu Podum u ponedjeljak, 15. travnja. Obje pretovarne stanice su izgrađene u okviru projekta Centar za gospodarenje otpadom Babina gora.

Pretovarna stanica Ogulin opsluživat će Grad Ogulin i općine Josipdol, Plaški i Tounj na području Karlovačke županije. Pretovarna stanica Podum opsluživat će Grad Otočac i općine Brinje, Plitvička Jezera i Vrhovine u sjevernom dijelu Ličko-senjske županije. Prikupljeni miješani komunalni otpad će se preko pretovarnih stanica dopremati u CGO Babina gora.

Projekt CGO Babina gora predstavlja suvremenu regionalnu infrastrukturu za gospodarenje otpadom koja će služiti organiziranom i gospodarski usmjerenom načinu zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada s područja Karlovačke županije, sjeveroistočnog dijela Ličko-senjske županije i zapadnog dijela Sisačko-moslavačke županije“.

 

U budućnosti će se miješani komunalni otpad preko pretovarnih stanica Ogulin, Podum, Slunj i Karlovac, dopremati na obradu u CGO Babina gora. To će omogućiti zatvaranje sadašnjih odlagališta otpada i njihovu sanaciju. Dovršetkom izgradnje ovih dviju pretovarnih stanica jasno smo pokazali da projektne aktivnosti teku u skladu s planom izgradnje, kazala je direktorica Marija Tufeković. Pretovarna stanica Slunj, i Pretovarna stanic Karlovac, trebale bi biti završene ove godine.

 

19. 4. 2024.

Nebojša Magdić

 

 

 

 

Komentari  
#11 Đebedaja 2024-04-23 11:21
Kante zauzimaju par kvadrati, jebeni privatni "zeleni otok". Ja prodal svoje dvi - plavu i žutu na Njuškalu.
Kodirane su u svrhu osviještenog gospodarenja otpadom? Kaj k..., p..., Dinamo
Citat
#12 Sodol 2024-04-23 12:43
Šteta kaj ovi hadezenjare imaju tako velik kapacitet mozga pa ne kuže da je Ogulin ispred Županije. One iste koja Babinu goru dela već 15 godi.
Zasljepljenci, kante će dobit finkciju kad se izgradi ta jebena Gora i kad cjelokupni sustav profunkcionira
Citat
#13 Mile 2024-04-23 15:30
Citat Sodol:
Šteta kaj ovi hadezenjare imaju tako velik kapacitet mozga pa ne kuže da je Ogulin ispred Županije. One iste koja Babinu goru dela već 15 godi.
Zasljepljenci, kante će dobit finkciju kad se izgradi ta jebena Gora i kad cjelokupni sustav.
profunkcionira
.
Ja nis hadezenjara,al mi kante smetaju.
Pomakni ji simo pomakni ji tamo kad vjetar pune lovi ji pri susedi
Citat
#14 Kante 2024-04-24 14:23
Isto ko u Pučkog nabavili stolice a kino u ruševinama, nabavili kante, a kamo sa sadrżajem???? Sve isto kao i prije.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi