DO KADA ČEKATI PROŠIRENJE ZONE.

U postu o Bjelinu, i ulaganju švedskog poduzetnika Darka Pervana 200 milijuna eura u našu Poduzetničku zonu, odnosno u projekt Ogulin II, dotakao sam se neuralgične situacije, u kojoj već gotovo punih šest godina, Grad bezuspješno potražuje od države 45 hektara, radi proširenja Zone.

Nerazumljivo je i neshvatljivo da taj posao, koji se može, da je dobre volje, riješiti u trenu, traje toliko dugo vremena. Kao da netko sve, namjerno opstruira. Šest godina za prijenos zemljišta, smiješno bi bilo, da nije žalosno. Tim prije, što je za taj dio zainteresiran siguran investitor -  Bjelin. Robert Žulj , predsjednik Uprave, o tome je rekao:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Da, mi smo zainteresirani za širenje projekta Ogulin II, kako vi velite, u Poduzetničkoj zoni. Naime, u planu nam je na tom „problematičnom“ dijelu od 45 hektara, graditi još jednu tvornicu i zaposliti u konačnici  automatski zaposlili i veći broj radnika, u konačnici 500-600. Ali moram reći, da je to posao koji će potrajati  3 do 4 godine“.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ogulincima je naprosto neshvatljiva takva opstrukcija, na koju je, ogorčen svime što se događa, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća upozorio, sve potanko pojasnivši,  i gradonačelnik Domitrović, prozvavši pri tome HDZ s najniže razine - od Uprave šuma Ogulin, preko Županije do države.

O tome su se,  na upit radio Mrežnice, očitovali  u Karlovačkoj županiji:

---------------------------------------------------------------------------

Karlovačka županija ni na koji način nije mogla utjecati na to to hoće li Grad Ogulin platiti obračunatu naknadu Hrvatskih šuma i time ispuniti zakonom propisani uvjet za darovanje državnog zemljišta. Nevjerojatno je kako gradonačelnik kontinuirano upire prstom u Županiju, a jedino je na Gradu Ogulinu odluka hoće li naknadu platiti ili ne.

Poručili su to iz Karlovačke županije u odgovoru na naš upit kako komentiraju optužbe iz Grada Ogulina prema kojima ovaj grad već šestu godinu čeka na prijenos državnog zemljišta u poslovnoj zoni, a za kojeg su zainteresirane dvije tvrtke koje bi tamo zaposlile do 500 novih radnika.

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović je kazao kako Županija i županica znaju sve o tome, no ništa se ne mijenja. Podsjetimo na cijelu vijest ovdje.

Iz Karlovačke županije odgovaraju da oni s tim nemaju veze, a Domitrovićevo upiranje prstom nazivaju nevjerojatnim.

-Naime, Hrvatske šume izradile su obračun naknade za izdvajanje nekretnina iz šumskogospodarskog područja RH, što je uvjet da bi se predmetno državno zemljište darovalo. Smatrajući da je naknada previsoka, Grad Ogulin je na obračun uložio prigovor, koji nije prihvaćen. Grad Ogulin tako nije platio obračunatu naknadu i zbog toga nije realiziran postupak darovanja zemljišta.

Karlovačka županija nema načina ni prava utjecati na obračun naknade Hrvatskih šuma, pa postavljamo pitanje: Što Županija ima s tim što Grad Ogulin nije platio naknadu i nije ispunio uvjet za darovanje državnog zemljišta, navode.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U ovom čudnovatom rašomonu, nezahvalno je biti mjerodavni arbitar.  Tko je u svemu kriv teško je prosudit. Uprava šuma Ogulin, Hrvatske šume, Karlovačka županija, Grad Ogulin, Ministarstvo, Država, politikanstvo !!!    Pitanje bez odgovora.  A o tome,  usprkos činjenici da se je malo „stalo na loptu“ s novim ulaganjima,  u perspektivi ipak ovise radna mjesta.  

Ne mogu se oteti dojmu da, kada bi bilo malo više sloge i uvažavanja u Gradskom vijeću, malo više uljuđenog ophođenja, malo više suradnje, da bi se mnoge stvari brže rješavale.

I opet ja k'o papiga ponavljam:

Kada su interesi Ogulina u pitanju, glave skupa . Jeb'la vas ideologija.

18. 12. 2023.

Nebojša Magdić - RM

 

Komentari  
#91 Margareta 2024-01-03 18:36
%%

Feel free to surf to my web page :: няня для школьника: [censored]www.time-s amara.ru/content/vie w/679156/iskusstvo-v ospitaniya-sekrety-u speshnogo-roditelstv a
Citat
#92 Ashton 2024-01-03 18:44
%%

my website :: [censored]fromair.ru /communication/forum /user/78400/: [censored]fromair.ru /communication/forum /user/78400/
Citat
#93 Mario 2024-01-03 21:05
%%

My homepage; Leangenix Keto ACV Gummies: [censored]www.sugunp o.net/bbs/board.php? bo_table=free&wr_id= 754356
Citat
#94 Thanh 2024-01-03 21:24
%%

Feel free to visit my homepage :: bottom: [censored]artem-ener go.ru/forums.php?m=p osts&q=15642&n=last
Citat
#95 Tracy 2024-01-03 23:58
You could certainly see your skills in the article you write.

The sector hopes for even more passionate writers such as you who aren't afraid to say how they believe.
All the time go after your heart.

My page - binary options: [censored]billvolhei n.com/index.php/The_ Advanced_Information _To_Binary_Options
Citat
#96 Jan 2024-01-04 07:21
hamburg-i.net: [censored]ww.dainelee.net/cgi-bin/pldbbs/pldbbs.cgi?p=1

That is a great tip especially to those new to the blogosphere.
Brief but very precise info… Appreciate your sharing this
one. A must read article!
Citat
#97 Dora 2024-01-04 11:09
%%

Also visit my web page Leangenix Keto Gummies: https://disgaeawiki.info/index.php/User:BernardBolton
Citat
#98 Brendan 2024-01-12 01:48
If you wish for to get much from this piece of
writing then you have to apply these strategies to your won website.


My website - online
gambling legal: https://gamblingauthority.org/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi