ADVENTSKA DOPISIVANJA.

Nešto malo, opet me je zanesla zarazna igrica WOW. Nemojte je ni slučajno instalirati, jer igrajući je, izgubiti ćete pojam o prostoru i vremenu. Igrajući WOW, zanemario sam malo zbivanja u gradu. Čak ni paljenje prve adventske svijeće nisam zabilježio. Doduše, baš tada je igrao Hajduk i „uzimao mjeru“ Gorici, pa to nisam mogao propustiti. Tek onako na brzinu, primijetio sam u Jutarnjem listu članak „Bajkoviti advent u Ogulinu“, i to prenesao. Tako mi je, igrajući igricu k'o neki balavi klinac, promaknulo dopisivanje HDZ-a i mog omiljenog političara, tzv. gradonačelnika, Dalibora Domitrovića.

Naime, Domitrović je na Ogpotralu objavio priopćenje, naslovivši ga: “Prvi put u povijesti plače zaposlenika Dječjeg vrtića Bistrac su usklađene sa zakonom”. Tu se je malo očešao i na oporbeni HDZ, na što su oni reagirali mlako, onako u rukavicama, što u politici ne prolazi. Pa su dostavili taj svoj nemušti „odgovor“ Ogportalu,  gdje je i objavljen. Evo što su napisali:

------------------------------------------------------------------------------

„Gradonačelnik Ogulina više se bavi oporbom, HDZ-om, nego gradom, projektima i gradskim ustanovama!

Ponovno, bez ikakvih argumenata, optužuje HDZ da iznosi lažne i neprovjerene informacija. A koje to?

Gradonačelniče, ponavljamo ono što smo već javno isticali : vi ste bez imalo srama  tetama u vrtiću rekli da vam se moraju ispričati i ograditi se od napisa protiv Vas, ako žele veće plaće!

Postoji snimka. Demantirajte. Već smo Vam jednom rekli: ako to nije istina, ako to niste rekli, HDZ grada Ogulina jako će Vam se ispričati“.

--------------------------------------------------------------------------------

I onda je moj dragi Grumfek dao truda i iskoristio priliku, vrativši im kontru, pohvalivši se usput uspjesima SDP-a, odnosno gradske vlasti,  ( o čemu bi se moglo govorit ), ali dotaknuo se je naravno i HDZ-a, prozvavši ga za po njemu, neke propuste. Pa je i to, kako je red, objavio Ogportal:

-------------------------------------------------------------------------------

„Poštovani članovi Gradskog odbora HDZ-a Grada Ogulina,

u vašem nedavnom priopćenju za medije navodite da se „Gradonačelnik Ogulina više bavi oporbom, HDZ-om, nego gradom, projektima i gradskim ustanovama“.

Moram vas podsjetiti da se u Gradu Ogulinu trenutno provode projekti, privatni, gradski i državni, u vrijednosti preko 200 milijuna eura. U pripremi su dodatni projekti u vrijednosti oko 100 milijuna eura koji će krenuti u realizaciju u idućih godinu dana. Grad Ogulin trenutno ima prijavljene projekte na EU fondove u vrijednosti od 10 milijuna eura. U postupku smo ishođenja dozvola i rješavanja imovinsko pravnih odnosa za projekte u vrijednosti oko 20 milijuna eura.

Isto tako, moram vas podsjetiti da smo u protekle 4 godine proveli EU projekata u vrijednosti od 10 milijuna eura. Samo u predškolski odgoj uloženo je oko 3 milijuna eura. U zbrinjavanje otpada uloženo je 2,8 milijuna eura. U društveno socijalnu infrastrukturu uloženo je oko 2 milijuna eura. Povećana su davanja za umirovljenike, socijalno ugrožene građane, naknade za novorođenčad, stipendije, a ovih dana je odrađeno ono što vi niste bili sposobni odraditi 20 godina, govorim o usklađenju plaća teta u Dječjem vrtiću sa zakonom.

Gospodo iz Gradskog odbora HDZ-a Grada Ogulina, otkad upravljam Gradom, proračun je povećan tri puta.

Mislim da je iz ovih nekoliko činjenica koje sam spomenuo vidljivo da se jako bavim projektima, ustanovama, građanima i gradom, a vi, gospodo iz Gradskog odbora HDZ-a grada Ogulina, ste mi na pretposljednjem mjestu.

Moram vas podsjetiti da se trenutno provodi postupak spajanja ogulinskog vodovoda sa karlovačkim, ogulinskog Doma zdravlja sa županijskim, ogulinske bolnice s državom, a vi šutite o tome i bavite se gradonačelnikom.

Gospodo iz Gradskog odbora HDZ-a Grada Ogulina, netko nam otima obiteljsko srebro, a vi se bavite gradonačelnikom. Kako ćete svojoj djeci objasniti da Grad Ogulin više neće upravljati svojim vodovodom, svojom bolnicom, svojim domom zdravlja, svojim domom na Kleku? U povijesti će ostati zapisano da Gradski odbor HDZ-a nije reagirao kad su se Gradu Ogulinu oduzimale ustanove, institucije i ovlasti i za to ćete odgovarati budućim pokoljenjima ”, navedeno je  u priopćenju gradonačelnika Dalibora Domitrovića, koje je objavljeno na  Ogportalu.

I onda je oporbeni HDZ, na kontru Grumfeka , odigrao rekontru, promptno reagirajući  na ovo priopćenje. Ovaj puta bili su ipak nešto malo duzi, s više argumenata i oštriji. Što narod veseli, jer voli politički fajting. Samo nek' je veselo.

----------------------------------------------------------------------------------------

I kao što je red u uljudbenoj političkoj komunikaciji, HDZ odgovara mom dragome Grumfeku:

 

 

„Poštovani gradonačelniče Domitroviću!

Gradski odbor HDZ-a Ogulina ne bavi se gradonačelnikom kao osobom, ali kao funkcijom – da.

Stoga ponavljamo još jednom, Vi ste s pozicije i funkcije gradonačelnika ucjenjivali odgojiteljice u vrtiću, tražeći ih da Vam se jako ispričaju i ograde se od napisa protiv Vas, ako žele veće plaće. Dakle, ucjenjivali ste ih proračunskim novcem. Novcem sviju nas.

To niste demantirali. Uostalom, postoji snimka.

A što se tiče ustanova i objekata koje navodite, informacija za vas: nitko neće odnijeti ni zgrade ni opremu ni sestre ni doktore iz Ogulina. Nemojte plašiti ljude. Uostalom, gradonačelniče, licemjerni ste. Za osnivanje jedinstvenog Doma zdravlja na razini županije, SDP se snažno zauzimao u kampanji za posljednje lokalne izbore.

No, spajanje vodovoda je druga priča. Čini se da vodovod ipak ne smatrate obiteljskim srebrom, nego svojom zlatnom kokom. Naime, iz samo površne analize jasno je da nekim viđenijim ogulinskim SDP-ovcima prihodi u privatnim tvrtkama značajno rastu upravo zahvaljujući poslovima s poduzećem Vodovod i kanalizacija Ogulin.

Stoga, ostavite se budućih pokoljenja.

Ponudili smo Vam javnu ispriku, sjećate se? Samo ako dokažete da niste ucjenjivali one koji nam odgajaju sadašnju djecu, ne buduću.

Vi ste tetama u vrtiću rekli da vam se moraju ispričati i ograditi se od napisa protiv Vas, ako žele veće plaće. Time se kao oporba baš bavimo, jer smatramo da je nedostojno funkcije koju obnašate“, navodi se u priopćenju HDZ-a.

---------------------------------------------------------------------------------

I kaj sad. Sve lijepo. Čista petica. Ali, možda su u HDZ-u, ipak  trebali biti malo znatiželjniji, i zapitati moga dragoga Grumfeka, o kakvim se to projektima radi, i tko to ulaže u Ogulinu „preko 200 milijuna eura“, te koji su to „dodatni projekti u vrijednosti oko 100 milijuna eura koji će krenuti u realizaciju u idućih godinu dana“. Brojke su impresivne, i bilo bi, transparentnosti radi, o svemu ipak malo više znati. Tko to ulaže lovu. I tko si zbog toga pokušava pripisati nekakve zasluge. No vjerujem da će ih HDZ i to zapitati, ako se nastavi ova predbožićna politička sapunica, u kojoj su „tete“ iz vrtića Bistrac, od kojih je sve i počelo, čini mi se izvukle, kraći kraj.

O svemu su se oglasili i dečki iz VGPK, ali o tome, nešto kasnije. Ima vremena.

 

7. 12. 2023.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  
#31 fran 2023-12-11 09:46
Za SDP:
S i D nisu dvije riječi već ipak jedna. Znači spH. Ma more, kako sam već rekla i crna marica za sdp. Nek ti bude.
Citat
#32 SDP 2023-12-11 16:03
Draga damo ili vec vidim neki tukan.
Kad registriras udrugu gradjana, kazes ime udruge, i kazes skraceni naziv.
Skraceni naziv je ono sto TI prijavis. I tako bude.
Ili , ajd u Bihac po diplomu za konobara, pa ce ti tamo rec da si u pravu. Jer tsko je i tamo. Citaju se samo velika slova.
Citat
#33 fran 2023-12-13 12:24
Za SDP:
Pa to sam i rekla. Neznaju kako bi trebalo pa more i "crna marica". Hvala na odobravanju. Kuliko znam u nazivu imaju i "...Hrvatske", ali teha nema, mislim na "H".
Fala.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi