U LOMOSTU KAJ U MALEM BEČU.

Mjesni odbor Lomost, jedan je od najaktivnijih u našem gradu. Zadnje vrijeme najviše su se angažirali oko uređenja svog rekreacijskog centa“. U prošlu subotu održana je akcija na uklanjanju stare dotrajale ograde kod izletišta Močilo, te izvršeni pripremni radovi za postavljanje nove, kvalitetnije ograde, kako se netko, nakon fešte, ne bi našao malom jezeru.

A jučer su imali veliku akciju, zajedno s HEP-om, točnije HEP-opskrbom, koja godinama diljem hrvatske organizira akcije, a sve su nazvali -  „Naša ZelEn priča“.

Zinka Boras, iz HEP-a Opskrbe ( ne upitah bedak prezime ) kaže:

Svake se godine nastojimo neki dio Hrvatske obići i doslovno napraviti neko dobro ekološko djelo. Prošle godine bili smo na sjeveroistoku Hrvatske, u Parku prirode Kopački rit. Ove godine evo nas u Ogulinu, kako bi građanima omogućili ljepši boravak u prirodi. Ovdje u izletištu Močilo, radimo živu ogradu od sadnica kaline, 600 sadnica i negdje tristotinjak metara, kako bi prostor odvojili od ceste i učinili sigurnijim u prvom redu za djecu“.

Matija Palalić, „mlada snaga“ mjesnog odbora kaže:

Udruga Lomost i Mjesni odbor, prijavili smo se na HEP-ovu Zelenu akciju, ispunili uvjete i oni nam pomažu u uređenju Močila, za Lomošćane i sve stanovnike našega grada. Grad nam je na inicijativu predsjednika Mjesnog odbora Kreše Magdića, pomogao oko betoniranja platoa i ograde a sada planiramo izgradnju malog mostića, kao na Plitvicana. Za Advent imamo u planu postavljanje posebne rasvjete. U današnjoj akciji, uz članove MO Lomost, sudjeluju i zaposlenici HEP-a. Moram spomenuti da su nam iz HEP-a osim same akcije, pomogli i doniranjem veće količine alata, i trimer za uređenje okoliša Močila“.

Agilni Lomošćani nabavili su i kontejner, koji će, kako bi se uklopio u okoliš, obložiti oblicama, urediti će WC te dodatnu prostoriju za alat.  A u planu, kako kažu, imaju još akcija, kako bi njihovo izletište ispunilo svrhu a to je druženje svih građana.

 

Photo by Nešo - Skorašnik.

25. 5. 2023.

Nebojša Magdić

 

 

 

 

Komentari  
#11 Dobar, los, zao 2023-05-27 12:16
Velu mi u Scheriju da je Lomoscani sve vise i vise na HZu.
Kako to kako to...
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi