BJELIN "NAPADA" KINU. NAS I KINEZA, SKORO MILIJARDU I POL !!!

Grad Ogulin prošli je tjedan ugostio veleposlanika Narodne Republike Kine, piše Kaportal. Tako  se nastavlja uspostava, u prvom redu gospodarskih odnosa s prijateljskim zemljama, pogotovo onima koje imaju veliko tržište za naše lokalne proizvode.

Tako su Ogulin u proteklom razdoblju posjetili veleposlanici Republike Kazahstan, Republike Azerbajdžan, veleposlanica Republike Bugarske, a sada je Ogulin posjetio Nj. E. g. Qianjin Qi, veleposlanik Narodne Republike Kine. U okviru posjeta delegacija je posjetila proizvodni pogon najvećeg ogulinskog privrednog subjekta, tvrtke Bjelin, gdje je veleposlaniku prezentiran proizvodni asortiman i tehnološki proces proizvodnje podnih obloga.

Tvrtka Bjelin već sada svoje proizvode plasira na kinesko tržište na kojem postoji velika potražnja za podnim oblogama ove tvrtke. Potražnja je veća od trenutnih proizvodnih kapaciteta, zbog čega tvrtka Bjelin povećava proizvodne kapacitete u pogonu u Žegaru, a uz to u Poduzetničkoj zoni u Otoku Oštarijskom gradi dodatne pogone za proizvodnju podnih obloga.

- Nj. E. g. Qianjin Qi, veleposlanik Narodne Republike Kine, tvrtki Bjelin je ponudio pomoć kineske ambasade pri plasmanu, odnosno pri rješavanju eventualnih teškoća i povećanju prodaje njihovih proizvoda na kineskom tržištu. Prilikom susreta iskazana je obostrana želja Grada Ogulina i kineske ambasade za jačanjem suradnje i na drugim poljima, poput kulture, te uspostavom prijateljstva grada Ogulina s jednim od kineskih gradova, poručio je gradonačelnik Dalibor Domitrović. 

Podsjećam vas, da je u Zavičajnom muzeju otvorena izložba - „Kina u objektivu najpoznatijih kineskih fotografa“. Izložba će biti otvrena od 14. rujna.

 

28. 8. 2022.

Kaportal

 

Komentari  
#11 Dobra 2022-08-30 17:54
Po nasem obicaju odosmo mi od Kineza i Bhelina. Neko spomene Inu i ode ose sve u krivu stranu. Nije da Ina nije u ovom trenutku najvažnija, ali veze s postom nema. Mene bi tecimo najviše zanimalo kada će Bjelin poceti zaposljavati u zoni kako su ovdje u jednom postu obecali.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi