JOŠ MALO O RADI I PUPIJU, I "HRVATSKOJ ŠUTNJI" NA OGULINSKI NAČIN

Milorad Pupovac od milja zvan Pupi,  i do sada  u javnosti nepoznat „“fb pisac“, Rade Kosanović iz Jasenka, prošlih su mjesec dana izazvali burne reakcije Ogulinaca. Pri tome, ono što je simptomatično, to je šutnja ogulinskih političkih stranaka, od kojih, usprkos žestoke reakcije građana, nismo čuli niti slova. A očekivali smo. HDZ, SDP i drugi – nula bodova. Isto tako, o ovome su svoj stav propustili iznesti i oni koji imaju najviše pravo – hrvatski branitelji. I kod njih muk. Ni slova. Tiha misa. Kao da nemaju svoj stav.  Sve me to podsjeća na čuvenu „Hrvatsku šutnju“.

Pupi u glavnoj ulozi oko predaje oružja pobunjenih Srba a Rade glavni u svom sramnom viđenju Oluje. Da se malo toga prisjetimo, jer mi vrlo brzo oboljevamo od amnezije. Za par dana, sve zaboravimo. A neke stvari ipak bi trebali, duže pamtiti. Volim grad pod Klekom, ne zaboravljaju. Upregnuli malo sarkazma i pišu:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dragi naš Rade i Pupi!

 

Nakon svega, ipak moramo priznati da ste bili u pravu, i uspjeli ste  u svojim nakanama.

Ne slažemo se s Vama u ničem što ste napravili i napisali, ali Vam odajemo priznanje, da ste iskazali da imate svoj stav. I zato, svaka Vam čast.

Unatrag mjesec dana, Vas dvoje ste dali sve od sebe da progurate svoje ideje.

Pupi je pred mjesec dana u Vrbovskom organizirao svečanu Akademiju, kojom je obilježio po prvi puta 30. godišnjicu mira u Gorskom kotaru. Niti je to bio mir, niti bilo što slično, već je to bila godišnjica predaje oružja pobunjenih Srba, kad su uvidjeli da ništa više od „Velike Srbije“, niti ništa više od spojanja Gorskog kotara sa svojim sunarodnjacima iz tzv. Krajine, preko Plaškog.

I ogulinska lokalna vlast u obliku gradonačelnika Domitrovića, nazočila je nažalost Pupovčevom pokušaju krivotvorenja povijesti i to zdušno i pomalo nespretno pohvalila. S druge strane, sve ogulinske političke stranake, sakrile su se u mišje rupe, i gromoglasnom tišinom sve prešutile zabijajući glave u pijesak.

Braniteljske udruge, čiji su pripadnici svjedoci vremena i time znaju da Pupi krivotvori povijest, identično su reagirale gromoglasnom tišinom, i na taj način prešutno odobrile Pupijevo krivotvorenje povijesti Domovinskog rata.

 

Tako da nažalost, moramo reči, Pupi uspio si. I svaka Ti čast.

Drugi junak, naš Rade  iz Jasenka, uoči VRA "Oluja" , iskazao je svoj stav i mišljenje degutantnom objavom, koja je kako za sve Hrvate, tako i za 10 tisuća Srba koji su bili u Domovinskom ratu, u najmanju ruku uvreda. 

Taj stav i mišljenje niti je istinito, niti je točno, a o protuzakonitosti istog je veliki teret.

Mi smo svoj stav i mišljenje iznijeli i objavili. Isto i bloger N. Magdić.

I lokalne političke stranke isto su reagirale i to na sebi svojstven način -  reagirale su bez ijedne riječi „gromoglasnom tišinom“ i s glavom u pijesku. Kao da se to njih ne tiče. Tako se gospodo ne vodi politika i ne čuvaju tekovine Domovinskog rata.

Nažalost, identično su reagirale i sve braniteljske udruge s našeg područja. Nepoznat je razlog njihove šutnje i ako bi se upravo njihov glas, prvi trebao čuti.

Institucije države za sada, isto tako „gromoglasno šute“.

Sagledavajući ovo, mi smo svoj stav i mišljenje iznijeli u nekoliko navrata, a taj stav je totalno suprotan od od stavova Rade i Pupija. Za sve ostale je zavladala gromoglasna tišina.

Tako da, dragi naši Rade i Pupi, uspijeli ste u svojim nakanama. Imate svoj stav i zastupate ga. Vi dobro znate i time manipulirate, da devet puta objavljena laž, deseti puta postaje istina.

Budite i dalje svoji, slavite i iskrivljujte povijest, obilježavajte takvu povijest i okrenite se budućnosti.

Svi gore nabrojani, Vas svojom šutnjom podržavaju.

VGPK

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon podužeg vremena, o ovoj temi oglasili su se i iz HČZ -Časnik Ogulin. Njihov stav možete pogledati na https://www.facebook.com/casnik.ogulin

 

25. 8. 2022.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#31 Walter 2022-09-05 15:32
Citat Lovic:
Pare od teniskeg na Sv. Petru su u sportskoj zajednici, kod Marija. Ceka se da on najprije uredi teniski deren u dvorani, pa ce onda platiti izvodjaca na Dobri, ako kaj ostane.

Jel pocel placati vodu na teniskim terenima?
Citat
#32 Branko kockica 2022-09-05 22:49
Citat Mrle:
Di su pare od teniskeg na Sv. Petru?Pare su u CRVENOM FERRARIJU....samo taj više nema para za tehnički jer tko ide po selu- dobije po čelu :lol: :lol:
Citat
#33 Jane 2022-09-20 03:57
O’Brien hopes to have Point Lonsdale (16/1)
back for an autumn campaign but probably not this.Also visit my web blog :: baccarat Hotel
Nyc: https://statistics.dfwsgroup.com/goto.html?service=https://suffolktileworks.com/2022/08/turning-stone-in-verona-ny-only-casino-in-best-ten-to-accept-18-bettors/
Citat
#34 Luciana 2022-09-22 09:12
Operating portion time can be a excellent way of balancing
your operate and your personal commitments.

My blog wikidraft.referata.C om: [censored]wikidraft. referata.com/wiki/Us er:DamionFritz1
Citat
#35 Roscoe 2022-09-23 12:36
Let us all delightful you to the web site that's proceeding to provide the
best of the pretty best from the Real Asian girlfriends fucking on private
cams: [censored]nudeasianp ics.net/galleries/nv /7k4/fresh-user-subm itted-pics-of-asian- ex-girlfriends-havin g-sex.html continent. Warm, nubile teenagers who believed that
interpersonal networks had been safe have got had their balances hacked and
right now all their naughty photos and kinky
movies are all over the Internet! We've gathered them all in one
solitary web site just therefore you commonly do not possess to appear for them
anyplace else!
his site includes sexually explicit adult material and it is intended for adults only!


By entering this web site, you certify that you are at least 18 decades old -or at
least 21 yrs older if required in the locality
where you view this site- and that you have voluntarily come to this site in order to
view sexually explicit material.
Citat
#36 Kate 2022-09-26 01:04
Woww that was unusual. I just wrote an really lonng comment but after I clicked submit my comment didn't show up.
Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyway,
just wanted to say great blog!
Biceps muscles homepage: https://stjamesminorbaseball.net/garagesale/profile/elizabetheig50/ build muscles
Citat
#37 Rusty 2022-09-27 00:49
Please note that all Unique Requests are topic to
availability and further charges might apply.

Feel free to visit my page - Luella: [censored]www.ubique ict.com/index.php?op tion=com_k2&view=ite mlist&task=user&id=4 396521
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi