DAN HRVATSKIH BRANITELJA OGULINSKOG KRAJA.

Ovaj petak, 22. srpnja, obilježava se Dan hrvatskih branitelja ogulinskog kraja.

Hrvatski branitelji Grada Ogulina i općina Josipdol, Saborsko, Tounj i Plaški u petak, 22. srpnja 2022. godine obilježit će Dan hrvatskih branitelja ogulinskog kraja i voziti 5. biciklistički Memorijal “Ivica Cindrić” u čast prvom poginulom hrvatskom branitelju našeg ogulinskoga područja i Karlovačke županije.

Početak obilježavanja je u 14,oo sati na groblju Sv. Petar, molitvom na grobu Ivice Cindrića – Pive,  i startom utrke.

Kompletan program pogledajte na plakatu.

Inače, ove godine obilježava se i 31. obljetnica obrane ogulinskoga kraja u Domovinskom ratu.

Manifestaciju organizira Zajednica udruga hrvatskih branitelja Ogulina, Tounja, Josipdola, Plaškog i Saborskog, u sklopu koje će biti upriličen i svečani blagoslov zastave ZUHBOTJPS.

Organizator poziva sve bicikliste, velike i male, obitelji koje vole biciklizam i sve ostale koji imaju volje i želje provesti se našim lijepim krajem i obolježiti 31. obljernicu obrane, da se uključe u ovaj biciklistički Memorijal. Oni najmlađi sudionici dobiti će prigodne majice.

 

18. 7.2022.

Nebojša Magdić

Komentari  
#1 Bono 2022-07-18 18:07
Poznavajući Pivu , Sinišu , Zrinka , Čonti i ostale poslali bi vas sve u ZUHBOTJSP
Citat
#2 Sven 2022-07-18 23:46
Ivice 22.7. ispred PP u rano jutro gurali smo se koji će se od nas dvoje prije dograbi prvo slobodnog mjesta u kojem od OA kolega, kako bismo čim prije otišli prema području Radošića, Poljski, Vojnovca, Vajin vrha, a samo noć prije u Rimu u Zagradu popili koju povicu više i dobro se zabavili . Na žalost otišao si Kruninim Mercedesom autom ispred mene, a ja sljedećim vozilom odma za vama. Tu smo posljednje riječi podrške prozborili, a nažalost dolaskom i boravkom pod kišom granata i metaka nedugo zatim začuli smo zazivanje dečki iz smjera Vajn vrha, pomoć,pomoć,pomoć ima mrtvih i ranjenih.
Vidio sam teško ranjenog Krunu kako ga Franjić i Draškec mukom nose prema hitnoj, a ja onda nedugo i tebe dragi Piva kako ležiš besmrtno s jednom malom prostelnom ravnicom u predjelu prsa za koju sam mislio da ti nije mogla oduzeti život. To je bio moj i tvoj posljednji susret. Oprosti mii i ovim putom jer ti nisam došao na posljednji ispračaj zbog ostanka na položaju i kasnijeg našeg povlačenja.
I Sinišu i Čombetu dobro smo poznavali i bili su pravi zafrkati, a iznad svega hrabri Hrvatski domoljubi kao i moj školski, Zrinkić.
Hvala ti Bono što si ih se sjetio kao i mnogih drugih Hrvatskih vitezova.
Neka im je vječna slava i hvala!
Citat
#3 Admin 2022-07-19 11:05
Malo sjećanja iz prve ruke. Hvala Bono i Sven.
Citat
#4 ZUPMBHGDJ 2022-07-20 11:48
Prijatelju Piva počivaj u miru!

A ova izmišljotina od udruge i vodstvo koje je vodi govori samo o sebi. Smijeh kako nastaju i kako neki mozgovi funkcioniraju. U stvari žalosno.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi