PROFESORICA MARIJANA SMOLČEC DOBITNICA NAGRADE GLOBAL TEACHER AWARD 2021.

Nedavno je naša Gimnazija ( Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana ),  proslavila svoj 102. rođendan. Drugu godinu za radom, zbog epidemioloških mjera, Dan škole prošao je skromno, bez svečanog programa, uzvanika i gostiju. U stoljeću iza sebe, ogulinska Gimnazija, iznjedrila je čitavu plejadu učenika i profesora, čija će imena ostati zapisana po svojim uspjesima. I ove godine, u školu je stigla jedna vrijedna nagrada.

Profesorica engleskog jezika Marijana Smolčec iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin dobitnica je nagrade “Global Teacher Award 2021.”. Nije se tome nadala i kako je naglasila, nagrada je za nju iznenađenje, zahvalna je svima, a pogotovo kolegi iz Južne Koreje Felix JaeEun Yang s kojim surađuje na međunarodnim projektima i koji ju je nominirao.

"Ovo je prestižna nagrada i hvala mojim sadašnjim i bivšim učenicima, ali i budućim jer bez njih ničega nema. Hvala i dragim kolegama iz Hrvatske i svijeta s kojima godinama surađujem i uz koje rastem. Svi su oni moja virtualna zbornica. Najviše hvala mom suprugu i sinovima što imaju razumijevanja i strpljenja jer bez njih i podrške koju mi pružaju to bi bilo teško. Cijeli proces je trajao osam mjeseci, kolega me nominirao u veljači ove godine pa sam već i zaboravila na to. Ali kada sam početkom rujna dobila službeni mail, nisam mogla vjerovati", kazala je profesorica Smolčec.

Nominirano je bilo više od 26 tisuća nastavnika iz cijeloga svijeta, a nagradu ih je osvojilo više od 500 iz 110 zemalja. Nagrada se dodjeljuje učiteljima i nastavnicima, koji daju poseban doprinos svojoj profesiji, kroz rad s učenicima i u suradnji s kolegama diljem svijeta. Za nominaciju je potrebno dobiti i potvrde obrazovnih kolega i djelatnika iz različitih dijelova svijeta koji mogu garantirati da nastavnik kvalitetno radi svoj posao. Nagradu je ustanovio Alert Knowledge Services iz Indije s ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje. Inače, ovo je bila četvrta po redu dodjela priznanja.

"Teško je reći kakav nastavnik treba biti da bi osvojio nagradu. Poznajem mnogo kvalitetnih nastavnika u našoj državi, a i svijetu i najradije bih je svima dodijelila jer znam koliko su aktivni u svim segmentima školstva, nesebično se daju za svoje učenike, stalno se usavršavaju kako bi što zanimljivije i kvalitetnije prenijeli znanja i različite vještine današnjim generacijama.  Oni dijele primjere dobre prakse, pripremaju učenike za razna natjecanja, vole svoje učenike i vole svoj posao. Biti nastavnik nikada nije bio lak posao, a pogotovo ne danas jer se sve strahovito brzo mijenja, ali ono što učenici vole kod nastavnika su empatija i profesionalan odnos prema radu i entuzijazam".

Od 2011. godine profesorica Smolčec sudjeluje u mnogim projektima s nastavnicima i učenicima diljem svijeta. Riječ je o videokonferencijama, projektima vezanim za eTwinning portal gdje su nastavnici iz cijele Europe, ali i iz država poput Tunisa ili Jordana.

"U protekle dvije godine zbog  pandemije još smo se više povezali pa smo suradnju proširili na međunarodne nastavničke grupe gdje jedni drugima dajemo potporu i pokušavamo naše učenike povezati da rade i uče od drugih".

Ova je godina izuzetno dobra za profesoricu Smolčec jer osim što je dobitnica ove vrijedne nagrade na svjetskoj razini, jedna je od 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021. u Hrvatskoj. Uz to, obilježila je i jubilarnih 20 godina rada u školi. Sve to svojevrsni je poticaj za rad, za sve ono dobro i izazovno što tek dolazi.

15. 11.2021.

Photo - Karlovački.hr

Komentari  
#121 Leta 2023-11-28 08:44
Touche. Sound arguments. Keep up the good spirit.

Visit my web blog ... where to buy kamagra: https://kamagravic.com/
Citat
#122 Maximo 2023-11-28 08:50
I've been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting
article like yours. It's pretty worth enough for me.

Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did,
the internet will be a lot more useful than ever before.


Feel free to visit my site :: kamagra cheap: https://kamagravic.com/
Citat
#123 Erna 2023-11-28 10:58
hey there and thank you for your information – I have definitely picked up
anything new from right here. I did however expertise some technical points using this web site, as I experienced to reload
the website a lot of times previous to I could get it to
load correctly. I had been wondering if your web host is OK?
Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently
affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with
Adwords. Well I'm adding this RSS to my e-mail and can look out for
a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again very soon.

Feel free to surf to my web blog; can i buy kamagra: https://kamagravic.com/
Citat
#124 Vera 2023-11-28 11:03
Hi there superb website! Does running a blog like this take
a large amount of work? I have virtually no knowledge
of computer programming however I had been hoping to start my own blog in the near future.
Anyhow, if you have any recommendations or tips for new blog owners
please share. I know this is off subject however I simply had to ask.
Kudos!

Also visit my blog post :: how to get cheap kamagra in US: https://kamagravic.com/
Citat
#125 Willa 2023-11-28 15:04
chwilowki online: https://chwilówki
Thank you, I have just been searching for information about this topic for a
while and yours is the greatest I've discovered till now.

But, what in regards to the conclusion? Are you sure about the supply?
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi