SUSRET S RIJEKOM.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin sudjelovala je na konferenciji projekta Susret s rijekom koju je organizirala Javna ustanova Regionalna Razvojna agencija Karlovačke županije u suradnji s Gradom Ogulinom.

Predstavljene su do sada odrađene aktivnosti koje imaju za cilj povećati turističku privlačnost NATURA 2000 područja i podići svijest javnosti o važnosti i očuvanju prirodne baštine. 

Nositelj projekta je  Karlovačka županija, a partneri su Grad Karlovac, Grad Ozalj, Grad Ogulin,  Javna ustanova Natura Viva, Javna ustanova Razvojna agencija Karlovačke županije , Turistička agencija Grada Ogulina, Turistička agencija Grada Ozlja.

“Karlovačka županija spremna je i ubuduće inicirati ovakve projekte i inzistirati na radu za dobrobit svih građana, međusobnoj suradnji i zajedništvu. “- istaknula je županica

Izgradnjom nove turističke infrastrukture i sadržaja, NATURA 2000 interpretacijskih centara na otvorenom, u vidu pješačko-biciklističkih staza i šetnica, u tri grada Karlovačke županije, lokalizirano će se predstavljati cijelo NATURA 2000 područje uz rijeke. NATURA 2000 interpretacijski centri će biti smješteni na obali rijeke Korane u Karlovcu (HR2000595), Kupe u Ozlju (HR2000642), i „Đulinog ponora“ rijeke Dobre u Ogulinu (HR2000592), sve zaštićenih NATURA 2000 područja.

 Ukupna vrijednost projekta  iznosi 9.210.371,03 kn, od čega je 7.828.815,37kn sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj   u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”  , a 70% od vlastitog udjela sufinancirano je sredstvima iz Fonda za sufinanciranje provedbe projekata na lokalnoj i regionalnoj razini u iznosu od 942.894,25 kuna, što znači da prijavitelj i partneri sufinanciraju samo 4% od ukupnih troškova projekta.

Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodnih  resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije, kroz povećanje turističke privlačnosti ovih područja te edukaciju i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja.

Dodana vrijednost i snaga ovog projekta ogleda se u regionalnoj suradnji Karlovačke županije i tri grada, čime će se napraviti iskorak u održivom korištenju prirodne baštine na regionalnoj razini, te postaviti temelje za uspješnu buduću suradnju na sličnim ili drugim projektima.

4. 3. 2021.

Ogulin.eu

Komentari  
#1 Dino 2021-03-04 12:38
A dali bi mogli od tih 9 milijuna odvoiti nešto za čišćenje kanjona koji nam sada izgleda ko gradsko smetlište. Nešto lickamo po gradu kao uređujemo a svatko tko dođe izvana u Ogulin prvo pogleda ponor. Sa vidikovca ili s mosta. Jednako I ima što vidjeti.
Našu sramotu.
Citat
#2 Đebedaja 2021-03-04 13:21
A daj, realno i sam si koji put zviznil bocu bezalkoholnog, osvježavajućeg pića sa terase Dreamsa, Žuna Rock Cafea i sad jebeš mačku mater da treba osigurat čišćenje. Budi pametan, takvi ko ti Dinosaure mi je već pun kalabaster u bližoj i daljnjoj okolici. Oni bi nešto da se dela, a i sami miniraju nastojanja. Zemi praznu vriću od krumpira, 30 kg, po mogućnosti korištenu i plaćenu 0,75kn u poljoprivrednoj, obuci buce i aj doli brat boce...e. Pijan si mogal žokat boce u kanjon Drine. Kanjon Drine je iza nas, stopamo Mufa, Kiki i ja,
Snijeg se topi, cesta je prazna,Stao nam je stari kamiondzija.…oj mladosti
Citat
#3 Black Jack 2021-03-05 00:44
Gospođi Županici svaka čast ali ne zna ona u kakvom ukruženju prodanih duša radi svoj posao!

Zagađenje okoliša i Natura Viva!?
Molim Vas čemu oni služe i što su napravili u Ogulinu da očuvaju okoliš?

ZERO!

Manje više su sve te javne ustanove marionette državnih poduzeća poput HEP-a koji, Elektroprojekta - famoznih pisaća studija utjecaja na okoliš koji nemaju veze sa ničim.
Gdje to ima da poduzeća poput Eletroprojekta izrađuju projekt i studiju utjecaja na okoliš!?

Da ti mozak stane!

Inaće je to poduzeća osnivano da pere javnih novaca u vrijeme komunizma!
Projekte koji su npr. izrađeni 1960 se svake godine npravi novi projekt kojega HEP plaća.
A onda drugovi od tih novaca ode na lov sa prostitucijama.
A danas malo manje jer su pederi u nadzornim odborima ali ne znaći kada krepaju od corone da če opet derati !
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi