ŽUPANICA U OGULINSKOM HGSS-u

Županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i pročelnik HGSS-a Stanice Ogulin Mladen Porubić danas su potpisali Ugovor o sufinanciranju.
Karlovačka županija ovim Ugovorom sufinancira rad HGSS-a Stanice Ogulin sa 115 tisuća kuna godišnje.
Zahvalivši na angažmanu svih pripadnika HGSS-a Stanice Ogulin na potresom pogođenom području županica je istaknula:
-Vaša hrabrost, humanost i profesionalnost prepoznati su već dugi niz godina, a naša je zadaća stvoriti vam uvjete u kojima možete dati još i više, naglasila je.
HGSS Stanica Ogulin djeluje od 1964. godine, a danas broji 54 aktivna člana.
Kao značajna operativna snaga, ogulinski HGSS-ovci intervenirali su u brojnim akcijama spašavanja u planinama, penjačkim smjerovima, speleološkim objektima, skijalištima, a u mnogima su izravno spašeni ljudski životi.
Pročelnik HGSS-a Stanice Ogulin Mladen Porubić istaknuo je da će u 2021. godini ogulinski HGSS potpisati još ugovore sa Gradom Ogulinom, te općinama Josipdol, Plaški, Saborsko, Generalski Stol, Bosiljevo i Tounj.
Furdek-Hajdin imala je priliku upoznati se i sa vrhunskim potražnim dvojcem HGSS-a Stanice Ogulin Krunom Stipetićem i psom Dracom koji su imali veliku ulogu zajedno sa svojim kolegama u spašavanju života u Petrinji, kada su prilikom razornog potresa u tamošnjoj Gradskoj vijećnici spasili život ženi koja je ostala zatrpana ispod ruševina.
 
 
17. 2. 2021.
Karlovački.hr
Komentari  
#1 Gss 2021-02-19 03:46
Kapa dolje kolege i prijatelji
Citat
#2 . 2021-02-19 11:34
HGSS je poput Ski kluba. Dobro njihov je znacaj daleko veci jer spsavaju i imovinu i ljudske zivote, ali kada je u pitanju entuzijazam s kojima objvljaju posao, onda spadaju u istu kategoriju. Pošteni i marljivi.
Županija je dala svoje ali citam da ce ove druge opcinice davati po per tisuca. Pa zar toliko cijene zivote svojih sumjestana i njihovu imovinu.

Sve cestitke nasim HGSS-ovcima.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi