JAVNA VATROGASNA POSTROJBA, DOBILA AUTOCISTERNU

Ogulinska Javna vatrogasna postrojba dobila je autocisternu,  u sklopu isporuke vatrogasnih vozila, koje je nabavila država iz sredstava EU fondova.

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu isporučeno prvih 20 vozila od ukupno 94, a jedno, i to vrijedno, autocisterna, stiže i u naš grad.

Do svibnja će za potrebe vatrogasaca u Karlovačkoj županiji doći još tri vozila – dva u JVP Karlovac (dugonavalno i šumsko vozilo) te jedno u DVD Slunj (kratko navalno vozilo). Tako će u ovoj “tranši” Karlovačka županija dobiti 4 iznimno vrijedna vozila čime se stvara dodana vrijednost radu lokalnih vatrogasaca u gradovima i općinama.Sve bi trebalo biti isporučeno do rujna.

"Ova vozila idu već danas u 17 županija i naše jedinice lokalne i regionalne samouprave nemaju ništa s financiranjem ovog projekta, već je na dobrovoljnim i javnim vatrogasnim postrojbama samo da nastave raditi vrhunski posao, kao što su ga radili i do danas,“ istaknuo je ministar Davor Božinović  te posebno naglasio kako dva vozila idu u Sisačko-moslavačku županiju, u dobrovoljna vatrogasna društva u Glini i Lekeniku.

Svih će se 94 vozila, također temeljem odluke struke, rasporediti širom Hrvatske, jer je podjednaka raspodjela kvalitetne i moderne vatrogasne opreme diljem Hrvatske, na lokalnim razinama, vrlo važna karika u lancu sveobuhvatnog i pravovremenog odgovora na krize i katastrofe.Detaljnije, radi se o 21 primjerku dugih i malih navalnih vozila, autocisterna i šumsko/teretnih vozila, zatim sedam šumsko/teretnih vozila veće zapremnine spremnika vode i tri zapovjedna vozila s vatrogasnim robotom na prikolici, od kojih je danas isporučeno po 7 dugih i kratkih navalnih vozila, 4 autocisterne te po jedno teško, odnosno lako šumsko vatrogasno vozilo. Osim toga, Državna intervencijska postrojba civilne zaštite – Zagreb preuzela je prvo zapovjedno vozilo s prikolicom i vatrogasnim robotom.

 

17. 2. 2021.

RM

 

Komentari  
#1 Hidrant 2021-02-17 12:40
Da Bog da nikad ne imala posla. :sad:
Citat
#2 Brentača 2021-02-17 18:42
Ovdje se radi o projektu “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH”iza kojeg stoji Vlada RH i EU fondovi a kojeg vodi Miistarstvo unutarnjih poslova.

Vatrogasne organizacije koje dobivaju nova vozila, svoja starija vozila koja su još uvijek u dobrom stanju, dodijelit će drugim postrojbama, prvenstveno središnjim dobrovoljni vatrogasnim društvima sukladno programu raspodjele kojeg je izradila Vatrogasna zajednica Karlovačke županije.

Autocisternu podvozja VOLVO FL su dobili JVP Grada Ploče, JVP Ogulin, DVD Glina i DVD Orahovica.

Autocisterna koja je stigla u JVP Ogulin, bit će nakon obuke i opremanja kroz tjedan dana stavljena u operativnu upotrebu te će tom prilikom biti predstavljene karakteristike i mogućnosti vozila.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi