GRADONAČELNIK OBIŠAO KLIZIŠTE. KADA ?. PRED TRI GODINE. I KAJ ?. NIŠ. UJIL VUK MAGARCA.

Na današnji dan, pred pune tri godine objavio sam post čiji dijelić ponavljam.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Danijel Vukelja, s direktorom Vodovoda i kanalizacije Zdravkom Paušićem, predsjednikom mjesnog odbora Sv. Jakov Ivicom Vučićem i voditeljem odsjeka za prostorno uređenje Zdravkoma Salopekom, obišli su klizište u ulici Šetalište Krlenac, koje već opasno prijeti kućama. Tako su već pomalo očajni vlasnici objekata na jednom dijelu ulice, konačno dočekali malo empatije od gradskih vlasti. Rekli bi - treća sreća. Jer do sada, dva prijašnja gradonačelnika, Magdić i Turković, valjda od silnog posla,  nisu našli barem malo vremena obići to područje i porazgovarati s ljudina. Domitrović je pokazao daleko više razumijevanja za ovaj problem, razgovarao je s ljudima, zanimao se za štete od poplave, a  što se tiče sanacije samog kolnika i klizišta, smatra da je za sve potreban jedan kvalitetniji zahvat. Za sada bi se novim asfaltom prevukao dio primetnice u dužini od stotinjak metara, a onda bi se prišlo izradi projekta koji bi dugoročno riješio ovaj problem. Stanari najugroženijeg dijela Šetališta Krlenac, kojima zbog klizišta pucaju temelji kuća, izrazili su zadovoljstvo što je konačno netko i za njihove probleme pokazao malo razumijevanja. Nadaju se da neće dugo čekati na konačno rješenje.

2. 10. 2017.

 

No bili su naivni i prevareni. Od svega, tri godine samo jedno veliko -NIŠTA.

Sanacija klizišta u ulici Šetalište Krlenac, pokazala se je, ne kao lak, već kao zahtjevan projekt.  Poslovi koje je trebalo obaviti,  prilično su kompleksni. Trebaju se obaviti geodetski radovi, inženjerskogeološka istraživanja, geofizička istraživanja, geotehnička istraživanja, laboratorijska ispitivanja te sačiniti geotehnički elaborat i idejno rješenje. Na taj se je  način trebala dobiti struktura tla, što je neophodno za projektno rješenje i odluku, da li će se ugrađivati piloti ili potporni zid. No vijesti baš i nisu bile najbolje. Na čitavom potezu gdje je vršeno bušenje, nalazi se isključivo trusno tlo od pijeska i zemlje, gdje je nemoguće postaviti pilote. Pošto Geokom nije mogao bušiti dublje, u posao su se  uključili radnici IGH, koji su  izvršili mjerenja specijalnom elektro metodom,  kako bi  pronašli čvrste kamene točke gdje bi se ugradili piloti. U svom tom pehu pokazala se je i svijetla točka. Naime, kompletnu sanaciju financijski će pokriti Hrvatske vode u sklopu projekta Retencija Ogulin.

A mi smo s tim Hrvatskim vodama,  dobrano poremetili odnose. Kako i zbog čega, pokazati će vrijeme. Zbog tih poremećenih odnosa, gradonačelnik je, ne iz Hrvatskih voda, već upravo na ovom blogu, saznao da su počeli radovi na Retenciji. O tome pojma nije imao.  Na jednoj od  sjednica Gradskog vijeća , dragi je gradonačelnik izjavio kako sa Hrvatskim vodama gotovo godinu dana nema nikakav kontakt.

Pa zovi ih čovječe, odi u Zagreb, urgiraj, dosađuj im, gnjavi svakodnevno, jer si za to i plaćen.

U ove tri godine, gradske su vlasti  odradile lijepe poslove koji su nam uljepšali grad a građanima osigurali kvalitetniji prometni krvotok. Spoj Hačka i Bolničke ulice izgledom je za čistu peticu. Isto tako i ulaz u Strugu pokraj pravoslavne crkve. I uređenje Malog parka ili parka izviđača. U tijeku je i uređenje dijela ulice A. Šenoe.

Obećava nam se još mnogo lijepih projekata. Šetnice oko Sabljaka, staza za Klek, gradnja futurističkog Crvenog igrališta i ne znam što će još iz šešira izvući ekipa koja vodi grad.

Dižem palac za sve to, za sve što će grad učniti još ljepšim i još ugodnijim za život. Ali, jesu li baš to prioriteti.

Da se vratim na početak. Stanovnicima ulice Šetalište Krlenac, sve to malo znači. Oni samo žele živjeti ko normalni ljudi. Sada, dok im klizište pokraj njihovih kuća svakim danom, nakon kopanja za ugradnju kanalizacije i nakon svake poplave sve više prijeti,  oni ne primjećuju ljepotu grada. Oni samo mole da im se ispuni obećano.

 

2. 10. 2020.

Nebojša Magdić

Komentari  
#11 Black Jack 2020-10-06 01:37
Koji debili su uopće dozvolili da se na rubu kanjona Dobre izgradi cesta!
Citat
#12 Black Jack 2020-10-06 01:39
Pamtnije bi bilo da su šetalište napravilaiu koritu Dobre!
Jebo taj mozak!
Citat
#13 Dobra 2020-10-06 08:27
Citat Black Jack:
Koji debili su uopće dozvolili da se na rubu kanjona Dobre izgradi cesta!


Bleck Jack. Debile kako ti kazes trebas potraziti u 17. stoljecu kada je cessta spajala Vucice s gradom.
Citat
#14 Boy 2020-10-06 10:44
Citat Ive:
Neso, obicno moralno vertikalno seres kad ti komentari ne pasu i brises ih. Naravno ne pasu ti kad su okrenuti naspram tvoje voljene partijske zajednice.
Da budem jasan, kakve veze komentari imaju s klizistem?
Dosta komentara nije imalo nikakve veze s temom posta. To je inace cesti problem na portalma i blogovima. Ovdje je bilo koliko sam uspio uhvatiti dosta of topica. tema kliziste a komentator lamentira o 91.oj.Koliko je komunista preslo iz Sdp.a u Hdz. Pa onda jedan komentator govori o Titu zlocincu a onda se prepucavaju levi i desni koga je Grunf zaposlil a koga je zaposlil Hdz. Jedan se u komentaru okomio na Bananin ispust/cijev kanalizacije koja ide u Dobru. Da je Neso malo azurniji to bi odmah brisal jer to razvodnjava diskusiju oko teme posta. Cini mi se da to neki namjerno rade kao sto se sada svi bave oko izjava Milanovica i tako zanemaruju glavni problem.
Citat
#15 NO1 2020-10-07 18:47
Citat Boy:
Citat Ive:
Neso, obicno moralno vertikalno seres kad ti komentari ne pasu i brises ih. Naravno ne pasu ti kad su okrenuti naspram tvoje voljene partijske zajednice.
Da budem jasan, kakve veze komentari imaju s klizistem?
Dosta komentara nije imalo nikakve veze s temom posta. To je inace cesti problem na portalma i blogovima. Ovdje je bilo koliko sam uspio uhvatiti dosta of topica. tema kliziste a komentator lamentira o 91.oj.Koliko je komunista preslo iz Sdp.a u Hdz. Pa onda jedan komentator govori o Titu zlocincu a onda se prepucavaju levi i desni koga je Grunf zaposlil a koga je zaposlil Hdz. Jedan se u komentaru okomio na Bananin ispust/cijev kanalizacije koja ide u Dobru. Da je Neso malo azurniji to bi odmah brisal jer to razvodnjava diskusiju oko teme posta. Cini mi se da to neki namjerno rade kao sto se sada svi bave oko izjava Milanovica i tako zanemaruju glavni problem.A meni je zao sto je to obrisano. Najzanimljiviji su komentari iz kojih saznajemo stvari o kojima se samo govori a ne pise. Ja bih ukinuo pravilo of topica. Jer ovo drugo nijej mi zabavno. :lol:
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi