HDZ i HSP dr. AS - ZAJEDNO

 

Polako, nježno, poput usplahirenih srna na šumskom proplanku, poput prvih pahulja snijega rane zime, poput prvih proljetnih pupoljaka, poput šuma valova južnih mora, nekako samozatajno, tiho……. i očajnoooooooo predvidivo, (malo se zaje... ) krenule su predizborne aktivnosti.

Ko s kime, ko koga, kako, kada i zašto, to su pitanja na koja ćemo do lokalnih izbora, od političara sa svih razina, dobiti tisuće odgovora i isto toliko obećanja. Većinom lažnih. I vjerovati u ta obećanja, jer mi smo narod kome se svašta može prodati. Uvaliti. Ne jednom, već više puta. Koliko puta poželiš. I ako je na predsjedničkim izborima HDZ doživio najveći poraz do sada, nije prošlo mnogo vremena i poput feniksa dižu se iz političkog pepela. A to zahvaljujući prvenstveno SDP-u i koaliciji koja socijaldemokratima mislim, nije trebala. I koja će im lako doći glave. SDP je sada, kako kaže don Ivan Grubišić, „ očajan i grozničavo traga za svim mogućim saveznicima kako bi se spasio od potopa na lokalnim izborima, u koji potop ga vodi Vlada Zorana Milanovića“.

Da u SDP-u zvoni na uzbunu, dovoljno govori činjenica, da je premijer Milanović ponudio suradnju za izbore u Splitu, ni manje ni više, nego jednom svećeniku – don Grubišiću. SDP i svećenik. Ne ide mi u glavu. Kombinacija snova. O tempota, o mores.

Ni HDZ ne miruje. I oni navodno šalju ljubavne poruke i „vabe“ don Grubišića, ali ipak, idu i na ono najsigurnije - na suradnju s pravašima, koje Karamorko nastoji okupiti i tako osigurati pobjedu na proljetnim „lokalcima“. Učiniti će sve da 140 tisuća raspršenih glasova pravaša, dođu upravo HDZ-u. I računati će pri tome na zaboravljive birače, koji su im zbog niza afera, na zadnjim izborima okrenuli leđa.

Dilemu oko te suradnje jučer ( 27.10. 2012. ) je definitivno otklonila predsjednica HSP dr. AS, Ruža Tomašić. Najavila je da će uskoro s HDZ-om potpisati sporazum o trajnoj suradnji. Pregovori oko predizborne suradnje za europske i parlamentarne izbore, već su prije dovršeni. Što se tiče sporazuma na lokalnoj razini, to će se prepustiti „lokalnim pravašima“, uz napomenu da nema suradnje s SDP-om, HNS-om, HSP-om i SDSS-om.

Ovo je sasvim očekivana odluka obzirom da HSP dr. AS i HDZ imaju slične ili iste svjetonazore, pa je suradnja logična.

A kako će se priča razvijati kod nas u Ogulinu, mislim da nije teško pogoditi. I ako su u politici sve solucije moguće. Na izbornom županijskom Zboru HSP-a dr. AS u Karlovcu, na kome je Željko Bokulić izabran za predsjednika, nazočan je bio i župan Ivan Vučić. Znakovito. Ne, očekivano. Jer sumnjam da će Vučić propustiti na svoju stranu pridobiti Bokulića i njegov HSP. Bokulić i Stipetić o svemu mudro šute, od njih se sada ne može dobiti nikakva informacija a osobno mislim da i nemaju baš neke solucije, obzirom na stav čelništva stranke, s kim da ili ne surađivati. Zaboravite na demokraciju u politici. Sve je to pragmatizam.

Ovo što pišem je zapravo u sferi nagađanja, ali mislim, potpuno realnih. Za lokalne izbore HDZ će u Ogulinu vjerojatno ići s svojom „prvom violinom“ Ivanom Vučićem, koji je navodno u dogovoru, da mjesto župana prepusti gradonačelniku Karlovca Jeliću, a on se kandidira za gradonačelnika Ogulina. SDP će im, pretpostavljam, logički odgovoriti isticanjem svog "prvog grla" – Ivana Vukovića, kome je mjesto prvog čovjeka Ogulina, već dugo vremena, tiha patnja. Jer, bolje prvi u gradu, nego drugi na "štreki". Gdje će se u svemu naći važan faktor Bokulić, drugi je par opanaka. I ako već iskusan, još je mlad političar i nema potrebe žuriti. Uostalom, županijski čelnik stranke - nije to kaj god. No da li je to Bokuliću dovoljno?. Sačekajmo do proljeća, pa ćemo vidjeti.


Nebojša Magdić

28. 10. 2012.

Komentari  
#11 Bob Rock 2012-10-30 14:52
Kaj si Nešo prestal brisati spamove. POGLEDAJ SI ČLANAK "VRELO CESAROVAC". IMAŠ NEKOLIKO DESETAKA TISUĆA SPAMOVA. NE MOGU BILIVIT.
Citat
#12 Đebedaja 2012-10-30 15:25
Prodjem prasce po 18kn/kg.
Kaj ste se plitike ulovili, ni tuj kruha za pošteneg čovika. Sad svi gledaju kako bi kortu bliže došli, ugurali svoje u državne firme..da im dica kupu nove aute, pa da se kočoperu na semafori dok zeleno čekaju a da ona šaka jada kaj 2 ure ispija kavicu na Špici u njih bleji. Da sused vidi kako ste stari šajerak zaminili novim betonskim prašćakom. Joj ogulinci nemojte kaj praščići moji biti kaj letu pohlepno kortu kad im oko 5 ure popodne napoja zdrepljem. Letu koda nisu rane vidili tjedan dani...a bacil sam mu zobi oko 3 ure, da si pojitkaju prije večere. I tako kaj ću prodajem pohlepne prasce...pojili mi sav sitni krumpir. Tako i nas treba prodat, jel pojili smo sve kaj se dalo, niš više nimamo u državnoj blagajni, gradskoj upravi. Pohlepni prasci, prodajem prasce.
Ma dat ću ih i po 16 kun.
Citat
#13 valter 2012-10-30 16:43
pardon. mislio sam na HSP dr.AS
Citat
#14 . 2012-10-30 16:56
HSP Ruže Tomašić je otpadnik od HSP a. HDZ ove ulizice iznevjerili ste pravaštvo.
Citat
#15 ops 2012-10-30 17:04
Kaj opet rekla - kazala. Dajte milijune kako vam je rekal "Afere". Jedino mjerilo je DORH i USKOK. Posli teg dolazi Remetinec. Znači konkretno nam treba, konkretno. Ki je kad drpil, ki ga je kad procesuiral, ki je kad bil zatvoren. Znači samo konkretno. Pisat more ki kaj će. Vridi samo konkretno, a Remetinec je mjerilo za konkretnost.
Citat
#16 NEŠO 2012-10-30 18:59
Jebal te pas, baš sam pogledal post Vrelo Cesarovac kaj veli Bob Rock. Ima preko 70 iljad komentari. Žal mi je samo kaj je od tega 69.977 tih vrajžih spami, reć bi spamova. Pa kud baš na mene navalili ni kriveg ni dužnega.
Citat
#17 I sad 2012-10-31 09:46
E j..bi ga "ops". A ki je ostal u Remetincu. Bili malo i ajd doma. I kaj sad.
Citat
#18 . 2012-10-31 12:56
Polančec......
Citat
#19 A-ha 2012-10-31 13:42
Slušaj Nešo, a zašto sam se ja mučio da ti nađem onaj tvoj zabranjeni članak o Bjelolasici kad ga nisi objavio. Pravo kaže Valter, imaš tri HSP-a za redom. Već su dosadni. Dolazi zima pa bi dobro bilo da prokomentiramo nešto malo o našem skijaškom centru Bjelolasica.
Citat
#20 NEŠO 2012-10-31 18:57
Oprosti A-ha. Skoro sam zaboravio. Dobro da si me podsjetio. Napraviti ću to ovih dana.
Pozdrav.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi