NAGRAĐENI NAJBOLJI UČITELJI

Ministrica nagradila najbolje u prošloj školskoj godini.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je na Dan učitelja najbolje odgojno – obrazovne djelatnike i djelatnice. To je učinjeno po prvi puta. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nagrade najboljima, za školsku godinu 2018 – 2019, dodijelila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Dodjeljeno je 510 nagrada.

Nagrađeni su izabrani na temelju niza kriterija poput rada na unaprjeđenju škole i obrazovnog sustava, mentorstva učenicima i učenicama na domaćim i međunarodnim natjecanjima, razvoja inovativnih metoda poučavanja, vođenja i sudjelovanja u predavanjima, radionicama i edukacijama, vođenja i mentoriranja online edukacija, objavljivanja stručnih članaka i udžbenika i tako dalje. 510 najboljih učitelja u Hrvatskoj, nagrađeno je s 10.000 kuna bruto.

Među najboljim nastavnicima 18 ih je i s područja naše Županije a petero ih je iz Ogulina. To su Anita Belančić iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin, te Branko Rumenović, Dragan Sabljak, Marijana Smolčec i Jasminka Turina-Luketić iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin.

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je i imena nastavnika, odgojitelja, učitelja i stručnih suradnika, koji su promovirani u zvanje mentora i savjetnika. Među njima je i Dinka Mališ iz Prve OŠ Ogulin. Iz iste škole, zvanje učitelja mentora, promoviran je Marijan Tonković.

 

6. 10. 2019.

Nebojša Magdić

Morate se registrirati da bi imali pravo komentiranja.... Link na registraciju