ROVOVSKA SE BITKA BIJE, ZA GLASOVE NAJMILIJE

Rovovska se bitka bije, za glasove najmilije.

I ako sam nedavno najavio da zatvaram "butigu" dok ne prođu izbori, malo iziritiran blokadom na profilu dragog nam gradonačelnika, i dalje eto sudjelujem, u ovom, predizbornom cirkusu.

Pa je u toj rovovskoj borbi naš gradonačelnik Grunfek, između ostalog,  u pomoć pozvao i našega, blagopočivajućeg  generala Peru Stipetića. Svima nam je na opću radost obznanio svoju genijalnu ideju. Ovako zbori naš gardonačelnik:

„Danas sam Odboru za dodjelu javnih priznanja Karlovačke županije uputio prijedlog da se stožernom generalu Petru Stipetiću dodijeli priznanje „Nagrada Karlovačke županije za životno djelo“.

Obzirom da je Komisija za imenovanje trgova i ulica grada Ogulina, zahvaljujući članovima iz redova HDZ-a i NL Željka Stipetića koji su glasali protiv, odbila prijedlog da se tzv. trg „Golubice“ preimenuje u Trg generala Petra Stipetića, smatram da mu barem ovo priznanje treba dodijeliti“.

 

Na ovo je „legao“ komentar Ilije Gačeše ravno iz Madrida, gdje mu je sjedište tvrtke. Znam čovjeka, pošten je i konkretan, bliži lijevoj opciji ali najbliži i najvjerniji svojoj principjelnosti i  svojim stavovima. Ovako je Ile, kratko, jasno i neoborivo, prokomentirao ovu malo nespretnu inicijativu gradonačelnika:

„  “Covjek je umro?! Mozda i Tesla posthumno dobije Nobelovu? Da dopunim misao, posthumno mi je ok da neki trg, ulica ili ustanova dobije ime po pokojniku ali davati mu nagrade i odlikovanja to mi je nesto kao jeftina trgovina sa imenom i djelom umrlog, a u svrhu poltičkih poena one politicke opcije koja to predlaze.”

Na ovo sam naletio za vrijeme fizikalne terapije u našoj bolnici. Sestre zgodne, ljubazne stručne ali te struje, magneti, parafin ........ dosadno ljudi moji do zla boga, pa vrijeme kratim malo surfajući. I dodao sam, po prvi puta na profilu našega Grunfeka, i jedan svoj mali komentar. Nemam ga sačuvanog pa ću ga samo u par riječi prepričati. Zapitao sam se, bez ikakve zle namjere, zar u SDP-u nema nikoga koji bi gradonačelniku objasnio neke stvari kada kreće s nekakvim prozirnim inicijativama i obraća se jeftinim trikovima javnosti, točnije svojim biračima. I onako u šali, predložio da Gačešu uzmu za svoj PR-ovca, jer čovjek očito kuži stvar i mogao bi im biti od koristi. I ti su komentari kratko vrijeme bili na gradonačelnikovu profilu. I hitno su obrisani a ja i Ile, blokirani. No comment osim - BRAVO DRUGOVI.

No na ovu se je temu uhvatio i nekadašnji SDP-ovi koalicijski partner,  Željko Stipetić. Na svu sreću, bio je izvan svog običaja, kratak. Evo što piše Željo:

[ŽALOSNO I TUŽNO]

„Kao dragovoljac i aktivni sudionik Domovinskog rata, za mene osobno, ovo što radi gradnočelnik Domitrović i SDP Ogulin, jednostavno je krajnje degutantno.

Uvlačiti u svoju političku kampanju generala Petra Stipetića, je ispod svake razine i još k tome lagati i optuživati, stvarno je jadno. Naš prijedlog za preimenovanje prostora naselja Sabljaci i imenovanja istog po generalu Petru Stipetiću, a  za kojeg smo dobili i suglasnost obitelji pokojnog generala te ogromne većine stanovnika navedenog  naselja, gradonačelnik i SDP Ogulin su opstruirali, a svoj prijedlog nisu imali. Ovo nema veze sa politikom, ovo je za mene, kao dragovoljca Domovinskog rata, jednostavno toliko štetno i bez ikakvog smisla..

Žalosno i tužno.

E sada, pošto je ova mala prepiska objavljena na mom fejsu, nadam se da je neće Grunfek obrisati. Barem ja, ovaku informatički neuk, mislim da to sada „ ne bu išlo“.

 

21. 2. 2019.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  
#11 Katherina 2024-04-11 06:57
It's very effortless to find out any matter
on net as compared to books, as I found this paragraph at this site.



Feel free to visit my website Terence: [censored]www.ekssi. or.kr/bbs/board.php? bo_table=free&wr_id= 93
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi