GUZICA VRAĆA OSMIJEH NA LICA OČAJNIKA

Dalmacija gorila ovih dana, Split u okruženju. Iz čitave Hrvatske dolazila pomoć vatrogasaca i običnih ljudi. Pomagala zajedno Torcida, BBB-i i navijačke skupine. I turisti. Staro i mlado. Muško i žensko. Pokušavali spasiti „najlipši grad na svitu“. Narod očajan. U jednom jedinom trenutku ostadoše bez kuća, stogodišnjih maslinika, automobila. Idealna prigoda da raznorazni estradno-politički celebrity, kapitaliziraju do krajnjeg neukusa tuđu nesreću.

 

„Mišo ne slavi rođendan jer njegova Dalmacija gori“, vrište naslovi u tiskovinama.

„Na sreću završila je Ultra“.

„Stigao premijer“

„Doletjela predsjednica“.......

To i slični kretenizmi pune termine TV, stranice dnevnih listova i portala. Došli, pogledali, razgledali, izvalili poneku floskululetinu i otišli. Ostalo je zgarište, pustoš, očaj.

U moru idiotskih, degutantnih priloga o splitskoj katastrofi, čitam u Jutarnjem listu, vrh žutila. Da žuće ne može biti. U svom tom kolapsu, lokalnom armagedonu, očajničkoj borbi čovjeka s prirodom, svoju pomoć velikodušno nudi pjevačica koja se odaziva na ime Žanamari. Daje sve od sebe da bi bodrila gasitelje i utješila one što u trenu ostadoše bez godinama stvarane imovine. Što učini to čudo od pevaljke za napaćene Splićane. Čitam i prenosim vam. Jutarnju list piše:

„Glazbenica je podršku odlučila pružiti u svom prepoznatljivom stilu. Kako bi dodatmo motovirala gasitelje požara i vratila osmijeh na lica ljudi kojima je imovina izgorjela, Žanamari se fotografirala u minijaturnom bikiniju i okrenula leđa u svojoj poznatoj maniri, a obožavatelji su oduševljeni“.

Čitam jednom, dva, tri puta i ne vjerujem svojim očima. Ženska, sažalivši se na stradale, pokazala guzicu i cice. Vatrogasci poludjeli od veselja. Motivirani do besvjesti. Gase ko ludi ako treba do Božića. A barbi Šimi, onome ča mu je izgorila kuća, štala, krepa tovar i izgorija maslinik, guzica Žanamari vratila je osmijeh na lice.

O jebem ti novine i novinarstvo. U onom „mraku“ takvo nešto ne bi moglo proći, pa da je i Tito naredio.

O sretne li zemlje, kojom guzice motiviraju vatrogasce i vraćaju osmijeh na lica očajnika. O sretne li zemlje kojom guzice vladaju.

26. 7. 2017.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  
#1 Mix 2017-07-26 19:00
BRAVO-BRAVO-BRAVO
Citat
#2 ghost 2017-07-27 10:14
Neši se više ne diže pa mu smetaju lipe ženske i lipe guzice
:lol:
Citat
#3 @ 2017-07-27 11:32
Humor kome ovdje nije mjesto. Može biti duhovito nama ali što misliš da li je to bilo primjereno obzirom na razmjere tragedije oko Spligta.
Citat
#4 Prorok 2017-07-27 13:30
Neka se manje provocira paljenjem Srpske zastave po sportskim utakmicama, pa će i manje goriti Lijepa naša.
Klin se klinom izbija!
Citat
#5 Zoro Ii 2017-07-27 14:37
Pa jel vi pratite post. Bit svega je neprimjereno korištenje tuđe nesreće kako bi se sebe promoviralo. Postoji li nešto gnusnije od toga. A dajte sada malo o ustašama i četnicima. To vam bolje ide od ljudske nesreće.
Citat
#6 Mix 2017-07-29 18:59
Nažalost Zoro u pravu si.
Citat
#7 spectator 2017-07-30 17:38
Meni je simpatičnija Zanamariina guzica i sise i želja da pomogne gasiteljima, nego izjava biskupa Barišića.A o njegovim nesuvislim izjavama i nebeskim pomoćnicima i pomoćnicama- nitko ništa. Licemjerni smo do neba!!
Citat
#8 Mix 2017-08-01 10:47
A baš si se fino uključio u temu spectatore.Bravo majstore samo tako nastavi.
Citat
#9 . 2017-11-14 19:25
Čitam ovo sa zakašnjenjem ali moram reći samo jedno. BRAVO.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi