VRATIJA SE ŠIME, DI JE BIJA. MA KAKVA VRUĆINAEvo, malo sam se vratio, tek rada radi. Da nešto trkeljam i ljutim vjerne neprijatelje. Gledam, čitam, i sve gruntam - ogulinska blogerska scena sve jadnija. Nitko, ni da bi. Svi šute. Ko zaliveni. Ni A ni B-e. Ni slova. Vrućina je razlog, što li drugo.

Malo sam tužan što nema Maksa. Valjda se čovjek zasitio pisanja jer to je u našim okvirima Sizifov posao ili mu sve ide na onu stvar, da ne kažem kurac, pa je u sebi tiho rekao: "Jebite  se svi".

To zapravo i ja kažem jer to je jedini način da ne izumremo kao narod. Dakle, j...e se. I ugodno je i korisno.

Za "Uskoga", koji mi je baš onako "simpa", čuo sam iz pouzdanih izvora da je našao ljubavnicu (ili ljubavnika, to je sada in) i zbrisao put južnih mora. Piše svoje postove na pješčanoj plaži i ne objavljuje. To se  traži. Jedan konkurent manje.

"Ogulin blog" je ko naizmjenična struja - malo ga ima, malo nema. A kad ga ima, onda jamči iznimno ugodne trenutke čitanja. Možda preko ljeta napuni akumulatore i s prvim jesenjim kišama, podari nam kišu lijepih postova.Za rijetke koji ga kuže.

A ja. Ja sam se uvjerio da stara prijateljstva nikad ne umiru i da stari prijatelji ostaju to zauvijek. Kada mi se je potpuno raspalo ono što se zove računalo, prestao dam pisati. Imao sam dvije "ponude", znate ono:

"Čuj stari, imam komp, dobar je pa ako ti treba, tvoj je. Ali, takva ponuda, odmah sam osjetio, za sobom je vukla i obvezu da budem dobar, da ne budem zločest  i da ne pišem baš svašta. Samo po narudžbi. Pogotovo za vlasnike ponuđenog kompjutora. Pa sam se uljudno zahvalio na takvoj suradnji. I onda je priskočio u pomoć stari frend.

"Bez brige stari, dobivaš računalo koje, glup kakav jesi, nećeš ni znati upaliti".

I da skratim. Došlo računalo. Dobar stroj. Čak ga znam i upaliti. Ali. Jebi ga. Kod mene uvijek taj "ali". Dakle ali, u svemu ima kvaka. Tip koji mi je donirao računalo moj je prijatelj ali nažalost ima nekakva čudna krvna zrnca a što je još i gore, nekad je bio u SDP-u. Na sreću, opametio se i tako si otvorio mogućnost da prihvatim njegovu donaciju. Hvala prijatelju, baš si frend. Ili kamerad.

I tako Vam se štovani moji ljubitelji i mrzitelji, po prvi puta javljam kao Europljanin. Pun ponosa. I praznih džepova što nam Europa nudi. Ispunjen srećom što sam pripadnik jedne tako grandiozne političko-gospodarske asocijacije, koja se od te grandioznosti polako raspada. Baš kada smo mi stigli. Ako zapne, mi ćemo je do kraja razjebat. Kao što smo razjebali i dragu nam Hrvatsku. Tu smo majstori.

Hrpa se  stvari dogodila od kada sam bio prisiljen prestati pisati ali mislim da nema smisla sada ih ponavljati. Spominjem samo ono što je ovih dana najaktualnije - vruće vrućine (genilajni pleonazan, jel da). Svi kukaju:
"Nemoremo dijat. Za krepat je. "

Ma molim vas. Vama ništa ne valja. Ni kada je sunce, ni kad je oblačno, ni kada pada kiša, ni kada je poplava, ni kada je na vlasti SDP, ni kada vlada HDZ, ni kada će vladati Avatari. Vi koji kukate radi vremena, očiti ste dokaz one stare:
"Lošem k...cu i dlaka smeta"

Ma kakva vas vrućina spopala. Zar ste tako kratkog pamćenja. Zar ste zaboravili prošlu legendarnu zimu. Evo, da vas na jučerašnjih 34 celzijusa, kada smo bili najtopliji u Hrvatskoj, malo podsjetim i rashladim, poklanjam vam nekoliko fotki. Brrrrrr.

 Je li vam sada manje vruće ?

 Sjetite se metar i kusur snijega

 O kakva svježina

A ipak ljeto ima svojih prednosti. Makar i na + 34 stupnja. Skoro mi je na plažu u Selinama fotić ispal iz ruke. Od vrućine.

P.S. ------- 10. kolovoz

Ovaj članak je još s kraja sedmoga mjeseca kada sam dobio novo računalo i ponovni počeo piskarati. Onda sam danas nešto eksperimentirao na tom računalu. Kad je eksperimentiram, to je kao da primatu (majmunu) dadete da se bavi nuklearnom fuzijom. Nešto će majmun ziher sje...ti. Tako sam i ja poremtio redosljed članaka. Mislio sam vratiti na staro ali sam zaključio da je bolje da više ništa ne diram. Inače, od  mojih eksperimenata izgubile su se i slike u naslovima postova. Ja sam vam ko Mujo iz onog vica:

Poslali Amerikanci u svemir svemirski brod. A astronauti su bili tri svinje i Mujo. Na zemaljskoj stanici zapovjednik baze kaže:

"Svinja broj jedan! Pregledaj atmosferski pritisak, količinu goriva i promatraj brzinu broda!"
"Razumijem, kapetane!"
"Svinja broj dva! Izmjeri temperaturu izvan broda i izmjeri količinu radioaktivnosti!"
 "Razumijem gospodine kapetane!"
"Svinja broj tri! Snimaj sve svemirske planete i satelite, te promatraj Sunce!"
 "Razumijem, gospodine kapetane!"
"A ti Mujo!"
 "Da gospodine kapetane!"
 "Ti nahrani svinje i ne diraj ništa!"

E ja sam taj Mujo. Ne diram više ništa jer ziher ću zajebat.


 

UPUTSTVO ZA KOMENTIRANJE.

ZA RAZLIKU OD NAČINA KAKO SE KOMENTIRALO PRIJE, MALA JE IZMJENA. SAMO JEDAN KORAK. TO SU OVA MALO ISKRIVLJENA SLOVA I BROJKE KOJE MORATE UPISATI SAMO IZ RAZLOGA DA SE SPRIJEČE MNOGI SPAMOVI KOJI SU DOLAZILI NA BLOG A IMA IH VIŠE DESETINA TISUĆA.

POSTUPAK JE DAKLE JEDNOSTAVAN.

KAO I PRIJE UPIŠETE SVOJE IME ILI NICK – PREUDONIM.

ZATIM NAPIŠETE SVOJ KOMENTAR.

ONDA U KVADRATIĆ „ O S V J E Ž I „ UPIŠETE MALO ISKRIVLJENE BROJKE I SLOVA IZNAD KVADRATIUĆA I UDARITE – P O Š A LJ I.

JEDNOSTAVNO. ČAK I ZA MENE GLUPOGA.

 


25. 7. 2013.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#21 Concetta 2021-07-12 16:45
Having read this I believed it was very informative. I appreciate you spending some time and energy to put this informative article together.
I once again find myself spending way too much time
both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile!


my blog post - บาคาร่าla: https://okwin77.com/%e0%b8%9a%e0%b8%b2%e0%b8%84%e0%b8%b2%e0%b8%a3%e0%b9%88%e0%b8%b2la-sagame168th/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi