DO KADA ŠUMOVI U KOMUNIKACIJI PREMA ONIMA GORE

Članovi Foruma mladih SDP-a, nedavno su  ispred Banskih dvora u Zagrebu, upriličili akciju kojom su željeli ukazati na problematiku restrukturiranja INE. Malobrojnom društvu pridružili su se, ne znam čime izazvani i od koga poslani, i mladi ogulinski SDP-ovci.

Geneza prodaje INE poznata je. Počela ju je SDP-ova Vlada kada je Račan bio premijer a prodaju, ili bolje rečeno, rasprodaju INE, nastavila je ekipa Sanadera i Kosorice. Potpuno shvaćam problem rafinerije u Sisku ali ovdje je krucijalno pitanje, zašto se mi u to trebamo petljati. I prozivati Vladu. I sabirati negativne poene. Ištetiti sami sebi. Vladajuća ekipa SDP-a u našem gradu, nikako da s HDZ-ovom Vladom uspostavi normalne odnose. Stalno su nekakvi šumovi u komunikaciji. Od onog potpuno nepotrebnog pisma i optužbi na račun Ministarstva državne imovine, do poremećenih odnosa s Hrvatskim vodama.

Ne shvaćam ovo. Vlada HDZ-a nam je učinila dosta usluga, od prepuštanje državnog zemljišta, preko financijskog praćenja nekih projekata pa sve do izgradnje retencije vrijedne 185 milijuna kuna. A mi se onda okomili na tu Vladu. Gradsko vodstvo SDP-a bi ipak trebalo nešto naučiti od HDZ-a. Ne svađati se s Vladom već surađivati bez obzira na suprostavljena ideološka stajališta. Kako je to pragmatički radilo HDZ-ovo gradsko vodstvo. Dok je na vlasi u državi bio SDP a u Ogulinu HDZ, Ogulin je dobio najsuvremeniju HITNU, vrijednu oko 5 milijuna kuna. Kako to. Lijepo. Nismo se guzili prena SDP-ovoj Vladi već je ondašnje gradsko vodstvo uvažavalo onu staru narodnu - kem de molit ni mu se grozit. Surađivali su i uspjeli zajednički donesti korist svim građanima. Nabavljen je novi ultrazvučni aparat čije je cijena 750 tisuća kuna a Ministarstvo je osiguralo i 2,8 milijuna kuna za CT uređaj. Građevinski radovi koštali su 2,9 milijuna kuna. U novu opremu i topli hodnik koji povezuje novi i stari dio bolnice, uloženo je oko 5 milijuna kuna. Novu Hitnu otvorio  je ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić. Naši „dičaki“ malo su kasnili na otvaranje, pa sam ja zabavljao ministra jer mi je bilo nekako neugodno da ga nisu dočekali domaćini. A onda je stigla naša ekipa – ondašnji župan Vučić, gradonačelnik Turković i ravnatelj dr. Cindrić. I sada slijedi ono što želim istaknuti. Ministar (SDP) i ogulinsko vodstvo (HDZ) tako su se srdačno pozdravili, izgrlili, podijelili ono „daj pet“, kao da su najbolji i dugogodišnji prijatelji. Kao da ih ne dijeli nikakva ideologija. Ideologiji tu jednostavno nije bilo mjesta, što mi je bilo posebno simpatično. Ja doduše čisto sumnjam da je Vučić obožavao ministra Ostojića, sigurno i nije,  ali bio je, onako, kao „seoski fiškal“, dovoljno mudar i pametan, da uspije za grad isposlovati jedan značajan i vrijedan projekt i to uz pomoć svojih stranačkih protivnika.

Krajnje je vrijeme da gradonačelnik i ekipa u odnosu prema državnoj vlasti spuste loptu,  i prihvate modus operandi ogulinskog HDZ-a - kada su interesi grada u pitanju, ne pitaš za stranačke boje, već pitaš, tko drži lovu. I gdje ćeš izvuči veću korist. Ništa mudro ali učinkovito i pametno.

Kao stari prijatelji. Jesu li kasnije išli na klopu, ne znam. Nisam se usudio doći jer sam se bojao da će mi reći:

"A ki je tebe simo zval".smiley

7. 9. 2020.

Nebojša Magdić

Komentari  
#11 Slavko 2020-09-08 22:44
Nešo opet si piknil di boli. Sad ce opet spamat sa reklamama. Jos da su poslali nekog normalneg na prosvjed, ajde. Ovaj nit zna kadi je bil, nit kaj je pil! Ili pušil.
Citat
#12 Bucko 2020-09-08 23:29
To majstore. Uznemirio si SDP.ove stršljenove. Ali kako smo vidjeli, na one prave si imun pa ti ovi instant stršljenovi mogu samo.......da ne budem prost.
Najvažnije je ono što neki ne žele priznati. Za interese grada treba se boriti zajednički, bez obzira na političke boje što je tvoj stav koliko se sjećam dugo vremena. Sve drugo je politikanstvo.
Citat
#13 Admin 2020-09-09 14:45
Sve što je izvan teme, slijedi mu brisanje. Bog i fala i nemojte kaj zamerit.
Citat
#14 Admin 2020-09-09 15:16
Đebedaja. Malo si me nasmijal. Ali izvan teme je pa moram obrisat. Snimi si to pa ubaci kad bude u vezi s nekim postom. Šteta da više ljudi to neće pročitat. No biti će prilike.
Citat
#15 Đebedaja 2020-09-09 15:43
Ja sam instantumjetnik, nemogu to ponovno reproducirat. Imaš moj blagoslov, znam da ga netrebaš al nebudimiteško, dajem ti ga. Briši koment
Citat
#16 Admin 2020-09-09 16:42
Citat Đebedaja:
Ja sam instantumjetnik, nemogu to ponovno reproducirat. Imaš moj blagoslov, znam da ga netrebaš al nebudimiteško, dajem ti ga. Briši koment


Ajd' Bogu hvala, netko od rijetkih normalan.
Citat
#17 CCR 2020-09-09 20:46
Malo škicnite na Nešin fejs i isti ovaj post i pogledajte komentare. Vidjeti ćete kako komentiraju oni koji kuže stvar za razliku od nekih ovdje čiji su nesuvisli komentari brisani.
Citat
#18 Bixby 2020-09-09 23:46
Citat CCR:
Malo škicnite na Nešin fejs i isti ovaj post i pogledajte komentare. Vidjeti ćete kako komentiraju oni koji kuže stvar za razliku od nekih ovdje čiji su nesuvisli komentari brisani.

Hvala Željko!
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi