BJELOLASICA DEVETI PUTA - "U NIŠTA"

 

I deveti natječaj za kupnju onog najvrednijeg dijela propalog Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, bio je pucanj u prazno. Nitko se do jučerašnje dana, do kada je natječaj bio raspisan, nije javio stečajnom upravitelju Tomislavu Đuričinu, odnosno, nije stigla niti jedna ponuda za kupnju.

S početnih 50 milijuna kuna koliko je procijenjena imovina u Vrelu, cijena je prepolovljena i pala je na 21 milijun kuna. Sigurno najbolja destinacija u Hrvatskoj, kako za ljetni a pogotovo zimski turizam, čini se da nikoga ne zanima. Jer i ako je cijena srušena za 30 milijuna kuna, zainteresiranih nije bilo. Jedan od razloga, zapravo onaj najvažniji, to su velika ulaganja koja su potrebna da se sve ponovno stavi u pogon.

Dalje su stečajnom upravitelju vezane ruke. Ispod ove cijene od 21 milijuna, on više ne može ići. Sada su na potezu vjerovnici – banke i Centar za restrukturiranje i prodaju. Oni se trebaju dogovoriti da li će i dalje spuštati cijenu. A ne znam što im drugo preostaje.

Hajdemo barem ove topove za snijeg  sačuvati. Da ne  trunu na otvorenom.

Ratrak bi mogli posuditi našem ski klubu. Oni bi se onjemu svakako bolje brinuli, a dobro bi im došao za uređenje staze Kuti u Vučićima.

9. 12. 2016.

Nebojša Magdić

 
Komentari  
#11 ? 2016-12-21 09:25
Je li istina da su Bjelolasicu i restoran Sabljake zapalili vjerovnici da bi naplatili dugove? Ako je tako, onda žalosno što policija ništa nije poduzela, a jasno se po tragu novca može vidjeti tko ima motiv za tako nešto napraviti.
Citat
#12 Ski 2016-12-21 14:05
Kojih lupetanja ima ovdje. UPITNIK ? pita jesu li vjerovnici zapalili Bjelolasicu i Sabljake da bi naplatili dugove. Ne mogu vjerovati da netko može postaviti takvo kretensko pitanje. Zapalili su Upitniče ove objekte predstavnici banaka. Zadužili su svoje direktore da idu okolo i pale. Samo mi nije jasno kako će naplatiti dugove ako su palenjem obezvrijedili imovinu dužnika. Daj malo mućni glavom ako imaš nešto u njoj.
Citat
#13 Bubi 2016-12-22 10:26
Puno tzv. komentatora lupeta bez veze.A glavom ne mogu mućnuti jer u njoj nemaju ništa. :lol:
Citat
#14 Realno 2016-12-22 23:02
Bjelolasica je kljuc razvoja ovog kraja. Pri tom mislim na siru regiju brdske Hrvatske koju obuhvaca i podrucje gradova Ogulina i Vrbovskog i Delnica, kao podrucja brdske, planinske Hrvatske.
Tu treba traziti zajednicki interes i neku pricu od koje bi svi imali korist.
Sve ostalo je na dnevnoj razini populizma oliti trabunjanja....
Lp
Citat
#15 Ratrak 2016-12-24 12:54
O mjerama opreza i nuspojavama upitajte Juru Turkovića.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi