ZOKI ZA TREĆU REPUBLIKU SPREMAN - DRUGI DIO.

Ja da se kandidiram? Kakvo je to pitanje uopće“?, rekao je Milanović polovicom siječnja. Pa se predomislio. I izazvao šok.
Ulaskom u predizborni bitku, predsjednik je kampanju u početku učinio zanimljivom. SDP-u je napravio „poguranac“, što se je odmah osjetilo i po anketama.
Valjda zadovoljan time, do maksimuma je pooštrio svoju retoriku. Već prije službenog početka kampanje, Zoki je bio u posebnom je elementu. Nema s kime se nije sukobio. Ponavljam se i kažem – samo sam čekao da napadne samoga sebe. Iz zasjede.
 
Njegovi istupi iz dana u dan bivali su sve prostiji, podsjećali na seosku raspravu u zabitoj balkanskoj vukojebini, gdje nakon deset rundi netko ugasi svjetlo, i počne sveopća makljaža.
U niskom startu, svakodnevno je svojim bogatim, raskošnim vokabularom, izazivao oduševljenje kod svojih pristaša, ali i zgražanje kod ostatka populacije. Rezultat takve retorike je podjela, kakvu ovaj narod ne pamti. Doveo je državu u slijepu ulicu. Posijao razdor i mržnju.
 
Da su u SDP-u, kao 2015., angažirali i platili američkog spin - doktora Alexa Browna, čovjek bi Milanoviću sigurno rekao:
„Daj momak, spusti malo loptu. Ovo ti više nema smisla“.
Ali Zoki je nastavio još žešće. Riječima koje su bliže psovci i jeziku uličnih primitivaca nego normalnom građanskom diskursu, svakodnevno je častio svoje političke protivnike.
Jedan komentator na blogu Ogulin u srcu, sublimirao je Zokine političke egzibicije riječima:
-------------------------------------------------------------------------------
„Pa ljudi Božji, shvaćate li vi ovu dinamiku obećanja, prijetnji i anarhije?
Zoran Zoka Milanović ima namjeru pokositi SVE!!!
I mlado i staro, i pametno i glupo, i debelo i mršavo, i muško i žensko…
On će određivati tko su kriminalci, ne Sud.
On će progoniti svoje neprijatelje, kao ‘Vrag grešnu dušu’.
On i njegovi će reći zbogom i Europskoj uniji i NATO-u.
On će Hrvatsku izolirati kao gubavca na najljepšoj jadranskoj obali.
On će pokazati ‘srednji prst’ Washingtonu i Bruxellesu.
On, on i samo on.
To su te Rijeke pravde“.
--------------------------------------------------------------------------
Ne ulazim u to je li Milanović u sukobu s zakonom, kada se kao aktualni predsjednik stavlja na jednu stranu (SDP-a) i kandidira za premijera. To je za mene daleki svemir. Tabula rasa. O tome nemam pojma. Ali zato, ti njegovi „biseri“ koje je svakodnevno nizao, ne spadaju u neistražena svemirska prostranstva, već u našu gorku stvarnost, i trebaju ostati zabilježeni. Barem neki:
 
„Kosovo je oteto od Srbije“, izjavljuje Milanović. Vučićevi mediji oduševljeno prenose njegovu izjavu o Kosovu i kliču: ‘Zoki, trepni triput ako su te oteli‘ … i dobiva aplauze srbijanskih medija.
-------
Za susjede u BiH kaže:
 
„Sapun, najprije sapun, onda parfem“.
Štos je genijalan ako ga kažem recimo ja. Ja beznačajan i nevažan. Ali ako to kaže predsjednik jedne države za svoje susjede, onda je to strašno.
 
Za Ukrajinu Zoki kaže:
 
„Nema razlike između 'za dom spremni' i 'slava Ukrajini“, a to 'slava Ukrajini' usporedio je sa Sieg Heil' i postao heroj ruskih medija. Svojim izjavama o Ukrajini, šokirao je Bruxelles, a oduševio Moskvu.
 
Ustavni suci su za Zoku: gangsteri, muljatori, stajske muhe, nepismeni glupani, zato što su mu zabranili da se kao aktualni šef država kandidira na parlamentarnim izborima, jer je to protuustavno.
 
Žene su nažalost često tema Milanovićevih ispada.
 
Krajnje degutantno, seksistički, predsjednik države, koji bi u svemu trebao biti moralna vertikala, obožava se obračunavati sa ženama, koje su se usudile kritizirati njegove postupke. Naziva žene "prilježnicama", "narikačama" i sličnim pogrdama. Za njega je bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec „neiskusna politička prilježnica“, a TV novinarka Ivana Petrović, „dežurna kreštalica“.
Radu Borić, donedavna predsjednicu Nove ljevice naziva „samodopadnom ljevičarkom“ a spisateljica i novinarka Vedrana Rudan, za Zokija je „‘polupismeno, vulgarno piskaralo“. No nije mu ostala dužna već je poentirala:
 
"Milanović nije u hrvatskoj politici od jučer. On je jedan u nizu potpuno nekvalificiranih osoba koje se bave poslom s kojim nemaju veze, divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa…….Njemu govoriti bilo što je gubljenje vremena, jer je taj čovjek potkapacitiran, intelektualno nevin……. taj čudak i taj mačo divljak nam zaista ne treba. Ja nisam razočarana u Milanovića, nego u narod koji ga je izabrao. Ako Hrvatskoj treba takav karakter, eto joj ga“.
 
I za branitelje ima Zoki poneku doskočicu.
 
Spominjem samo Generala Lucića, prvog zapovjednika Tigrova i u dva mandata načelnika Glavnog stožera OSRH. On ga naziva „Mesićevim malim psićem“. A pamtimo još onu izjavu gdje branitelje (iz Savske) naziva šakom jada.
Ploču poginulim HOS-ovim bojovnicima u Novskoj, po Zokiju treba maknuti, baciti negdje. Shvativši da je pretjerao, drugi se dan ispričao.
 
I svi drugi, koji su politički kontra njega, dobivali su prigodna imena poput – „nepismene seljačine, hrvatski naučili u auto školi, gangsterska družina, bal vampira, pijavice i paraziti, seljački mentlalitet…….“.
Ima nažalost još Zokinih "bisera", puna Alibabina pećina. No nema ih smisla ni vremena nabrajati. Treba samo dodati.
Predsjednik RH Zoran Milanović, obećava nam da će nakon izbora, koje će kako kaže sigurno dobiti, hapsiti ljude a Plenković će moći samo naplaćivati WC. Ustvari, nudi nam samo kaos, nered i cirkus.
Pa izaberite. Rijeke pravde nas očekuju.
 
Izvor: z brda, z dola
 
15. 4. 2024.
Nebojša Magdić
Komentari  
#21 Mile 2024-04-18 11:14
Citat Ceker:
Palalic zeljo i ekipa ejakuliraju po drustvenim mrezama

Svako se svom uspjehu veseli,zaslužili su.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi