DJEČJI VRTIĆ. PRIČA JOŠ NIJE ZAVRŠENA.

Ovo sam napisao pred 21. dan, ali po mom običaju, već sav smeten i dementan, zametnuo negdje i zaboravio objaviti. Mislio sam da je stvar s odgajateljicama u našem dječjem vrtiću riješena, kao ono – mućak. Nadam se da je još aktualno, ako nije, ništa lakše – zbrisat ću. Dakle, napisah ovo:

Početkom ožujka, predstavnici Sindikata u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, nazočili su sastanku s gradonačelnikom Domitrovićem.

Tema sastanka – Kolektivni ugovor za djelatnost dječjeg vrtića i usklađivanje plaća s novim koeficijentima iz uredbe Vlade a koji su u primjeni od 1. ožujka.

Kako navode iz Sindikata u Zagrebu, i ako se gradonačelnik tijekom postupka mirenja jasno očitovao da će poštovati parametre za obračun zakonske visine plaća, njegove izjave na sastanku, baš nisu ukazivale da će dogovoreno biti i ispoštovano.

Gradonačelnik je tražio rok do kraja ožujka kako bi mogao dati svoju ponudu povećanja plaća, te da se kolektivni pregovori odgode.

U Sindikatu radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju malo su skeptični, jer mišljenja su da gradonačelnik Domitrović nije ozbiljno shvatio na što se obvezao u postupku mirenja, nije dakle kod riječi i kao da kupuje vrijeme. U Sindikatu smatraju da mu ponovno treba ukazati na njegovu obvezu na koju se oglušio.

Kakva će biti ta ponuda gradonačelnika, i da li će se povećati plaće u vrtiću prema zakonu, nemam pojma. Samo znam da je u svemu stvorena jedna nepotrebna lokalna afera, u kojoj su odgojiteljice dovedene u sraman položaj, zahtjevom gradonačelnika da mu se ispričaju, i da će onda dobiti više plaće. U najmanju ruku - žalosno.

Jer samo 20-ak kilometara dalje, u Vrbovskom, sasvim druga priča. Jedan lijep primjer. Sasvim suprotan od našeg u Ogulinu. Gradonačelnik Dražen Muftić, pokazao je daleko više empatije i razumijevanja prema odgajateljicama u njihovim dječjem vrtiću. Na stranici Sindikata čitam:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„  ODLIČNE VIJESTI DOLAZE IZ VRBOVSKOG!

Plaće su potpuno usklađene sa visinom plaća u školama, pokrećemo kolektivno pregovaranje i napravljena je korekcija visine naknade za prijevoz radnicima koji dolaze iz udaljenih mjesta!

TOP!

Zahvaljujemo gradonačelniku Vrbovskog g. Draženu Mufiću na pokazanom razumijevanju za radnike DV Bambi te dobroj volji kolektivno pregovarati i time učvrstiti socijalno partnerstvo s radnicima.

Tako je konkretnim djelima pokazano da su radnici DV Bambi i njihov odgojno-obrazovni rad prepoznati i cijenjeni.

Ne zaboravimo našu povjerenicu gđu. Tatjanu Kezele - Ružić na predanom radu u podružnici koje su dovele do pozitivnih promjena u kolektivu.

Idemo dalje! U nove uspjehe za radnike u dječjim vrtićima“.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mogao bi na ovo nešto lijepo dodati, i malo poentirati, ali se ovog puta odričem takvoga zadovoljstva. Ukazivati na ponašanje Domitrovića, ne samo u ovom slučaju, nego općenito, besmisleno je.  

 

3. 4. 2024.

Nebojša Magdić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari  
#31 Qte 2024-04-06 09:07
Citat Lojzika:
Rijeke pravde ne teku u vrtiću al zato će sigurnooo poteći gradom..

PA ĆE NAM SVIMA BIT KAO TETAMA U VRTIĆU!
Citat
#32 Rijeke pravde 2024-04-06 10:18
Citat Qte:
Citat Lojzika:
Rijeke pravde ne teku u vrtiću al zato će sigurnooo poteći gradom..

PA ĆE NAM SVIMA BIT KAO TETAMA U VRTIĆU!


:lol: :lol: :lol:
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi